Höllviken, Ljunghusen, Skanör, Falsterbo

Näset

Vi specialiserar oss främst på Näset och bjuder gärna på tips om du letar boende här i närheten. Här sammanfattar vi lite kort om varje område. Förhoppningsvis ger det dig en känsla för var du ska leta efter ditt nästa boende.

Vårt hjärta klappar lite extra för Näset. Inte så konstigt eftersom vi alla bor här och vet vilket fantastiskt ställe det är att bo och leva på. Detta är en unik del av Skåne med sina hav, ljus och rika möjligheter till naturupplevelser. Här är det alltid rätt läge att investera.

Oavsett var på Näset du bor är du aldrig långt borta från strand och hav, det unika och fantastiska med att bo på en udde. Men visst skiljer sig Höllviken, Ljunghusen, Skanör och Falsterbo lite åt. Det är en bra idé att lära känna kvarteren så att du vet var du ska leta efter ditt drömhus. Vi är experter på ”vårt” område och guidar dig gärna rätt häromkring. Hör av er till oss med specifika frågor!

Missa inte husen som aldrig kommer ut på Hemnet

Höllviken, Ljunghusen, Skanör, Falsterbo - Näset

Unikt och speciellt med Näset

Läs mer om Näset nedan!

näset i bilder

HÖLLVIKEN

Höllviken består av områdena Kämpinge, Gya, Furet, Sandeplan, Kronodal, Granvik och Kanalgatorna och utgör tillsammans den största orten i Vellinge Kommun. Med rötter från Vikingatiden har byn de senaste 50 åren förvandlats från populär badort till året-runt-boende omringad av två hav, Östersjön och Öresund.

Bebyggelsen består av fritidsboenden, året-runt-boenden från 60- och 70-talen, gamla vackra sommarhus, nybyggnation och ett flertal bostadsrättsföreningar. Tomterna är ca 600 kvm -1200 kvm.

Är man ute efter bykänsla är Höllviken rätt plats. Här finns ett mysigt promenadstråk genom byn med fint utbud av butiker, restauranger och caféer. Här ligger även Toppengallerian med bl a  ICA Kvantum, biosalong och gym.

Dessutom ligger Höllviken strategiskt bra med endast 2 mil från Malmö och 4 mil från Kastrup. Läget tilltalar många pendlare och barnfamiljer då det är ett paradis med bra skolor, fritidsaktiviteter och bra kommunikation.

LJUNGHUSEN

När man kör från Höllviken mot Skanör-Falsterbo och har passerat den lilla bron (och kanske stått i kö vid broöppning?) har man kommit till Ljunghusen. Genast har man lämnat byn bakom sig, inte så värst långt förstås, men några minuters bilfärd eller 10 minuters cykelfärd. I Ljunghusen är utbudet inte lika stort. Å andra sidan är det utbud som finns välbesökt och uppskattat. Annas Bageri till exempel, en klassiker de flesta känner till. Numera finns det även en restaurang i det gamla Stationshuset och så har vi ju Kanalkiosken där glasskön ringlar sig lång om somrarna.

Fortsätter man in på Storvägsområdet har man kommit till den del av Ljunghusen som kallas för Ljungskogen. Området är ett skyddat naturreservat sedan 1995 och är 187 hektar stort. Stora tomter om minst 2 000 kvm kännetecknar Ljungskogen till skillnad från övriga Ljunghusen där tomterna varierar mellan ca 1 000-1 200 kvm. Vackra 20-tals villor, sommarhus och nybyggda villor möts man av på grusvägarna. Tomterna är större, utbudet mindre och priserna högre.

Ljunghusen är även känd för sina fina vita badhytter och den vackra stranden. Golfbanan som tillhör Ljunghusens Golfklubb, är en av Sveriges äldsta och även känd som en av Europas 1 000 bästa golfbanor. Här får man köa länge för att bli medlem!

Populära Ljungenskolan omfattar grundskola F-9, fritidshem och Vellinge kommuns grundsärskola. Det finns även förskola i området.

Särskilt Ljungskogen gör skäl för sitt namn. Här bor man i skogen, utan belysta gator så visst är det mörkt om vinterhalvåret men det är också de som gör platsen så unik. Skogen, lugnet och de stora tomterna. Gillar man det, då älskar man Ljunghusen.

SKANÖR

58378666_2179915088759955_7749284594523832320_o

Att Skanör försörjde sig på fiske under medeltiden är inte svårt att förstå. Än idag är hamnen lite av kärnan i Skanör och ett populärt turistmål där man kan antingen kan äta något gott på någon av de mysiga restaurangerna i hamnen eller på Badhytten som ligger mitt på stranden med utsikt över sanddyner och hav. En unik mötesplats för att umgås, äta gott och njuta!

Bebyggelsen i centrala Skanör är känd för sina vackra gamla korsvirkeshus och gatuhus. Den övriga bebyggelsen är består av traditionella villaområden från 60- och 70-talen. Skanörs Vångar är ett nybyggt område med arkitektur från gamla Skanör som har blivit barnfamiljernas favorit, här finns även hyreslägenheter och bostadsrätter.

Även i Skanör finns lite bykänsla med butiker, en större ICA-butik, hotell och restauranger. Det klassiska gåsaloppet ordnas varje midsommar och är en riktig skrattfest för både deltagare och åskådare.

FALSTERBO

gamla-(1)
nathan-dumlao-zUNs99PGDg0-unsplash

Anrika Falsterbohus byggdes 1908. Det byggdes som badhotell och hade under en period ett kasino. Det finns många historier om denna vackra byggnad. Idag består Falsterbohus av populära bostadsrättsföreningar med attraktiva våningar som nyttjas både som året runt boende och sommarboende. 

I gamla Falsterbo finns vackra bevarade villor från tidigt 1900-tal ett stenkast från Falsterbostrand. Övriga Falsterbo består av blandad bebyggelse från 60-70-talet, fritidsboende och nybyggnation. Den vackra kyrkan har en fantastisk placering ett stenkast från stranden och är en populär plats att vigas.

Växt- och djurlivet kring Skanör och Falsterbo är unikt. En av anledningarna till att i stort sett hela kusten kring Falsterbonäset och stora delar in i landet är skyddad genom olika naturreservat och restriktion är att Nordens fågelarter uppehåller sig här. Måkläppen, som den sydligaste utposten heter, är endast öppen för att beträda under 1 nov – 31 januari och är ett populärt och spännande utflyktsmål.

Om somrarna är Falsterbo ett riktigt sommarparadis då många sommargäster kommer på besök, dels för de vackra stränderna med sol och bad men även Falsterbo Horse Show som arrangeras under en vecka i juli varje år med hästtävlingar och många kringaktiviteter. Om vinterhalvåret är Falsterbo precis lika vackert om än lugnare.

Välj en mäklare som känner till det område du säljer eller köper i

mäklare Eva Strandh

Det är en fördel om mäklaren är väl bekant med området. På så sätt kan mäklaren lättare berätta för potentiella köpare om områdets fördelar. Det kan handla om var de bästa skolorna finns, om det är ett område med mycket barnfamiljer i de här områdena, om det finns parker, affärer och kommunikationer i närheten.

– Att verka där man bor är en klar fördel och avgörande faktor till att vi är framgångsrika. Vi känner inte bara till området och gatorna väl, vi vet vad de olika områdena erbjuder och kan matcha köpare med objekt på ett motiverande sätt. Vi engagerar oss i föreningsliv och stöttar ungdomsverksamheter och är måna om det lokala utbudet. Under åren har vi byggt ett stort nätverk i Höllviken, Ljunghusen, Skanör och Falsterbo och västra Malmö. Det här området kan vi utan och innan och vi brinner för regionen. Därför är det lätt för oss att snabbt hjälpa köparen med specifika svar som gör att de kan ta välgrundade beslut, säger Eva Strandh.

Missa inte husen som aldrig kommer ut på Hemnet

– Lägg in era önskemål om drömhuset i ett spekulantregister hos oss som kan området, så kan vi matcha ihop era önskemål med säljare som finns i vårt register. Alla hus kommer nämligen inte ut på öppna marknaden. En del hus säljs innan de hinner publiceras på Hemnet. Hittar vi ett lämpligt objekt kan vi kontakta dig innan det publiceras, tipsar Eva Strandh.

Ju utförligare du fyller i dina önskemål, desto lättare kan vi matcha mot objekt. Skriv gärna in t.ex. vilket typ av hus, antal rum, storlek, område och så vidare.

Vi har full ansvarsförsäkring via Mäklarsamfundet och styrs av Fastighetsmäklarinspektionen.