Färgsätt ditt hem med inspiration från vattnet och naturen

Nu är det dags att ta in naturens färger i hemmet.

Att ha ett boende på Näset är att bo mitt i naturen. Området runt Näset (även kallad Sveriges riviera) kantas av hav, skog och naturreservat och här lever man i symbios med färger som grönt, blått och gult. 

Lyckligtvis är dessa färger även de hetaste kulörerna 2023 så nu är året då det blir rätt och lätt att  få in dessa natursköna färger i hemmet. Självklart vill vi inspirera och visa er hur ni kan förvandla ert hem med färg på väggar och inredning. 

Läs mer om färgtrenderna och hur du får in dem i ditt hem nedan.

Gulgrönt

Olika nyanser av gult och grönt är populära i år. Även färgen gulgrön som är, precis som namnet avslöjar, en färg i gränslandet mellan gult och grönt trendar. Beroende på nyans och ljus kan den uppfattas olika vilket gör den spännande i inredningen. 

När ni ska inreda med dessa färger så leta med fördel efter ljusare toner och pastell som smälter in i ert hem. Vill ni endast ha in detaljer i inredningen blir det fint att bädda sängen eller duka bordet i denna gulgröna hybridfärg. Och glöm inte bort växterna, in med massor av grönt!

yellowgreenny
redny

Bärnsten, varm orange och rött

Färger som för tankarna till varma sommardagar, citrusfrukter och bärnsten är också något att satsa på i inredningen 2023. 

Få in dessa varma färger genom detaljer och experimentera med vaser och porslin. För den modiga är det fritt fram att måla väggarna i rött och orange. Och för den mer försiktiga blir det fint med röda och orangea blommor. 

Blått

Blått har nog egentligen alltid varit en återkommande färg i hemmet, men i år är färgen om möjligt ännu mer populär. 

I år är det alla nyanser av blått som syns, från mörkaste havsblå till ljusaste babyblå, vilket gör det enkelt att matcha er befintliga inredning. Blått är också en avslappnande färg som är fin på väggar och textilier. 

blueny
Bilder: H&M Home och Klint