Fotografering och annonsering

fotograf

Bilderna är helt avgörande för vilket intresse bostaden väcker.

Samtidigt som vi vill visa bostaden från sin bästa sida är vi måna om att alltid försöka ge en så trovärdig och rättvis sida av bostaden som möjligt.

Proffsiga bilder

Vi är alltid noga med att anlita proffsfotografer som är specialister på just bostadsfotografering. Vi vet av lång erfarenhet att riktigt bra foton gör stor skillnad för att skapa intresse. Oavsett om bostaden ska ut på den öppna marknaden eller säljas underhand tar vi bilder. 

Fotografera bostadens olika sidor

Exteriört

Med exteriöra bilder visar vi bostaden utifrån trädgård och områden. Ibland tar vi även skymningsbilder. Belysning av olika slag skapar ännu ett perspektiv till bostaden.

Interiört

Vi ser alltid till att fotografera bostaden under dagtid då ljuset faller in vackert i bostaden. För att fånga bostadens själ ser vi till att framhäva bostadens bästa förutsättningar.

Fågelperspektiv

Det kan finnas flera skäl att visa bostaden från ett drönarperspektiv. På så sätt kan man fånga husets placering på tomten, avstånd till havet, golfbanan eller annan vacker omgivning som är unik för just din bostad. Höjdbilder kan på ett unikt sätt visa bostaden från ett svårslaget perspektiv.

Foton tagna på samma plats kan ge två helt skilda upplevelser.

När vi fotograferar din bostad har vi målet att framhäva din bostad på bästa möjliga sätt, utifrån hemmets förutsättningar.

Före Efter

Dra i reglaget för att se före och efter. I bilden till höger ser du många förändringar som tillsammans gör stor skillnad för slutresultatet. I det här fallet hade vi ett stort rum med en vacker utsikt som vi ville framhäva.

Det vi gjort i detta fall:
1. Lyfta bort lite av möblerna så att rummet upplevdes så luftigt som det faktiskt var.
2. Med hjälp av lite lätt homestyling har rummet rensats, städats och gjorts mindre fyllt av smågrejer överallt.
3. Se till att använda ett objektiv och valt en vinkel som gör att man ser båda fönstren i bilden.
4. Vid efterbearbetningen av bilden har vi sett till att man ser utsikten genom att mörka ner något i fönsterpartierna, så att det på bilden ser ut så som man ser det i verkligheten. Även färgerna har gjorts mer neutrala så att exempelvis taket och andra vita detaljer som är vita faktiskt är vita och inte gulvita som det ofta blir när man fotograferat.

Varsam retuschering

När man tagit bilder på sin bostad så lyfter fotografen fram det bästa ur bilderna genom ett bildbehandlingsprogram. Varsam bildbehandling där man justerar ljus och färg så att man lyfter fram bostadens egenskaper på bästa sätt. Att retuschera bort sånt som faktiskt finns i bostaden är bäst att avstå från. Det är sällan lyckat. Man vill ju inte riskera att köpare ska känna sig besvikna när de kliver över tröskeln.

Annonsering

När man väl har fotograferat sin bostad är det dags att annonsera ut den. Ofta annonseras den på Hemnet, Hitta Hem, Booli och självklart på vår hemsida och i våra skyltfönster samt ibland även i utvalda tidningar. Här gäller det att välja en bild som du tycker representerar det unika i din bostad och tror kommer att tilltala din potentiella köpare allra mest.

Välja bilder

Vilka foton du väljer att visa i din bostadsannons kan vara helt avgörande för hur många som kommer till visningen av din bostad. Här gäller det att fånga uppmärksamheten med tilltalande bilder som både lyfter bostaden men samtidigt ger en så trovärdig och riktig bild av bostaden som möjligt. 

 

Spekulanter älskar att få se många bilder (det finns det statistik på) men det är inte alltid nödvändigt att visa varje vrå. Välj de delar som lyfter fram ditt hem allra bäst. 

Inled med den bild ni tror kommer att väcka mest intresse. Det kan vara en exteriör- eller interiörbild. Det viktigaste är att få målgruppen nyfiken och vilja klicka på bilden. Det kanske är ett nyrenoverat kök, en pool med huset i bakgrunden, en härlig sommarbild från uteplatsen eller ett rum med utsikt mot havet. 

 

Det gäller att skapa en helhetsbild av bostaden, ett flöde så att man enkelt kan förstå hur bilderna hänger ihop och vart man befinner sig i huset.

Vill du ha vår guide som beskriver hur det går till att sälja sin bostad steg för steg? Ladda ner vår guide!

Några smarta tips!

Styla din bostad

Se till att huset är maxat utifrån dess förutsättningar. Många gånger kan man styla sitt boende själv, särskilt om man har en lista att gå efter. Det kan innebära att piffa inredningen med nya textilier, växter och tavlor.

Var förutseende

Fotografera din trädgård på sommaren även om du ska sälja senare. Det är fint att visa en bostad från olika årstider. Ska du sälja din bostad på hösten eller vintern är det ändå fint att se hur det ser ut i trädgården på sommaren.

Hjälp till själv att öka dina chanser!

Du kan själv även dela bostadsannonsen i dina sociala medier. Då ökar du chansen att fler ser den. Många hittar sin nya bostad ”ryktesvägen”, via vänner och familj.

Vi har full ansvarsförsäkring via Mäklarsamfundet och styrs av Fastighetsmäklarnämnden.