2021 firade vi 30 år!

Vill du läsa mer om hur det började kan du läsa om vår resa här!

Staffan Strandh
Pantbrev och lagfart

Trettio år med Malmöhus Mäklarna

Trettio år går fort. Så fort att vi knappt kan tro att det är sant. Att så många härliga kunder har anförtrott oss med sina bostadsförsäljningar. Och väljer att göra det igen och igen. Att vi hittat en skara så kunniga och engagerade medarbetare. Det var så här det började…

Året är 1991. Vi startar på Fridhem i Malmö. Bostadsrättsmarknaden har precis börjat blomma! Vi är en stor aktör med nio stycken mäklare, det finns inga stora kedjor. Vi sitter framför stora tjockskärmar och telefonerna finns bara på kontoret och inte i fickan så det gäller att kontoret är bemannat så att vi inte missar några samtal. Den som är snabbast på växeltelefonen är den som får uppdraget. Bankerna ger besked på studs, när vi har en köpare ringer vi till banken och får lånelöfte med en gång. Det är en spännande uppstartstid!

vi flyttar till näset

2003 flyttar vi ner till Höllviken. Det är lite som att börja om från början och sakta men säkert tar vi marknadsandelar i området. Vi kör svartvita annonser i Sydsvenskan som vår nya art director hjälper oss att utforma. Snyggare än någonsin! Bilderna tar vi själva, vi har en digital kamera som vi delar på. Det krävs inte så mycket förberedelser inför fotografering men det är bra om det är städat och inte säljarna kommer med i bild. Fast det är inte hela världen om de gör det. Vi gör ett bra jobb och vi fortsätter ta marknadsandelar. Söndagarna är heliga, då är bostadsannonserna ute i tidningen och kunderna hittar husen och går på visningar.

Digitaliseringen

Sakta men säkert börjar digitaliseringen, mobilerna gör att vår tillgänglighet ökar. Vi kan finnas för våra kunder även när vi inte är på kontoret, så smidigt. Vi går från att föra anteckningar i våra böcker till att allt finns i vårt nya mäklarsystem på datorn. Vi kan arbeta ännu mer effektivt och proffsigt. Vi börjar jobba med en riktig fotograf som tar snygga bilder på våra hus och lägenheter, wow! Nu plockas det i ordning lite mer i hemmet, en form av styling. Och snabbt går det, bilderna mailas till oss och vi kan färdigställa våra bostadsannonser snabbare än någonsin. Tidningsannonserna är viktiga men nu finns det möjlighet att synas i fler forum. Bankerna ställer högre krav, deras tillgänglighet minskar. Tillträden blir oftare på plats hos oss än hos bankerna.

att vara en fristående, privatägd mäklarbyrå ger resultat

Konkurrensen ökar, det poppar upp många mäklarbyråer och stora kedjor. Vi anpassar oss, håller oss uppdaterade och känner oss trygga i att vi är ett starkt team som funnits med länge. Vi är måna om vårt varumärke och fördelarna med att vara en fristående, privatägd mäklarbyrå och det ger resultat, vi fortsätter ta marknadsandelar. Utvecklingen går i rasande fart och vi med den, nu tas det skymningsbilder, drönarbilder, filmer. Det läggs mer tid på styling, texter och marknadsföring.

glädje och nyfikenhet inför framtiden

Detta året fyller vi 30 år och när vi tittar i backspegeln känner vi oss stolta och glada över vår resa. Det har varit utmaningar men vi har alltid hittat lösningar, en del som vi skrattar åt idag! Vi ser också att vi alltid har haft ett outtröttligt engagemang, att vi trott på det vi gör och brunnit för att göra vårt bästa. Resan genomsyras av glädje och nyfikenhet med fokus på att göra riktigt bra bostadsaffär, för oss och våra kunder! Och det tänker vi fortsätta med i minst 30 år till… 

Så här kunde det se ut förr...

Här är några exempel på hur det kunde se ut förr om åren. Bilderna till höger är exempel på hur ”styling” kunde se ut i början av 2000-talet.