fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Militärvägen 3, HöllvikenSTENHUS I UNIK DESIGN PÅ STRANDNÄRA LÄGE

1,5-plans villa i attraktiv design på oslagbart läge endast två minuters promenad från vackra Kämpingestranden med sin kritvita sand och sina svalkande dopp. Ett hus med sanneligen spännande arkitektur och gedigna materialval där generösa, helglasade partier nästan hela vägen upp i nock på bägge sidor skapar en flytande gräns mellan inne och ute. Här erbjuds ett sällsynt tillfälle att förvärva ett hem på ett av Höllvikens mest storslagna lägen!
Ett mycket välförvaltat och läckert hus om ca 236 m² samt en ljus, lättskött och privat tomt om ca 926m² i bästa sydvästläge. Invändigt förmedlar huset en internationell vibe med detaljer utöver det vanliga och materialval som är klassiska och hållbara. Rymden här är smått fantastisk tack vare öppenheten och att det är öppet upp i nock nästan överallt, det ger faktiskt en känsla av att det är större än vad det är. Dessutom är hela huset, ja till och med mellanbjälklaget, av betong vilket är en stor fördel både sett till klimat, isolering och ljud - bättre än såhär blir det inte. Stora fönsterpartier, generösa sociala ytor och hela fem sovrum. Ett hus färdigt att flytta in i!

På husets nedre plan med sin genomgående italienska marmor på golven dominerar de sociala ytorna med plats för olika sittgrupper, matsalsmöblemang och en murad, rejäl öppen spis. Planlösningen är öppen men ändå på ett sätt given i sin uppdelning vilket gör den lättmöblerad. Semiöppet och i anslutning till dessa ytor finns det moderna köket med gott om förvaringsutrymmen och praktiska arbetsytor. Här finner man alla moderniteter som behövs i ett kök. De helglasade partierna från golv hela vägen upp i tak finns i både kök och lounge vid den öppna spisen - här fullkomligt flödar ljuset in och förgyller och värmer huset såväl sommar- som vintertid, wow! Utgång till trädgården och dess många grönytor, terrasser och vackra planteringar finns via altandörr och skjutbara glaspartier runt hela huset. Utöver detta finns ett av de fem sovrummen på detta plan tillsammans med badrum, bastu och tvättstuga.

Övre plan erbjuder två fantastiska sovavdelningar som tillgodoser alla behov! I bägge avdelningar, i varsin ände av ovanplanet, finns två rejäla sovrum med stora fönsterpartier och en härlig rymd då det är öppet upp i nock i samtliga rum. I anslutning till sovrummen finns dessutom på båda sidor ovanvåningen ett separat badrum och en walk-in-closet. Här uppe är snyggt med ekparkett på golv på hela planet, vita väggar och med utsikt ner över både vardagsrum och kök samt ut över de vackra omgivningarna från "balkongen" via de generösa takfönstren. Även här skänker de vackra fönsterpartierna ett härligt ljusinsläpp.

En gedigen känsla genomsyrar hela boendet med sina vackra materialval och rikligt med ljusflöden. En villa med alla tänkbara bekvämligheter. En högklassig atmosfär för er som söker något utöver det vanliga på en ytterst bra adress!

Natur- och barnvänligt område med närhet till Kämpingestrandens sköna havsbad och på kort avstånd från skola, förskola och kommunikationer.

Varmt välkomna till Militärvägen 3!

Kort information

Utgångspris:

13 995 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

236 m2

Biarea:

14 m2

Rum:

7 rum

Tomt:

926 m2

Byggår:

1992

Adress:

Militärvägen 3
23636 Höllviken
Ansvarig fastighetsmäklare
Lina Renwall

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 85lina@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Nästa visning: 27 juni 18:00-18:30

Anmälan visning
Bokningsformuläret öppnas i ett nytt fönster. Vår webbplats och detta objekt finns kvar i bakgrunden.

Bilder

Alla bilder (59)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Lina här
Lina Renwall
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 85
lina@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering

Vill du veta mer om
Höllviken?

Läs mer i vår artikel
Planlösning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

ENTRÉ
Italiensk marmor på golv och vita väggar. Goda avhängningsmöjligheter samt ytterligare förvaringsmöjligheter i separat del av hall med garderober.

GÄST-BADRUM OCH TVÄTTRUM
I anslutning till entrén ligger gästbadrummet som är helkaklat i ljusa toner med WC, vask och dusch. Här finns även bastu. I anslutning finns även husets tvättstuga med tvättmaskin (Husqvarna) och torktumlare (Husqvarna), värmepanna samt vask. Här finns även utgång till trädgården.

SOVRUM
Italiensk marmor på golv och vita väggar. Perfekt som gästrum, hemmakontor eller vad man önskar. Plats för dubbelsäng.

ALLRUM
Husets sociala ytor är otroligt generösa och sträcker sig i princip över hela bottenplanet med plats för olika sittgrupper och stort ljusinsläpp via drömmiga fönsterpartier. Även här ligger italiensk marmor på golv och väggarna är vita. I en del av allrummet finns en öppen spis och skjutbara fönsterpartier möter fasta fönsterpartier som går nästan hela vägen upp i nock till ovanplanet. Härifrån nås en skyddad terrass på trädäck i soligt sydvästläge som man kan nyttja från tidig vår till sen höst pga dess skyddade atmosfär. I den andra delen av allrummet finns ytterligare två skjutbara fönsterpartier ut mot den stensatta uteplatsen i söderläge. Överallt i allrummet är den grönskande trädgården närvarande.

KÖK
Husets kök är smakfullt designat med italiensk marmor på golv och vita väggar samt även här med fasta fönsterpartier upp i nock med utsikt över trädgården. Köksinredning i vitt utförande från Hagaköket med svarta, generösa bänkytor i svart diabas samt sittplatser vid bardisk. Kyl (Husqvarna) och frys (Husqvarna), induktionshäll (Siemens), spisfläkt (Siemens), diskmaskin (Husqvarna), ugn (Siemens), kombiugn med mikro (Siemens) och värmelåda (Siemens). Köket ligger tilltalande, lite semiöppet, med nära anslutning till allrummets sociala ytor.

OVANVÅNING

Ljuvlig ovanvåning med utsikt över nedanplanet via "balkong" som sammanbinder planets bägge avdelningar.

SOVRUM 2, 3, 4 & 5
Ovanplanets fyra, rymliga sovrum ligger två och två i varsin ände och har ekparkett på golv och vita väggar. Goda förvaringsmöjligheter i varsin anslutande klädkammare i bägge delar.

BADRUM 2
Invid två av sovrummen finns detta badrum som är helkaklat i ljusa toner med WC, handfat och badkar.

BADRUM 3
Invid de andra två sovrummen finns ytterligare ett badrum, även detta helkaklat i ljusa toner. Här finns WC, dubbla handfat, dusch och bidé.

UTEMILJÖ
Från den stensatta framsidan med sin grönska till baksidans gröna ytor är hela utemiljön otroligt tilltalande och lättskött med en fin mix av material såsom sten, gräs och trä. Framsidan bjuder på grönska från tall och hängbjörk och trädgården är sedan totalt insynsskyddad, precis som man vill ha det. Här finns en stensatt terrass i söderläge och en terrass på trädäck i sydvästläge samt lekytor på gräsmatta och omgärdande övrig grönska som ger en lummig känsla.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1992
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: En uppställningsplats i carport och ytterligare tre uppställningsplatser på uppfart.
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Luft/vattenvärmepump
Grund: Platta på mark
Stomme: Lättbetong
Bjälklag: Lättbetong
Fasad: Kalksandsten och träpanel
Takbeklädnad: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt
Fönster: 2- och 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Renoveringar: 2022 ny värmepanna. 2023 målning utomhus och rengöring av taket.

Ekonomi

Utgångspris: 13 995 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 6 740 000kr
Byggnadsvärde: 4 062 000kr
Landvärde: 2 678 000kr
Värdeår: 1992
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energiprestanda: 73 kWh/kvm år
Energideklaration: Utförd 2024-05-16
Servitut & planbestämmelser: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Höllviken GA:12 ändamål: Vägar

Driftkostnad

Uppvärmning: 20 199kr
Vatten/avlopp: 9 030kr
Renhållning: 3 836kr
Samfällighet: 1 400kr
Försäkring: 6 672kr
Summa driftskostnad: 41 137kr
Kommentarer: DRIFTSKOSTNAD 41 137 kr/år. I angiven driftskostnad ingår uppvärmning och el om ca 20 199 kr/år, V/A om ca 9 030 kr/år, väg/samfällighetsavgift om ca 1 400 kr/år, renhållning om ca 3 836 kr/år samt försäkring om ca 6 672 kr/år. Uppvärmningskostnaden kan variera pga av elavtal och priser. Uppvärmningskostnaden är beräknad på 1,50 kr/ kwh. Fasta kostnader tillkommer från Eon.

Karta

Militärvägen 3, 23636 Höllviken

Bevaka slutpris
Militärvägen 3, Höllviken
Lägg ditt bud
Militärvägen 3, Höllviken
Anmälan visning
Militärvägen 3, Höllviken
Intresseanmälan
Militärvägen 3, Höllviken