fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Mellangatan 40, Skanör

CHARMIGAST I SKANÖR!
Precis här, på en av hörntomterna på Skanörs paradgata Mellangatan säljer vi nu ett av de vackra gamla gatuhusen med anor från 1800-talet. Läget och byggnaden i sig är bägge sällsynta men dock väldigt karaktäristiska för gamla Skanör. Här finns en historia vi bara kan önska att vi visste mer om. Fastigheten har genom åren renoverats och byggts om vid tillfällen och underhållet har gjorts varsamt. Den gamla charmen och robusta känslan lever kvar i en uppdaterad tappning och idag stoltserar byggnaden med en härlig rymd med stora sociala öppna ytor. Ljusinsläppet är ljuvligt från tre väderstrecken i norr, öster och väster. Tack vare hörnan så får man en härlig förlängning av trädgården för precis utanför är en vacker liten park som gärna nyttjas för sommarlek och picknick i solen. Här finns möjlighet att få till fyra sovrum men i dagsläget har nuvarande ägare valt att ha två.

Pittoresk och gammaldags trädgård med gårdskänsla i en skyddad oas mellan huvudbyggnad och stallbyggnad. Njut på terrassen bland kullersten och vackra planteringar.

Stall-byggnaden som är ombonad och totalrenoverad (2007) fungerar som ett superfräscht gästhus med kök, matplats, vardagsrum, badrum och ett 2-bädds sovloft med fönster mot parken.
Här finns även tillhörande trädgård med trädäck på baksida så man kan känna sig helt privat. Ett andra komplett hem helt enkelt som med all säkerhet uppskattas bl a av den som driver eget, av hyresgäster, tonårsbarn samt av långväga vänner och familj. I samma byggnad har man även ett förråd.

Skanör är känt för sina vackra badstränder, vackra naturomgivningar, sin småbåtshamn, fiskrökeri, restaurangliv och mycket mer.
En bra och trygg plats för barnfamiljer med bra skolor och förskolor för barnen. Självklart även ett attraktivt semesterparadis för sommargäster runt om i hela världen.

För dom som pendlar finns här goda kommunikationsmöjligheter och Malmö ligger bara ca 30 min bort. Önskar man ta sig till Köpenhamn och övriga kontinenten så ligger även detta inom bekvämt avstånd.

Det här är med andra ord en fantastisk plats att leva på för både vuxna och barn, varmt välkomna till Skanör!

Kort information

Utgångspris:

18 000 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

205 m2

Biarea:

0 m2

Rum:

8 rum

Tomt:

460 m2

Byggår:

1909 ombyggt 1983/2007

Adress:

Mellangatan 40
239 30 SKANÖR
Ansvarig fastighetsmäklare
Lina Renwall

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 85lina@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (64)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Lina här
Lina Renwall
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 85
lina@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering

Vill du veta mer om
Skanör-Falsterbo?

Läs mer i vår artikel
Planlösning

Planritning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

KOMMENTAR BOAREA
Total boarea är ca 205 kvm varav 169 kvm utgör boarea i huvudbyggnad och ca 36 kvm utgör boarea i stallbyggnad/gästhus. Totalt antal rum i bägge byggnader är idag 6 stycken (varav 4 st i huvudbyggnad och 2 st i stallbyggnad/gästhus), Man kan dock enkelt få till 2 extra sovrum i huvudbyggnaden om man önskar.

ENTRÉHALL
Matta på golv och målade väggar. Goda avhängningsmöjligheter samt ytterligare förvaring i garderob med skjutdörrar i spegelglas.

KÖK
Väggar med tapet i ljusblå ton samt vackert, såpat brädgolv i gran. Köksinredning från Poggenpohl (2001) med rostfria bänkskivor (2001) och kakel från Höganäs (2001) som stänkskydd. Kyl och frys (Siemens, 2001), diskmaskin (Bosch, 2012), mikrovågsugn (Electrolux, 2015), spisfläkt (Cylinda, 1983), spis (Whirlpool, 2013) samt ugn (Miele, 2001). Mindre matplats i kök för upp till fyra personer samt stor plats för upp till 12 personer i den separata matsalen.

ÖPPEN NEDANVÅNING
Husets nedanvåning är mycket attraktivt disponerad i öppen, men ändå avdelad, planlösning. Väggarna är tapetserade i ljusa pastellfärger i blå- och gröna toner och här finns vackra genomgående brädgolv av gran som såpats. Separat, rymlig matplats i anslutning till köket med utgång till trädgården via altandörr i glas. Vidare in i rummet erbjuds plats för många olika sittgrupper samt en öppen spis som pricken över i:
et i vardagsrumsdelen av våningen. Även här finns utgång till trädgården. Om man önskar kan man med enkelhet skapa ett sovrum här nere. Förvaring i garderober i anslutning till badrum.
Ett otroligt tilltalande sätt att nyttja husets sociala delar och dessutom med ett ljusinsläpp via generösa fönstersättningar från husets bägge sidor som gör att ljuset fullkomligt flödar in.

BADRUM
Två trappsteg upp nås det rymliga badrummet med helkaklade väggar i vitt samt blått i Höganäs-kakel i duschhörna. Vit plastmatta på golv från Tarkett. WC, handfat, speglar, skåp för förvaring samt duschhörna med glasdörrar.

TVÄTTRUM/GROVENTRÉ
Terracottafärgad klinker från Höganäs på golv och vita väggar. Tvättmaskin (Siemens, 2013) och torktumlare (Husqvarna, 2015). Arbetsbänk i vit laminat ovan maskiner samt väggskåp för förvaring. Vitt kakel från Höganäs. Utgång till trädgård.

OVANPLAN

HALL
Vackra brädgolv i gran som såpats och vita väggar. Fint ljusinsläpp via takfönster.

SOVRUM 1
I varsin ände av ovanplanet ligger de, idag, två sovrummen. I det ena finns brädgolv i gran som såpats och väggar med ljust gul/beige tapet. Garderob för förvaring samt plats för dubbelsäng.

SOVRUM 2-3
Det andra sovrummet är idag ett och har brädgolv i gran som såpats samt gul tapet på väggar. Detta rum har tidigare varit två rum och kan med enkelhet återställas om man önskar då bägge dörrar finns kvar.

BADRUM
Kakel på väggar i vitt samt blått Höganäs-kakel. Plastmatta på golv. WC, dusch bakom glasdörrar, handfat med skåpsförvaring, spegel

SEPARAT STALLBYGGNAD
Halva delen av den fristående stallbyggnaden renoverades 2007 och här finns nu en komplett gästbostad i 1,5-plan med kitchenette, allrum, badrum och sovloft. På nedanplanet finns terracotta-färgad klinker från Höganäs på golv och väggarna är vita. Via öppen trappa nås sovloftet där det idag finns två sängar. Härifrån har man utsikt över hela det vackra rummet som bjuder på stor rymd med öppet upp i nock och synliga takbjälkar. Badrummet är helkaklat i vitt med WC, handfat med kommod, separat dusch, speglar och handdukstork. Separat trädgård.

UTEMILJÖ
Pittoresk, gammaldags ljuvlig trädgård mellan huvudbyggnad och stallbyggnad med terrasser, kullersten, rosor och andra vackra planteringar. Utgång via grind ut till fritt parkområde för tillgång till extra lekyta. Ytterligare, separat trädgård med utgång från stallbyggnad med terrass, buxbomplanteringar och gräsmatta. Även här utgång via grind till fritt parkområde.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1909 ombyggt 1983/2007
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Plats för bil på gatan utanför huset.
Bredband: Markkabel Vellinge Stadsnät
Uppvärmning: Luft/luft-värmepump och direktverkande el
Grund: Torpargrund/Bjälkar på sandbädd
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Takbeklädnad: Papp
Utv. plåtarbete: Plåt
Fönster: Träfönster, kopplade två och treglas isoler
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Renoveringar: 1983 total ombyggnad av golv, väggar, tak, bjälklag, installationer med mera i huvudhuset. 2007 total ombyggnad av del av stallbyggnad till bostad med golv, väggar, tak, bjälklag, installationer med mera.
Övriga byggnader: Stallbyggnad där en stor del av byggnaden nyttjas som komplett extra bostad. Denna är uppmätt till ca 36 kvm och är inräknad som boarea. Stallbyggnaden inkl förrådsavdelningen är uppmätt till totalt ca 44 kvm. Se mätprotokoll vid intresse.

Ekonomi

Utgångspris: 18 000 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 6 880 000kr
Byggnadsvärde: 3 099 000kr
Landvärde: 3 781 000kr
Värdeår: 2006
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energideklaration: Utförd 2024-04-05

Driftkostnad

Uppvärmning: 34 138kr
Vatten/avlopp: 6 971kr
Renhållning: 3 575kr
Sotning: 1 500kr
Försäkring: 6 995kr
Summa driftskostnad: 53 179kr
Kommentarer: DRIFTSKOSTNAD ca 53 179 kr/år. I angiven driftskostnad för två personers hushåll ingår uppvärmning och el om ca 34 138 kr/år, V/A om ca 6 971 kr/år, sotning om ca 1 500 kr/år, renhållning om ca 3 575 kr/år samt försäkring om ca 6 995 kr/år.

Info

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Mellangatan 40, 239 30 SKANÖR

Bevaka slutpris
Mellangatan 40, Skanör
Lägg ditt bud
Mellangatan 40, Skanör
Anmälan visning
Mellangatan 40, Skanör
Intresseanmälan
Mellangatan 40, Skanör