fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Staffan Strandh – Nummer ett i Skåne!

Mäklaren som är No 1 i Skåne

Staffan Strandh är en av Sveriges 25 mest framgångsrika mäklare. Detta konstaterar SvD i en artikel efter att Hittamäklare.se och Booli.se sammanställde en lista över enskilda mäklares försäljningar. Statistiken är baserad på värdet av mäklarens publicerade bostadsannonser.

Möt Staffan och läs lite mer om honom – engagerad mäklare på arbetstid och nästintill proffskock på fritiden. Här berättar han om vad som gör störst skillnad i en bostadsaffär.

Staffan Strandh

Reg. Fastighetsmäklare

0708-45 18 31

staffan@mhus.se

 

Staffan Strandhs bästa tips inför en försäljning

Går du i säljtankar? Här delar Staffan med sig av sina bästa tips inför din bostadsförsäljning.

Vad ska man tänka på inför en bostadsförsäljning?
– Var väl förberedd. Om man har möjlighet så åtgärda uppenbarliga fel och brister. Samråd med din mäklare så att du lägger pengarna på rätt saker och glöm inte det utvändiga om du bor i ett hus med trädgård. Se till att saker och ting fungerar och ta dig tid att visa upp ditt hus på bästa sätt. Första intrycket är mycket viktigt.

När ska man sikta på att sälja sin bostad?

– När behovet uppstår. Stirra dig inte blind på att du måste sälja en viss tid. Vi säljer hus året om.

Vad är det vanligaste misstaget folk gör när de ska sälja sin bostad?

– Att man fokuserar mer på kringtjänsterna än valet av själva mäklaren. En mäklartjänst är i första hand en personlig tjänst, du ska välja någon som företräder dig och din bostad på ett opartiskt och engagerat sätt. Det gäller naturligtvis att både säljare och köpare känner sig trygg och företrädd av mäklaren. Alla mäklare erbjuder i regel samma kringtjänster men alla mäklare värderar sin roll olika. Så välj först mäklare utifrån kunskap, erfarenhet och track record. Börja där och sen kan man diskutera kringtjänster.

Vill du få din bostad värderad kostnadsfritt?

Under värderingen ger vi dig tips om vad du som säljare kan göra för att maxa värdet på din bostad. Oavsett om du ska sälja nu eller senare är det bra att få tips på vad man som säljare kan göra för att påverka försäljningspriset.

Staffan Strandhs superkrafter

Vad är det som driver och motiverar dig?

Att Staffan är nummer ett i Skåne och södra Sverige tror han beror på flera faktorer.

GLÄDJE

– För att bli framgångsrik tror jag att man måste gilla, eller allra helst älska det man gör, och det gör jag! För mig är det otroligt tillfredsställande att infria både säljarens och köparens förväntningar. Det får mig att känna mig omtyckt i min roll och känna att jag gör skillnad.

STORT KONTAKTNÄT

– På det sätt som jag arbetar, med många underhandsförsäljningar, är mitt kontaktnät ovärderligt. Det är ett kontaktnät som jag har byggt upp under många år och som inte ska förväxlas med vårt spekulantregister, som också är viktigt men något annat. I mitt personliga kontaktnät har jag personer med ofta väldigt specifika önskemål som är beredda att vänta till just det de söker kommer in, personer jag har lärt känna under flera år. Jag vet exakt vad de söker. Så även om en affär ibland kan gå väldigt fort så ligger det i praktiken ett långt förarbete bakom. Viktiga egenskaper är att ha förståelse för kunderna i olika situationer och att ha tålamod, inte minst.

FRAMGÅNG TAR TID

– Att bygga upp ett förtroende är något man gör över tid. En övervägande del av mina kunder är återkommande kunder och det är det bästa kvittot på att jag har gjort bra affärer. Har du varit i en marknad i många år så har du många ambassadörer som lärt känna dig och dina kvaliteter och har då även många ambassadörer som blir en stor del i din framgång. 

VÅGAR VARA UPPRIKTIG

– För mig är uppriktighet kopplat till förtroende. Jag vill göra bra affärer och en bra affär för mig är när säljare och köpare känner sig trygga och nöjda.

"Teamet är nyckeln"

När man frågar Staffan Strandh vad han tror har gjort honom så framgångsrik är svaret tydligt och snabbt.

– Att jag har ett tajt och vältrimmat team av medarbetare i ryggen är i allra högsta grad med och bidrar. Min framgång är vår framgång tillsammans. Utan vårt team hade jag aldrig varit där jag är idag. När man anlitar mig eller någon annan av oss som mäklare så får man hela teamet på köpet. Vi hjälps alltid åt även om kunderna har en och samma kontaktperson. 

Vad är det bästa med att ni är en oberoende mäklarfirma?

– Att vi är fria och snabbrörliga. Det gäller både praktiskt för oss som mäklare och hur vi väljer att jobba, men också med vår marknadsföring. Vi kan skräddarsy våra insatser för varje uppdrags speciella förutsättningar. Beslutsvägarna är korta.

Vad du kanske inte visste om Staffan

Lagar mat som ett riktigt proffs

Staffan Strandh

Du är tydligen grym på att laga mat. Berätta!

– Min mamma var fantastisk på att laga mat och det var hon som lärde mig. Det finns inget jag gillar mer än att samla familj och vänner för en god middag. Smak och finess sitter i DNA:et.

Vad är paradrätten?

– Jag har ingen riktig paradrätt utan liksom jag matchar säljare och köpare så matchar jag rätterna och gästerna. Ena dagen är det vällagad husmanskost, andra dagen kryddstarkt asiatiskt. Jag lagar för ögat, smakerna och glädjen. Då blir det ofta rätt bra!

Har du INGEN dålig sida?

– Haha jo klart! Jag är en tidsoptimist. Och mina kollegor tycker nog att jag har lite för stort kontrollbehov, men jag vill så gärna vara delaktig i allt även om det så är att välja färg på kakfatet på kontoret. Men jag jobbar på att släppa lite på det… Men absolut är jag perfektionist och gillar kontroll. 

Vad kunderna säger om Staffan Strand

"Jag kunde inte varit nöjdare. Jag tycker att Staffan och gänget på Malmöhus Mäklarna är suveränt duktiga. Jag fick fantastiskt bemötande och resultat. De var skickliga med värderingen av bostaden och bostaden blev såld mycket fortare än de andra bostäderna som låg ute samtidigt, med liknande förutsättningar, till ett pris vi var nöjda med. Vi var dessutom väldigt nöjda med hur visningarna hanterades och de som flyttade in var jättetrevliga. Allt föll på plats. Jag har aldrig haft en bättre mäklare."
Mats Alinder
Säljare av hus i Falsterbo
"Funderar du på att sälja villan på Näset men vill undvika Hemnet, visningar i tid och otid samt nyfikna in på husknuten? Kontakta Staffan! Vi sålde vår villa i Ljunghusen via underhandsförsäljning för några år sedan. Smidigt, konfidentiellt och proffsigt! Ni är så bra, hela teamet på Malmöhus Mäklarna."
Helena hagman
Säljare av villa i Ljunghusen

Underhandsförsäljning

– Tack vare mitt stora nätverk och många ambassadörer som rekommenderar köpare/säljare kan jag förmedla många av mina objekt via underhandsförsäljning.

Läs mer om underhandsförsäljning

Missa inte husen som aldrig kommer ut på Hemnet

Underhandsförsäljning är ofta de exklusiva objekten där säljarna inte vill annonsera på öppna marknaden.

Vi har full ansvarsförsäkring via Mäklarsamfundet och styrs av Fastighetsmäklarinspektionen.

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

HITTA DITT DRÖMBOENDE

Anmäl dig till vårt spekulantregister.