Skanör-Falsterbo – 6 tips på bra restauranger och caféer

6 matiga favoriter
i skanör-falsterbo

Vi älskar Skanör-Falsterbo... ja, hela Näset. ÄLSKAR det. Och eftersom vi känner till området väl tänkte vi dela med oss av våra personliga favoriter i matväg!

Att verka där man bor är en klar fördel och avgörande faktor till att vi är framgångsrika. Vi känner inte bara till området och gatorna väl, vi vet vad de olika områdena erbjuder. Matställen, badstränder, picknickställen, aktiviteter osv.

Varför just sex stycken tänker ni. Jo, vi är ju sex på kontoret, så vi har låtit alla välja sin favorit. 

Läs vår favoritlista nedan!

Lenaste glassen

Elin tipsar om Da Aldo

Sveriges bästa glass? Ja, enligt oss i alla fall. Njut av smarrig italiensk gelato i sommar! Många känner redan till Da Aldo men det är ändå värt att nämna så du inte riskerar att missa detta lilla guldkorn. Det här är Elin Strandhs absoluta favorit. 

– Da Aldo i Skanör bjuder oss på den absolut godaste italienska glassen. Har ni inte redan varit där så är det definitivt värt ett besök. Gott kaffe och god glass, varför inte kombinera det med en affogato i världsklass! /Elin Strandh.

Maxa priset på din bostad

Varsågod! Ladda ner vår guide!

Staffan tipsar om Skanörs Gästgifvaregård

Godaste middagen

”Gästis” komponerar sina menyer utefter säsong och utbud hos lokala bönder. Mycket känns som rätt traditionella rätter men med ny teknik och mycket nytänk. Servicekänslan och kunskapen är hög. Man går alltid hem från Gästis med ett leende på läpparna. 

Godaste middagen serveras på Gästis i Skanör. Vällagad god mat med skånsk karaktär, dessutom en trevlig gammaldags miljö att umgås i. En klassiker! /Staffan Strandh

Smarrigaste lunchen

Eva tipsar om Flommens Golfklubb

I mer än åtta decennier har det spelats golf på Falsterbos utmarker längs Flommen. Vare sig man gillar golf eller inte är restaurangen väldigt trevlig.

– Det finns många goda och mysiga ställen runt Skanörs Hamn men jag vill slå ett slag för Flommens Golfklubb som alltid serverar vällagad mat av trevlig personal. Lugnt och rofyllt. /Eva Strandh

Bästa kaffet

Elisabeth tipsar om Spelabäcken

Med sin grönskande och ombonade trädgård är café Spelabäcken utan tvekan ett av Skanörs mysigaste. Här går livet lite långsammare, tiden räcker lite längre & maten smakar lite godare.

– Vill man ha riktigt gott kaffe är det Spelabäcken i Skanör enligt mig.  Härligt att sitta i den lummiga och mysiga trädgården och koppla av med en kopp kaffe och en kaka efter stranden eller varför inte börja dagen där med frukost? Skanörskänsla när den är som bäst! /Elisabeth Bell

Maxa priset på din bostad

Varsågod! Ladda ner vår guide!

Bästa drinken

Lina tipsar om Badhytten

Ett strandhus som stiger upp ur sanden mitt på Skanörs strand. I en fantastisk beachmiljö med en internationell prägel erbjuds en avslappnad atmosfär.

– Trevligaste och därmed bästa drinken i minglig sommarmiljö får du helt klart på Badhytten på Skanörs berömda strand. Njut av en heldag på stranden (after beach), en läskande aperol spritz eller varför inte iskall champagne. Du bör med fördel avnjuta den vid solnedgång på deras terrass med slående utsikt, Enjoy! /Lina Renwall

Erika tipsar om Falsterbogrillen

Snabbt och gott

Kan man tröttna på snabbmat? Absolut! Men bara på dålig snabbmat. Bra snabbmat går aldrig att få nog av! Erika tipsar om Falsterbogrillen som ett snabbt och gott alternativ.

– Självklart måste Falsterbogrillen nämnas. En klassisk kiosk som funnits så länge jag kan minnas! Faktum är att det är den enda korvkiosken på hela Näset. Och även om det finns många härliga restauranger i Skanör-Falsterbo så är det ibland snabbmat man vill ha, behöver och hinner. Dessutom har de mycket så mycket mer än korv på menyn. Värt att känna till. /Erika Gynning