fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Vellinge Väster Byaväg 49, Vellinge Väster

MED BLICKEN UT ÖVER HAV OCH MJUKA ÄNGAR

Många drömmer om det enkla livet på landet. Om livet är enklare här vågar vi inte lova, men förutsättningarna är goda och visst är livet lite vackrare i en miljö som denna... När ägarna varsamt renoverat denna vackra gård som är från slutet av 1800-talet har de varit noga med att behålla husets själ och karaktär. Utgångspunkten har varit naturnära material som förstärkt charmen och den robusta känslan som är så rätt i huset. Återkommande ölandssten, nya stora fönster blandat med renoverade stallfönster, kalkstensfärg på de putsade innerväggarna, vackra snickerier och lutade furugolv binder samman detta rogivande och oerhört vackra hem.

Boytan har utökats och idag rymmer huset hela 276 kvm i två plan. Totalt finns här fem sovrum, två badrum och fina sällskapsytor med dubbeldörrar mellan rummen. Det lantliga köket blickar ut över äng och hav och i matrummet både pryder och värmer den vackra gjutjärnskaminen. Hemmakontorets ljus, rymd och lugn skapar alla förutsättningar för den optimala arbetsmiljön. För den kreativa som drömmer om en egen studio finns här gott om plats att förverkliga de tankarna. Till huset hör en biyta om 149 kvm som rymmer garage för 4-8 bilar samt verkstad, använd som det är eller skapa det du behöver. Spinn vidare eller landa i huset precis som det är. Det är det som gör det här hemmet så fulländat, inga måsten och ändå mängder av möjligheter.

Utemiljön är som förväntat, magisk. Dels den vackra innergården som är alldeles nygjord med singel, men även den ljuvliga, lummiga trädgården som bortom gränsen mynnar ut i öppna fält. Biltrafiken är lugn, däremot kan du förvänta dig höra ljudet av hästarnas hovar när de skrittar förbi utanför den stora porten. Samtidigt som läget är ostört och avskilt är närheten och tillgängligheten till Näset, Malmö och Köpenhamn inte långt borta.

Låt drömmen om landet, lugnet och den rofyllda livskvalitén förverkligas.
Varmt välkomna till Vellinge Väster Byaväg 49.

Kort information

Utgångspris:

11 895 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

276 m2

Biarea:

149 m2

Rum:

10 rum

Tomt:

1809 m2

Byggår:

1889

Adress:

Vellinge Väster Byaväg 49
235 91 Vellinge
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: 23 juli 14:30-15:00

Anmälan visning
Bokningsformuläret öppnas i ett nytt fönster. Vår webbplats och detta objekt finns kvar i bakgrunden.

Bilder

Alla bilder (87)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Staffan här
Staffan Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
040-678 28 84
staffan@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

HALL
Alla dina förväntningar och förhoppningar infrias redan här. Ja det ÄR precis som man vill ha det. Ölandssten på golvet, vitpustade väggarna målade i kalkfärg. Stallfönster och modernt, stort fönster med vy ut över grönsakslandet. Platsbyggd bänk med förvaring samt plats för avhängning.

BADRUM
Rymligt badrum med havsutsikt ut genom det vackra stallfönstret. På golvet ligger ölandssten, de putsade väggarna är målade med kalkfärg, synliga takbjälkar. Wc från Byggfabriken (2020), antikt tvättställ och ny dusch (2021). Det finns plats för badkar om önskas.

TVÄTTRUM
Ölandssten, vitputsade väggar. Tvättmaskin och torktumlare (Bosch 2020).

KÖK
Det lantliga köket med svarta luckor, beslag från Sekelskifte och bänkskiva i ölandssten blickar ut över hästhagar och hav. Idylliskt! Furugolvet är slipat och behandlat (2020) och förstärker den lantliga känslan tillsammans med tegelväggar och synliga takbjälkar. Köket renoverades 2020 (Ikea) och är utrustat med spis, fläkt, kyl, frys och diskmaskin. Intilliggande skafferi.

MATRUM
I öppen anslutning till köket ligger matrummet med gott om plats för stort sällskap. Stengolv möter trägolv, vackra ljusinsläpp och dubbla terrassdörrar ut till trädgården. Vacker gjutjärnskamin. Från detta rum finns även en spiraltrappa i gjutjärn upp till ovanvåningen.

VARDAGSRUM
Fortsatt in genom dubbeldörrarna finns det fina vardagsrummet med slipat och behandlat furugolv, vitputsade väggar och djupa fönsternischer.

ALLRUM
Detta underbara rum som badar i ljus är gjort från grunden. Här har man grävt ut, isolerat och inrett med golvvärme. Såpabehandlat furugolv, synliga takbjälkar och stora fönsterpartierna (Velfac) i västerläge som har fantastisk kvällssol! Vill man sätta in ett kök på gaveln så är där förberett med vatten/avlopp och el (se alternativ planritning). Antik spiraltrappa upp till ett sovrum.

SOVRUM
Ljuvligt rum med plats för dubbelsäng. Stort takfönster (Velux 2021), furugolv behandlat med pigmenterad lut och såpa, träpanel på väggarna. Förvaring i stödutrymmet.

KONTOR
Drömmigt hemmakontor! Högt i tak, betonggolv med golvvärme, stallfönster och stort fönsterparti (Velfac) ut till innergården. Förvaringsutrymme smart (och snyggt) infälld i takvägg. Armaturerna i taket kommer från Miljögården/Antidark, samma märke som i två av sovrummen.

HALL 2
Separat ingång till sovrum och gäst-wc som man med fördel kan skärma av om man är i behov av det. Ölandssten på golvet, vitputsade väggar. Från hallen finns en trappa upp till ovanvåningen.

GÄST-WC
Gäst-wc inrett med ölandssten, putsade väggar, wc, tvättställ och dusch (2020).

GÄSTRUM
Sovrum med plats för dubbelsäng. Furugolv, målade putsade väggar.

OVANVÅNING

SOVRUM x 3
Tre fina sovrum, behagligt inredda med trägolv, öppet upp i nock och fina ljusinsläpp. Vackert att man låtit den gröngrå färgen återkomma på dörrar och fondväggar. I mittenrummet har ett stort takfönster (Velux) satts in.

RUM
Rum som idag används till förvaring men vill man göra om till walk-in-closet eller sovrum finns alla möjligheter.

UTEMILJÖ
Utemiljön är lika inbjudande och väl omhändertagen som inomhusmiljön! Innergård i sann gårdsanda med singel, stenläggning och rosor som ringlar sig utmed fasaden. Stänger man de stora ekportarna skapas en ombonad och skyddad oas fri från insyn. Den lummiga trädgården på baksidan av huset är som tagen ur en sagobok med stor gräsmatta, många fina platser att hitta lä och mängder med frukt- och bärbuskar! Här finns äpple, päron, körsbär, plommon, björnbär… för att nämna några. Samtidigt som det är iordninggjort så finns det utrymme för det vildvuxna ta plats, att naturen får vara precis så underbar som den vill. Växthuset har en exploderande vinranka och oasen omkring har tidigare varit ett etablerat grönsaksland, men har fortfarande rabarber, gräslök och stora björnbärsbuskar.

GARAGE/VERKSTAD
Tillsammans utgör garage och verkstad en biyta på 149 km. En yta som antingen kan användas som den gör idag eller om man vill inreda den, alla möjligheter finns! Ny svart panel, nybyggda portar och uppdaterat huvudelskåp till 25 ampere. Ovan verkstad finns en råvind med ny belysning (2021). Totalt kan man parkera 8 bilar i de båda byggnaderna.

Byggnad

Byggnadstyp: 1,5-plan
Byggår: 1889
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Uppställningsplats för flera bilar. Garage och verkstad för 4-8 bilar.
Bredband: Trådlöst/4G
Uppvärmning: Golvvärme/Element/Gjutjärnskamin
Grund: Betongplatta
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Takbeklädnad: Eternit
Utv. plåtarbete: Målad plåt
Fönster:
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader: Verkstad 82 kvm Garage 67 kvm

Ekonomi

Utgångspris: 11 895 000kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 1 948 000kr
Byggnadsvärde: 793 000kr
Landvärde: 1 155 000kr
Värdeår: 1929
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energideklaration: Utförd 2021-06-17
Servitut & planbestämmelser: Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 12-IM2-77/16.1

Driftkostnad

Uppvärmning: 66 200kr
El: 8 100kr
Vatten/avlopp: 8 045kr
Samfällighet: 500kr
Försäkring: 7 063kr
Summa driftskostnad: 89 908kr

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

OBS! Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Informationen kommer att uppdateras efter uppgifter från ny areamätning som därmed kan påverka taxeringsinformationen. Att uppgifterna hos Lantmäteriet stämmer och är korrekta kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean och uppgifterna hos Lantmäteriet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Vellinge Väster Byaväg 49, 235 91 Vellinge

Bevaka slutpris
Vellinge Väster Byaväg 49, Vellinge Väster
Lägg ditt bud
Vellinge Väster Byaväg 49, Vellinge Väster
Anmälan visning
Vellinge Väster Byaväg 49, Vellinge Väster
Intresseanmälan
Vellinge Väster Byaväg 49, Vellinge Väster

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen och säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och myndigheternas rekommendationer.

Har ni anmält er till visning ber vi er vänligen respektera er bokade tid då vi enbart har bokade och ej öppna visningar. Om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi er boka om er tid. Önskas digital visning ordnar vi givetvis detta.

Tack för förståelse och samarbete!