Höllviken och Ljunghusen – 6 tips på bra restauranger

Matiga nyheter i höllviken och ljunghusen

Höllviken och Ljunghusen har massor av bra restauranger. Vi har provat årets nytillskott!

Att verka där man bor är en klar fördel och avgörande faktor till att vi är framgångsrika. Vi känner inte bara till området och gatorna väl, vi vet vad de olika områdena erbjuder, som favoritmatställen, badstränder, picknickställen, aktiviteter och mycket mer.

Läs vår favoritlista nedan!

Bästa läget i solnedgången

Erika tipsar om Bar Porto

barporto2
barportob

I början på maj slog Bar Porto upp portarna till sin klassiska hamnkrog med utsikt över Ljunghusens pittoreska småbåtshamn. På menyn står typiska fisk- och skaldjursrätter och stället har snabbt seglat upp som ett populärt ställe för både lokalbefolkning och sommargäster.

– Äntligen har man tagit tillvara på detta fantastiska läge! Att kunna äta middag eller bara komma förbi på något lättare och samtidigt njuta av solnedgången från första parkett är fantastiskt. Avslappnat och trevligt, säger Erika Gynning.

Maxa priset på din bostad

Varsågod! Ladda ner vår guide!

Magisk cheesecake

Eva tipsar om Café Pronto

Centralt i Höllviken ligger nyöppnade Café Pronto med både inne- och stor uteservering. Deras populära café vid Lilla Torg i Malmö har länge varit ett uppskattat fikaställe och nu har lyckan kommit till Höllviken att få ta del av deras goda utbud.

– Så roligt med nya ställen, vi åkte såklart dit med detsamma och provade deras omtalade cheesecake, säger Eva entusiastiskt. Cheesecake Classic tog vi denna gång och den var magisk!! Nästa gång ser jag fram emot en god sallad.

Gin Bar

Staffan tipsar om Milleniums utomhusbar

Millennium har funnits länge på orten och är en uppskattad kvarterskrog och källarpub med god husmanskost och salladsbuffé i nyrenoverade lokaler.

– Nytt för i år är deras Gin Bar. Mycket trevligt inslag! Dessutom i en trevlig utemiljö med infravärme och gott om plats. Bortsett från mat och gindrinkar är de dessutom duktiga på att anordna trevliga musikevenemang, håll utkik på deras facebooksida för datum, tipsar Staffan.

Hamburgare á la american diner

Elisabeth tipsar om Surf Shack

Surf Shack är en hamburgerbar som använder svensk högrevsfärs av hög kvalitet, lokala ingredienser och de gör alla sina såser från grunden! Här serveras allt från ”smashed burgers” (högrevsburgare tillagade med en viss teknik) till vegetariska ”beyond burgers” – så här finns något för alla. På Surf Shack i Höllviken kan du sitta och njuta i den stora trädgården eller inomhus och uppleva äkta amerikansk ”diner” känsla.

– Alla tänkbara tillbehör finns att beställa. En personlig favorit är den mumsiga friterade sötpotatisen tillsammans med en god chili mayo. Det här stället går man inte ifrån hungrig. 😉

Maxa priset på din bostad

Varsågod! Ladda ner vår guide!

Färska skaldjur och snygg inredning

Lina tipsar om Norells Fisk & Skaldjur

Här har man verkligen lyckats med saluhallskänslan som är påtaglig med sin snygga inredning och den långa baren som gör det inbjudande och enkelt att slå sig ner. Givet ställe för en trevlig AW med ostron och champagne.

– Här finns fisk i alla former, häromdagen avnjöt vi en god fisksoppa till lunch med de bästa råvarorna. Gillar verkligen Saluhallskänslan och läget är perfekt i Toppengallerian, säger Lina.

Elin tipsar om Strandtugg

Svalkande avbrott mitt på stranden

Kontinental känsla mitt på stranden med hänförande utsikt över havet. Inredning med bästa strandkänsla. Här kan du äta brunch, lunch, middag… Det finns även en trevlig barnmeny, vilket uppskattas.  

– Detta är precis vad man har saknat med långa stranddagar, att man kan få ett avbrott med lite god mat och något svalkande att dricka. Äkta semesterkänsla, precis som medelhavet….  Ett tips är deras rabarberpaj, mums, säger Elin drömmande.