7 favoritaktiviteter vi älskar

7 aktiviteter man
kan göra året runt

Näset är den perfekta platsen för aktiviteter året runt. Vi har låtit alla på kontoret välja och tipsa om sin favorit.

Att verka där man bor är en klar fördel och avgörande faktor till att vi är framgångsrika. Vi känner inte bara till området och gatorna väl, vi vet vad de olika områdena erbjuder, som favoritmatställen, badstränder, picknickställen, aktiviteter och mycket mer.

Läs vår favoritlista nedan!

God mat + boule

Mimmi tipsar om
Bar Bistro & Boule

barbistro2
barbistro3

Denna lilla pärla i Ljunghusen har snabbt blivit mångas favorit. Precis som en fransk bistro; avslappnat, god mat och grym service. Alltid vänligt och personligt bemötande.

– Man kan samla familjen och umgås tillsammans över ett glas pastis, en middag och ett parti boule på den tillhörande boulebanan. Min favorit är deras Moules Frites som serveras med pommes och aioli, säger Mimmi Ståhl. Och den härliga utsikten över äng och hav är fantastisk!

Bon Apétit & Bonne Chance!
/Mimmi Ståhl

Maxa priset på din bostad

Varsågod! Ladda ner vår guide!

Erika tipsar om att träna utomhus hela året

Utomhusträning

Träningsutbudet är stort på Näset. Det är lätt att tänka golf men här finns så oändligt mycket mer; yoga, tennis, crossfit, gym, handboll, innebandy, pingis, dans och kitesurfing för att nämna några.

– Om jag ska lyfta fram särskilt en så tycker jag Näset Bootcamp lyckats fantastiskt som erbjuder utomhusträning året runt. I strålande sol och piskande regn sviktar aldrig peppen, pushen och gemenskapen från ledare och deltagare. Dessutom är utbudet stort och varierat. Bästa kombinationen är när Näset Bootcamp samarbetar med Studio Canalis så man efter ett hårt pass avslutar med hot yoga stretch.

– Man kan skylla på mycket för att slippa träning men utbudet är inte en av dem, säger Erika.

Testa något nytt!

Elin tipsar om Padel

Padel, som från början var en stor sport i Sydamerika, har exploderat i Spanien och nu även tagit Näset med storm. I juni 2018 invigdes Padelcourt 9 i Höllviken. Det finns fyra banor som flitigt används och är uppskattade av både barn och vuxna.

– Padel är roligt och enkelt att lära sig, kul för den som vill testa något nytt och omväxlande för den som är ute efter något socialt. Det är en blandning mellan squash och tennis – samtidigt som det är mycket mer nybörjarvänligt. Man behöver inte ha någon erfarenhet av racketsporter för att kunna njuta av sporten.

– Det största problemet är väl att man måste boka bana i god tid men det är ju också ett angenämt problem, säger Elin Strandh.

Bad året runt

Staffan tipsar om sommar- och vinterbad

Att sommargästerna vallfärdar till de vackra stränderna om somrarna är känt men under vinterhalvåret är det lokalbefolkningen som står för badet. Vinterbad har blivit större och större och numera finns flera bastuklubbar på Näset.

Undersökningar visar att bad har en god och hälsosam effekt på kroppen. Något som Staffan Strandh bekräftar:

– Jag badar hela året, men det finns egentligen inget dopp som slår vinterdoppet. Blodcirkulationen ökar och man känner att man lever! Det rekommenderar jag alla att göra minst en gång per vinter.

Ps. Det finns en tradition som heter Juladoppet som infaller på julafton, då alla är välkomna att fira in julen med ett dopp i havet. Tid och plats brukar finnas att hitta på Facebook. Ett hett (eller kallt?) tips!!

Maxa priset på din bostad

Varsågod! Ladda ner vår guide!

Guidad tur

Eva tipsar om naturupplevelser på Näset

Näset är känt för sin vackra natur och de vita stränderna som årligen besöks av turister världen runt. Särskilt Måkläppen är attraktivt att besöka, både för turister och näsetbor. Denna långa sandbank som sträcker sig rakt ut i havet från Falsterbohalvöns sydspets har ett alldeles unikt fågel- och sälparadis som lever ostört. Enbart i perioden mellan 1 nov – 31 januari är Måkläppen öppen att besöka, därutöver råder förbud att beträda området för att skydda djurlivet.

– En fantastisk promenad på några timmar med guidning från Jan-Åke Hillarp är att rekommendera, säger Eva Strandh.

Falsterbonäsets Naturvårdsförening

Lina tipsar om golf

Golf med utsikt

Det är egentligen bara vädret som sätter stopp för om man kan spela golf året om eller inte. Golfbanorna håller sällan stängt och gör de det är det för att skydda gräset och banan från skador, oftast i samband med frost och snö.  Aktuell information om spelbarhet publiceras löpande på golfklubbarna hemsidor. Men är det en mild vinter blir spelsäsongen längre till mångas glädje.

– Även om jag inte spelat golf på länge och knappt vet om mitt gröna kort fortfarande gäller får mitt tips bli golf. Det vore nästan en skam att inte nämna det när vi bor som vi gör. Om det är någon gång det rycker i golfådran så är det när man promenerar längs med stranden i Ljunghusen parallellt med golfbanan. Det ser så otroligt härligt ut. Hoppas barnen vill börja när de blir lite större så kan vi spela ihop! säger Lina.

Ljunghusens golfklubb
Falsterbo golfklubb
Flommens golfklubb

Elisabeth tipsar om shopping

Shopping - också en aktivitet

Precis som vi såklart tycker att man ska anlita en lokal mäklare (som funnits på Näset i 30 år hinthint 😊) tycker vi om att handla lokalt. Och med ett shoppingutbud som vi faktiskt har på Näset är det inte så svårt.

– Min favoritklädbutik är Due i Höllviken som jag tycker har ett utbud som tilltalar mig och bra prisklass, säger Elisabeth. Ska jag handla inredning blir det ofta Sommarboden som har det mesta för hemmet, stort och smått, och som precis som vi funnits länge på Näset, säger Elisabeth.