fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Fridhemsvägen 1, Fridhem

RENÄSSANS FÖR ERIK BUNCH

Varmt välkomna att bli hänförda och imponerade av ett drömboende där det ställts höga krav med ett resultat som överträffar både interiört och exteriört.

Med vacker hand och sinne för detaljer skapade arkitekten Erik Bunch denna pampiga villa med inspiration från svenska 1700-tals gårdar som avspeglar rokokostilen.
Idag har villan moderniserats och renoverats till ett toppmodernt boende för familjen utan att göra avkall på vare sig kvalitet eller stil. Färg och tapetval har noga valts genom inredningsarkitekt, specialgjorda fönster via snickeribolag har ersatt en del äldre fönster, nya enhetliga strömbrytare i porslin och bakelit. Huset sticker ut med sina välbevarade detaljer såsom trappan mot ovanvåning, stuckaturer, fiskbens parkett mm.
Det platsbyggda finsnickrade köket från Åraslövs Snickeri är en dröm både att se på och arbeta i, noga planerat med etablerade varumärken.
Garage med plats för två bilar, två ladd boxar för el bilar och stor uppställningsplats för ytterligare bilar.

Hjärtligt välkomna att skapa nya minnen och bli hänförda av en sann tjugotals dröm på toppläge, där ljuset och utsikten mot Öresund är oslagbart.

Kort information

Utgångspris:

35 000 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

329 m2

Biarea:

213 m2

Rum:

12 rum

Tomt:

1814 m2

Byggår:

1916

Adress:

Fridhemsvägen 1
217 74 Malmö
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (64)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Staffan här
Staffan Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
040-678 28 84
staffan@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

ENTRÉ
Välkomnade och representativ hall med en dekorativ öppen spis i blickfång. Fantastisk rymd mot taket som smyckats med en passande kristallkrona.
I entrén finns möjlighet att hänga av sig samt en gästtoalett med fönster och golvvärme.
Den vackra tidstypiskt vitmålade trappan med profilerad handledare i lackerad ek, svarvade trädetaljer och vilplan med vackert fönsterparti ut mot Öresund förstärker känslan av 20 -tals arkitektur.
På golvet ligger fiskbensparkett med målade väggar, stuckaturer och höga golvfoder.

TRE VACKRA RUM I FIL - MATSAL
Vi bjuds in i matsalen. Stort rundat fönsterparti mot söder ger rummet rätt karaktär. Högt i tak med stuckatur, vacker fiskbensparkett, målade väggar.
Utgång till stenlagd terrass.

VARDAGSRUM
Efter middagen tar man sig gärna till det luftiga vardagsrummet med vacker kakelugn och plats för olika sittgrupper. Fiskbensparkett, målade väggar och stuckatur. Terrass utgång via fönsterdörrar ut till stenlagd terrass.

BIBLIOTEKT/VARDAGSRUM
Rummet som tar dig bort en stund från vardagens stress och larm med två stora vackra blyinfattade fönsterpartier som skänker karaktär och ett underbart ljus oavsett årstid. Fiskbensparkett, målade ljusa väggar, platsbyggda bokhyllor, takrosett och stuckatur i taket samt nedgång till källaren.

KÖK
Det platsbyggda köket från Åraslövs Snickeri är en dröm både att se på och arbeta i. Noga planerat med etablerade varumärken som spisen från franska Lacanche, kombinerad kyl och frys från Falcon och diskmaskiner från Fischer & Paykel. Gott om förvaring och arbetsyta där vitrinskåp, granitbänkskiva och smakfulla snickeridetaljer tillsammans skapar en underbar plats att vistas. Fiskbensmönstrad ekparkett med el golvvärme vid diskbänken.

GÄSTRUM/KONTOR
När man kommer hit som gäst skall man givetvis bo i First Class. Det är få gästrum eller varför inte säga hotellrum som når denna standard och rymd. Luftigt till tak, vacker havsutsikt från det stora fönsterpartiet, eget badrum med golvvärme för bästa Comfort.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Förråd med plats för diverse, städskrubb, nedgång till källaren samt ingång till tvåbilsgaraget.

ÖVRE PLAN
Trappan svänger sig smidigt upp mot det övre planet och om man inte har allt för bråttom rekommenderas ett vilostopp på mitten för att njuta av den vackra kristallkronas placering i en perfekt ljus mix från det generösa fönsterpartiet som vetter mot havet. Placera gärna en vacker soffa eller bänk i den övre hallen och du har nog hittat ett av husets smultronställen med magnifik utsikt. På det övre planet erbjuds hela fem bra sovrum.
Master bedroom med två klädkammare samt walk-in-closet. Ensuite badrum med det mest påkostade Gianni Versace badrummet. Tidlös färgsättning, kakel och klinker av bästa klass. Jacuzzi, dubbla handfat, dusch samt toalett. Stor balkong i anslutning till badrummet.

KÄLLARPLAN
Med rejäl takhöjd har man tagit bort känslan från att befinna sig i en källare. Vi möts först av ett biljardrum och i anslutning till detta har man även återbyggt en av sina favoritbarer med detaljer som är klockrena för syftet. Innanför detta rum finner vi film/musik/motionsrummet. Väl isolerat mot det övriga i huset. Fortsätt in och vi når ett rekreationsrum som idag används för långväga gäster.
Till slut i källaren finner man alla de praktiska ytorna som behövs för driften. Pannrum med varmvattenberedare och gas panna.
Tvättstugan har en spännande detalj, man har låtit dra ett rör från ovanvåningen och bottenvåningen där man enkelt får ner det som skall tvättas för dagen. Bra med utrymme att förvara, både kläder, torr varor etc. Uppgång till bottenvåningen och groventrén.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1916
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Garage med plats för två bilar. Ytterligare uppställningsplats för 4 bilar.
Bredband: Fiber finns
Uppvärmning: Gas/Vattenburna radiatorer/el golvvärme i källaren
Grund: Källare
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel
Takbeklädnad: Sadeltak
Fönster: 2 glas kopplade, 1+2 kopplade, 3 glas isoler
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader: Vidbyggt garage

Ekonomi

Utgångspris: 35 000 000kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 10 326 000kr
Byggnadsvärde: 4 526 000kr
Landvärde: 5 800 000kr
Värdeår: 1929
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Malmö
Energiprestanda: 169 kWh/kvm år
Energideklaration: Utförd 2020-12-16

Driftkostnad

Vatten/avlopp: 5 666kr
Renhållning: 3 240kr
Försäkring: 19 306kr
Summa driftskostnad: 28 212kr
Kommentarer: Beräknad elförbrukning från e.on avseende hushålls el, ventilationsanläggning samt el golvvärme (främst i källaren) är 24 453 kWh/år. Beräknad gasförbrukning från Weum avseende uppvärmning 63 238 kWh/år.

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Malmö kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Fridhemsvägen 1, 217 74 Malmö

Bevaka slutpris
Fridhemsvägen 1, Fridhem
Lägg ditt bud
Fridhemsvägen 1, Fridhem
Anmälan visning
Fridhemsvägen 1, Fridhem
Intresseanmälan
Fridhemsvägen 1, Fridhem