Ljusglimtar i Coronakrisen

Samtidigt som vi får stränga order om att hålla oss hemma, undvika sociala sammanhang och hålla avstånd till andra måste vi också påminna oss själva om hur viktigt det är att se bortom krisen och ha en ljus framtidstro. I detta inlägg fokuserar vi på ljusglimtar mitt i krisen.

Staffan Strandh
Pantbrev och lagfart

Möjligheter i karantäntider

Många jobbar hemifrån just nu. Det är då vi kanske inser att det inte är sådär härligt mysigt att ”jobba hemma” som vi trodde när vi satt på kontoret och drömde om just det. Köket känns trångt och du kanske börjar tänka på en framtid i ett nytt boende.

– Vi är till för att hjälpa er på bästa sätt och för att skapa trygga bostadsaffärer. Det är många som vill köpa bostad i vårt område så tveka inte att kontakta oss om du går i säljtankar. Hur vi hanterar visningar i Corona-tider kan du läsa mer om genom att klicka på knappen nedan.

Oavsett om du vill sälja nu eller senare så är vårt hetaste tips just nu är att vara förutseende och ta tillfället i akt att förbereda sig inför en kommande försäljning. För dig som vill sälja ditt boende, och vill att vi ska sköta din försäljning, har vi ett kostnadsfritt startpaket där vi gör i ordning och förbereder din bostad så att den är redo att läggas ut när du vill trycka på knappen, säger Lina Renwall.

– Det kan bli nu du har tid att göra allt det där du annars inte haft tid med. Att förbereda dig inför en försäljning kan ta tid. Prata med din mäklare som kan tipsa vad du kan åtgärda.

Hur påverkas du som köpare under coronakrisen?

– De flesta köper hus för att bo i under lång tid vilket innebär att man får räkna med att marknaden kommer att gå upp och ned några gånger under innehavstiden. Om vi tittar tillbaka i tiden så har det i ett längre perspektiv alltid lönat sig att äga sitt eget boende, säger Eva Strandh.

– Vi vill undvika att spekulera om vad som kommer att hända i den närmaste framtiden men den låga räntenivån och möjligheten att eventuellt få amorteringsfritt under en viss tidsperiod kan vara till fördel för dig som vill byta boende. Vårt råd är att du kontaktar din bank för att ta reda på vad som gäller för dig och ditt framtida köp och försäljning. Då är du förberedd, vilket är bästa förutsättningen för en bra affär!

Det här ingår i det kostnadsfria startpaketet:

  1. Värdering

  2. Preliminär skatteberäkning

  3. Stylingtips

  4. Fotografering

  5. Objektsbeskrivning

  6. Energideklaration

Kostnadsfritt startpaket!

Startpaketet är kostnadsfritt när du ska sälja din bostad med oss. Anmält ditt intresse så diskuterar vi igenom förutsättningarna.