fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Värdera din bostad - boka en kostnadsfri värdering

Funderar du på att sälja din bostad och behöver en bostadsvädering? När det handlar om Näset, Ljunghusen, Höllviken och Malmö är det Malmöhus Mäklarna du ska prata med. Med lång erfarenhet och högsta ambitionsnivå vet vi hur man driver värdeskapande bostadsaffärer. Välkommen att boka en fri värdering eller rådgivning.

Smyge lounge hav

Läget, läget, läget. Eller?

Visst spelar läget en stor roll, men det är fler faktorer som spelar in vid en värdering. Bostadens skick och utformning, till exempel. Har det gjorts några renoveringar på sistone? Är ytskikten fräscha? Hur ser planritningen ut? Vi ser det unika såväl som förbättringspotentialen och bistår gärna med rådgivning kring värdehöjande insatser.

En annan faktor som spelar in i värderingen är marknaden. Vad har liknande bostäder sålts för nyligen? Hur ser ränteutvecklingen och utbudet ut framöver? Det påverkar priset.

Men ja – självklart spelar även bostadens läge in. Efter 20 års marknadserfarenhet inom Näset, Höllviken, Vellinge och Malmö, vågar vi lova fingertoppskänsla vad gäller lägets värdering. Gata för gata.

Värdefull värdering på många plan

Utöver den vanligaste anledningen, att få värdet klarlagt för att veta vad du har att röra sig med inför nästa köp, finns det många goda anledningar till att få en värdering utförd. Om värderingen blir högre än sist, vilket är en lågoddsare eftersom värdet ofta stiger med tiden, kan det till exempel ge dig lägre ränta i förhandling med banken och/eller lindrigare amorteringskrav. Du kan även få ett bättre villkor när du vill belåna bostaden inför en renovering eller liknande. Och om du som förälder vill belåna huset för att hjälpa ditt eller dina barn med sin första lägenhet, kan en högre värdering helt enkelt göra att du får låna mer.

Svanjaktsvägen kök

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING ELLER RÅDGIVNING.

Vanliga frågor

Vad kostar en värdering?

En muntlig värdering är alltid gratis. Vi tar betalt om du behöver en skriftlig värdering till banken för att till exempel lägga om bolån.


Hur lång tid tar en värdering?

Det beror lite på, så att säga. Förutom att bostadens storlek, läge och skick kan påverka så kommer det säkert vara så att både du och mäklaren har frågor som behöver besvaras. Så det är upp till er och bostaden helt enkelt. För vår del, får det ta den tid det tar. Huvudsaken är att det blir bra.


Hur värderar banken bostaden?

Banken behöver en skriftlig värdering utförd av en mäklare för att värderingen ska anses godkänd, oavsett om du vill använda värderingen till att sänka amorteringen eller lägga om dina lån. I sådana fall skriver vi ett skriftligt värderingsintyg efter att först ha värderat bostaden.