Recept för lyckade resultat
För att lyckas i köket krävs bra ingredienser, bra recept och en bra matlagare. På många sätt liknar det vår verksamhet.
Vi på Malmöhus Mäklarna har hittat vårt eget recept för att lyckas där våra huvudingredienser är: teamet, fingertoppskänsla, erfarenhet och ett genuint engagemang i våra kunder.
Genom att dela med oss av våra personliga recept vill vi passa på att visa lite mer av vilka vi är.
Linas favoritrecept på Moules Mariniéres
Jag tycker mycket om musslor och lagar gärna efter Melker Anderssons goda recept!
– Om du inte orkar laga detta själv kan du svänga förbi Norells Fisk & Skaldjur i Toppengallerian som har saluhallskänsla, snygg inredning och färska skaldjur, tipsar Lina Renwall.
Moules mariniéres
Ingredienser
(Receptet hämtat från Melker Andersson)
40 st blåmusslor
3 st Schalottenlök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
2 msk smör
4 dl vin, vitt
2 dl grädde
2 msk persilja, finhackad
Tillagning
Skölj och borsta musslorna. Kasta dem som inte sluter sig.
Finhacka schalottenlök och vitlök.
Fräs löken i smör i en kastrull. Lägg i musslorna, tillsätt vinet, koka upp och lägg på lock. Koka på stark värme tills musslorna har öppnat sig, ca 2 minuter.
Lyft ur musslorna. Tillsätt grädden och koka upp.
Fördela musslorna i tallrikar. Mixa spadet och häll det över musslorna. Strö över persilja.
Servera med ett gott bröd.