Homestyling

hur du stylar din bostad

Vill du ha bra betalt är det värt att göra jobbet som krävs för att få det. Vi hjälper dig med homestyling och hur du ska gå tillväga!

Homestyling inför en försäljning handlar om att visa upp bostaden från sin bästa sida och samtidigt göra den neutral så att andra kan leva sig in i den utan att möbleringen tar överhand.

Det ska kännas hemtrevligt och ombonat men inte för privat. Ofta handlar det om att plocka bort saker, att ge ett lugnt intryck för ögat och framhäva huset med hjälp av inredningen. Även små saker kan göra stor skillnad. Självklart ska du visa upp din bostad från sin bästa sida och på så sätt attrahera så många som möjligt inom den tilltänkta målgruppen. 

Frågor vi ofta får om homestyling:

Vi ska försöka att svara i texterna nedan!

Hur en stylist kan hjälpa dig

Fördelen när man tar hjälp av en stylist är att de kan se bostaden med nya ögon och hitta lösningar som du själv inte har tänkt på.

Bra med utifrånperspektiv

Det kan vara enklare saker som att flytta eller byta plats på en möbel, det är lätt att bli hemmablind och en stylist vet vad som gör sig bättre och mindre bra på bild. Tänk på vad som gör din bostad unik och framhäv det.

Tjänst som ingår i arvodet

Ta gärna hjälp av vår stylist, Mimmi Ståhl, som kommer hem till er och tillsammans med er går igenom er bostad och vad ni kan tänka på inför fotografering och visning. Denna tjänst ingår i arvodet så det är inget man betalar extra för.

– Efter besöket sammanställer jag en lista i punktform med konkreta tips rum för rum som jag sedan mailar till säljaren. Det brukar vara uppskattat med en tydlig och konkret lista att bocka av. Det är väldigt roligt att ta del av resultatet och se vilken skillnad små medel kan göra. Jag träffar många stolta och nöjda säljare som fixat själva, berättar Mimmi.

Vill du ha vår guide som beskriver hur det går till att sälja sin bostad steg för steg? Ladda ner vår guide!

Styla själv eller ta hjälp?

Många gånger kan man styla sitt boende själv, särskilt om man har en lista att gå efter. Det kan innebära att piffa inredningen med nya textilier, växter och tavlor.

Vi förmedlar rätt kontakter

I vissa fall kan man behöva renovera, måla om, byta ut möbler samt fixa trädgården. Är bostaden tom rekommenderar vi att anlita en inredningsbyrå som delvis eller fullt inreder bostaden, sk homestaging. Då förmedlar vi gärna de kontakter ni behöver.

Råd vid värdering av bostad

Hur mycket som är värt att göra kan vi ofta ge råd om redan vid en värdering av din bostad. Investeringen i tid och pengar måste alltid stå i proportion till hur mycket det kan tänkas generera. Som mäklare kan vi hjälpa dig att avgöra vilka åtgärder som är värda att genomföra och vilka du ska avstå från.

Exempel på Homestyling

Ibland kan homestyling vara avgörande för hur mycket du kan få för ditt boende.

Före Efter

Dra i reglaget för att se före och efter. I bilden ser du många små förändringar som tillsammans gör stor skillnad. 

Tips på styling du kan göra själv

Här är några knep från vår stylist som kan vara bra att tänka på inför en försäljning.

homestyling
Första intrycket!

Vad är det första man möts av på visningen? Att mötas av en blomma eller ett ljus på trappan eller i hallen är välkomnade!

Homestyling
Framhäv det som är unikt​

Det kan vara vackra originaldetaljer, utsikten, de stora fönsterpartierna, de smarta utrymmena. Visa det!

Ljus och lampor​

Se till att det finns ljus i ljusstakarna. Se till alla lampor fungerar.

Dölj och gruppera​

Försök dölja sladdar så mycket det går. Samla gärna saker i grupp istället för att sprida ut.

homestyling
Några få utvalda saker​

Ha gärna något i varje fönster men låt det inte bli plottrigt. Gärna en bukett blommor på en plats man ser från flera vinklar.

Små skavanker​

Se till att färdigställa de där sakerna som aldrig blivit gjorda. Skruva exempelvis fast handtag som sitter löst.

Ta bort personliga saker ​

Ta bort foton, almanackor, post mm. Man ska inte undra vem som bor där.

homestyling
Städat, snyggt och fräscht

Se till att det är ordentligt städat och att alla fönster är putsade. 

homestyling

Homestyling ute och inne

Glöm inte utemiljön!

Man tänker ofta att homestyling är något man gör inomhus. Men utomhus är lika viktigt som inomhus. Många bostäder har en trädgård, uteplats eller balkong.

– Ibland kan man behöva ta bort träd som skymmer kvällssolen eller klippa ned buskar som vuxit sig för stora. Men många gånger räcker det med att snygga till gångar, krukor, gräsmatta och planteringar. Även uteplatser kan behöva fixas, med exempelvis inredning och belysning, berättar Erika Gynning.

Vill du ha vår guide som beskriver hur det går till att sälja sin bostad steg för steg? Ladda ner vår guide!

Vi har full ansvarsförsäkring via Mäklarsamfundet och styrs av Fastighetsmäklarnämnden.

Homestyling

Lyft fram bostadens potential
Homestyling handlar om att förändra intrycket av din bostad för att göra den mer attraktiv för spekulanterna. Det kan handla om att rummen ska se bra ut på bild, men även om att göra visningen mer tilltalande och spännande. Bostadens potential ska lyftas fram, med fokus på att skapa en tilltalande känsla. Genom att skapa luftig och neutral miljö kan en köpare lättare se sig själv i ditt hem, vilket underlättar försäljningen.

 

Så arbetar vi
Malmöhus Mäklarna erbjuder rådgivning kring hur du bör exponera ditt hem inför en försäljning. Du kan också få viss praktisk hjälp att rensa bort, flytta om och tillföra nya inredningsdetaljer för att skapa en bättre känsla i rummen. Om du önskar en mer avancerad homestyling kan vi förmedla kontakt med flera professionella inredare och stylingexperter.