fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Näset

Näset

Näset är unikt. En speciell plats där du kan bo, leva och njuta av allt som erbjuds av natur och aktiviteter.

En speciell plats i Sverige
På en liten flik låglänt land, på Sveriges allra sydvästligaste spets, hittar du Näset. Området från Höllviken ut till Skanör-Falsterbo är en unik plats som många återkommer till år efter år. Och som en del blir så tagna av att de väljer att stanna. På frågan varför finns det tusen svar, men låt oss nämna några av de mest självklara.

 

Havet och stränderna
Runt hela Näset sträcker sig över 40 kilometer underbar sandstrand. En del kallar detta för Sveriges Riviera, men dessa stränder behöver egentligen inga omskrivningar. Prydda med karaktäristiska badhytter och badbryggor är Näsets stränder som gjorda för sommarens badliv.

 

Naturen
En gång i tiden täcktes nästan hela Näset av Ljungen. En gammal utmark med ljung, tallar, kråkbär och pors. Området har visserligen krympt, men i Skanörs Ljung mellan Ljunghusen och Skanör-Falsterbo kan du fortfarande uppleva den unika naturen med sitt sällsamt rika fågelliv. Under några korta vintermånader kan du också besöka naturreservatet Måkläppen för att studera sälkolonin eller leta bärnsten.

 

Aktiviteterna
Om du vill aktivera dig har du hittat rätt. Med ett rikt föreningsliv och ett enormt utbud inom sportaktiviteter kan du lätt hålla dig sysselsatt. Exempelvis finns tre golfbanor av hög klass med havet som närmsta granne. Ridsport är också populärt, vilket varje sommar manifesteras i Falsterbo Horseshow. Vattnen kring Näset inbjuder till vattensporter som segling och surfing. Gillar du kitesurfing kan vi rekommendera stränderna vid Skanör där vattnet är varmare och sanden grövre.

 

Det goda livet
Om du gärna njuter av god mat och dryck har du hamnat rätt. På Näset ligger matställena tätt. Slå dig ner i Skanörs småbåtshamn och njut av en sillamacka medan du tittar på de guppande båtarna. Eller köp med dig en varmrökt lax från det lokala rögeriet. Oavsett smak så lovar vi att du kommer att hitta din favoritrestaurang. Det finns också trevliga butiker som låter dig uppleva livets goda.

 

Här är några av våra personliga smultronställen