Skapa en mysig och grönskande uteplats efter dina förutsättningar

Allt om hur du skapar en magisk uteplats

Nu börjar den härligaste tiden då vi äntligen vistas mer utomhus. Utemöblerna åker fram, vårlökarna vi satte i höstas sprider färg och värmen och solen infinner sig. Att omge sig med gröna växter och blommor i alla regnbågens färger är som balsam för själen och vi vill ge inspiration till er trädgård, uteplats och balkong. Det finns många möjligheter för bra odling och en trevlig utemiljö och här kommer några tips från oss på Malmöhus Mäklarna.

Inspireras av våra 5 tips nedan.

Grönska i fönstret

Först och främst, har ni ingen trädgård eller uteplats så satsa på grönska i fönsterna. Fyll fönstret med växter och blommor som gärna får ta över och klättra uppåt. Då får ni känslan av en grönskande och mysig uteplats. 

blommorfönster
nivåer

Placera i nivåer

       Besöker ni en blomsterbutik märker ni kanske att de har växter och blommor i olika nivåer. Testa att flytta ner några krukor på marken eller golvet, placera växter på bord eller piedestaler, häng en ampel i en krok och bygg små arrangemang som ger en vision av lummig trädgård. Testa dig fram efter dina förutsättningar.

Odla ätbart

       Nu är trenden att odla ätbart som störst och vi har mycket att vinna på att ta fram våra egna bär och grönsaker. Det bästa med detta är att du har möjlighet att anpassa det efter hur du bor, så låt inte bristen på trädgård begränsa dig. Det är tacksamt att odla egna kryddor, grönsaker och bär i mindre skala i fönstret. Och tänk så härligt att göra sin sallad med egna tomater och gurkor. 

gardenherbs
outdoorlights

Belysning

       Belysning skapar en mysig känsla och är en detalj som kan göra stor skillnad. Ljusslingor eller små lampor är fint på uteplatsen eller balkongen och det finns även ett stort urval av soldrivna ljuskällor. Tänk även här på att skapa ljus i olika nivåer, häng i taket, ställ på marken eller sätt en ljusslinga runt balkongräcket. 

Möbler och tyger

      Det är ju inte bara blommor och växter som skapar en trevlig miljö. Har ni en stor trädgård, en mysig balkong eller ett uterum så satsa på sköna möbler och tyger. Skapa en avkopplande miljö med soffor och solbäddar baserad på hur ni bor och addera sedan grönska, blommor och pynt – här är det bara fantasin som sätter gränser.  

balkong