fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Ljungsätersvägen 12A, Ljunghusen

EN SANN LJUNGHUSENDRÖM!

Med ett idylliskt läge i hjärtat av Ljunghusen ligger denna romantiska 20-tals villa som fullständigt badar i charm. Huset är beläget i en lummig trädgård och med en stillsam utsikt över områdets lugna villakvarter.

Huset byggdes 1925 och har varsamt bevarats med mycket känsla både vad gäller huset och omgivningen. Boytan om 124 kvm är fördelad över 1,5-plan med mysigt kök, trivsamma sällskapsrum, badrum med tvättmöjligheter och fyra sovrum. Husets genomgick en totalrenovering under åren 2021-2023 och resultatet har blivit ett komplett hus i perfekt, smakfull kontrast mellan den äldre charmen och moderna bekvämligheter. Attraheras du av romantik och tradition är det denna ljuvliga villa du väntat på. Här får du välbevarad charm och tidstypiska detaljer i uppdaterad tappning såsom takbjälkar, vackra trägolv, glasveranda och pärlspont från golv till tak… här är allt på plats!

För de som är extra intresserade av byggnation och historia har huset dessutom nominerats av Ljungens villaägarförening till 2024 års “Bevarandepris för god byggnadsvård.

Tomten är 1 009 kvadratmeter och sträcker sig på ett trevligt vis runt huset. Stämningen i trädgården är magisk med vackra syrénbuskar och tallar som bidrar till en omfamnande och lummig känsla. På det nya trädäcket ges gott om plats för att inreda för både loungemöbler och solstolar - detta är en sann idyll där man gärna tillbringar rofyllda stunder.

Addera därtill en gäststuga om ca 18 kvm avskilt placerat med egen uteplats. Här finns sovrum, kitchenette och badrum med bastu och är helt perfekt för långväga gäster eller tonårsbarn som vill rå om sig själva!”

Läget på Ljungsätersvägen är optimalt, någonstans i mitten med närhet till både kommunikationer och service samt till den välkända vita sandstranden som Ljunghusen är så känd för.

Denna lilla pärla letar nu efter sin nästkommande ägare - varmt välkomna till Ljungsätersvägen 12A!

Kort information

Utgångspris:

10 750 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

124 m2

Biarea:

0 m2

Rum:

7 rum

Tomt:

1009 m2

Byggår:

1925

Adress:

Ljungsätersvägen 12A
23641 Höllviken
Ansvarig fastighetsmäklare
Lina Renwall

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 85lina@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (48)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Lina här
Lina Renwall
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 85
lina@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering

Vill du veta mer om
Ljunghusen?

Läs mer i vår artikel
Planlösning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

HALL
Välkomnande entré med plats för avhängning. Trägolv, vitmålad träpanel på vägg och klassisk tapet.

SOVRUM x 2
Rum som idag används som sovrum, varav det ena större med plats för dubbelsäng och två sängbord. Trägolv och vitmålad träpanel på vägg.

BADRUM
Helkaklat badrum inrett med kakel och klinker i beige. Utrustat med vägghängd toalett, dubbla tvättställ med kommod, dusch, golvvärme och spotlights i tak. Tvättpelare med tvättmaskin (Siemens) och torktumlare (LG). Dubbla högskåp för optimal förvaring.

KÖK
Kök i lantligt utförande från IKEA med ljusgrå luckor och vacker stenbänkskiva i sobert vitt ger ett klassiskt och traditionellt utseende och bjuder in till härlig matlagning. Utrustat med inbyggnadsugn, spisfläkt, mikro, kyl/frys och diskmaskin - allt från 2021. Utgång till uteplatsen med trädäck och matplats i nära anslutning.

VARDAGSRUM
Husets samlingspunkt är vid den öppna spisen där matrum och vardagsrum delar på rummet. Massiva trägolv, målade vita väggar, synliga takbjälkar och flera spröjsade fönster. Plats för såväl soffgrupp som matgrupp. Det är här eller i trädgården man samlas! Klassisk öppen spis (med installerad kassett från Jötul) ger både mys och värme. Här har man lyckats skapa en oerhört välkomnande och trivsam atmosfär och mycket ljusinsläpp ger nära-till-naturen-känsla även inomhus.

OVANVÅNING

SOVRUM
Mindre rum som idag används som barnrum. Massivt trägolv och vitmålade väggar.

MASTER BEDROOM
Större sovrum med plats för dubbelsäng och två sängbord. Ljust och härligt med utgång till balkong med sol från morgon till sen eftermiddag. Massivt trägolv och vitmålade vita väggar. Gott om förvaring i garderobsinredning.

TOALETT
Renoverad med klinker i grått på golv och målade vita väggar. Utrustat med tvättställ med kommod, vägghängd toalett.

TRÄDGÅRD/UTEMILJÖ
Trädgården om ca 1 000 kvm är en privat och skyddas oas med buskar, träd och gräsmatta och är optimal för mysigt häng en sommardag. Detta är en sann idyll där man gärna tillbringar rofyllda stunder med stort nytt trädäck och charmiga stenlagda gångar.

GÄSTHUS
Separat gästhus med sovrum, kitchenette och badrum med bastu och är en perfekt förlängning av huset med flera användingsområden. Nyttja det med fördel exempelvis som tonårsavdelning, separat gästavdelning eller varför inte som hemmakontor?

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1925
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Uppställningsplats för två bilar.
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Värmepump luft/luft och direktverkande el
Grund: Torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Tegel
Utv. plåtarbete: Målad plåt
Fönster: 2- och 3-glas isolerfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Renoveringar: 2005, 2022/2023
Övriga byggnader: Separat gäststuga på tomten om 18 kvm med kitchenette, badrum och bastu.

Ekonomi

Utgångspris: 10 750 000kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 4 955 000kr
Byggnadsvärde: 1 553 000kr
Landvärde: 3 402 000kr
Värdeår: 1960
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energiprestanda: 82 kWh/kvm år
Energideklaration: Utförd 2021-08-27
Servitut & planbestämmelser: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Ljunghusen GA:3 ändamål: Vägar, Grönområden Last: Officialservitut Vattenledning Vattentäkt, 12-STH-1278.1

Driftkostnad

Uppvärmning: 30 281kr
Vatten/avlopp: 5 582kr
Renhållning: 3 575kr
Sotning: 1 500kr
Samfällighet: 1 200kr
Försäkring: 7 968kr
Summa driftskostnad: 50 106kr
Kommentarer: I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel. Kostnad för elförbrukning varierar beroende på elavtal och pris.

Info

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Ljungsätersvägen 12A, 23641 Höllviken

Bevaka slutpris
Ljungsätersvägen 12A, Ljunghusen
Lägg ditt bud
Ljungsätersvägen 12A, Ljunghusen
Anmälan visning
Ljungsätersvägen 12A, Ljunghusen
Intresseanmälan
Ljungsätersvägen 12A, Ljunghusen