6 favoriter på cykel runt Näset

Jollebryggan

1 of 9

Badhytter

2 of 9

Malmöhus Mäklarna

3 of 9

Hyllehögs gård

4 of 9

Dahlia & vänner

5 of 9

Annedals gård

6 of 9

Fridhem gaard 1877

7 of 9

Ängavallen

8 of 9

Hallongården

9 of 9

Oavsett var på Näset du bor är det smidigt att ta sig fram på cykel. Det är aldrig speciellt långt till en riktigt härlig upplevelse!

I denna artikel vill vi passa på att tipsa dig om utflykter vi gärna gör med cykel. Som matställen, härliga badstränder, gårdsbutiker, aktiviteter och mycket mer.

Läs mer om Näset nedan!

Dopp på Jollebryggan i Skanör

Staffan tipsar om sitt bästa cykelstopp

staffan_bryggan_2b

En favorit och tradition på sommaren är helt klart att cykla ner till Jollebryggan vid Skanörs hamn, säger Staffan Strandh. 

Ett kvällsdopp vid 20:00 på kvällen är oslagbart just där. Solen är fortfarande närvarande i väster, vattnet är klart och en bänk finns att sitta på för att beskåda solnedgången. Den goda löjromspizzan på restaurang Bryggan bredvid blir en fin avslutning.

Badhytter och sanddynor i Ljunghusen

Eva tipsar om cykeltur till ”favvoplatsen”

– Dessa vita underbara hytter som är karaktäristiska för just Storvägsområdet i Ljunghusen är min ”favvoplats”. En plats som ofta blir mitt cykelmål, säger Eva Strandh.

– Om man nu inte har en badhytt, ta med er brassestol och slå er ner i sanddynerna, blunda och lyssna på havet. Balsam för själen! 

– I Vellinge kommun finns det över 1000 badhytter och efterfrågan att köpa har blivit stor, idag hamnar prislappen på ca 100 000 kronor för en badhytt. Men så är det ju också mer än bara en badhytt, det är en plats för vila, en samlingspunkt, en fikaplats, en hemlig plats för en date, ja så många användningsområden! Opretentiöst men med de bästa upplevelserna!

Korv

Gårdsbutiker med närproducerad mat

Elisabeth tipsar om en matig cykeltur

– Min cykeltur gör jag en mulen dag när stranden inte lockar, säger Elisabeth.

Eftersom jag gillar att äta god mat så cyklar jag runt till gårdarna utanför Höllviken som säljer de mesta i matväg. Det är bara att lasta cykelkorgen eller ännu bättre, cykelkärran full!

Jag börjar på Hyllehög Gård  i Höllviken (Trelleborgsvägen 164-13) där jag köper ekologiska ägg. 

Jag cyklar sedan vidare till Annedals gård (Stävievägen 90)  som säljer grönsaker, potatis, frukt och bär. Lite kallpressad rapsolja slinker också ner i korgen.

Sista stoppet är Ängavallens gårdsbutik (Ängavallens väg 17-9) där jag köper deras ekologiska kött att lägga på grillen till kvällens middag. Samtidigt passar jag på att fika i deras café innan jag vänder hemåt.

Cykelutflykt med hallontema

Elin tipsar om självplock och cheesecake på Hallongården

Om man vill ta en utflykt med hela familjen så är Hallongården är ett ypperligt ställe att strosa omkring på.

– Åk till Hallongården och ät våfflor, en god halloncheesecake eller en fräsch lunch och kolla i den mysiga butiken med massa egenproducerade hallonprodukter, säger Elin.

– Här finns något för alla och inte minst för barnen. Hälsa på kaninerna eller något av de andra djuren. Men framförallt, hit ska ni om ni älskar hallon och bär av olika slag. Självplock av mycket hög kvalité. Är inte detta en perfekt cykelutflykt så säg!

Cykeltur i romantikens tecken

Lina tipsar om Dahlia & Vänner

Vill man ge sig ut på en lite längre cykeltur så föreslår jag att man styr kosan mot Holmanäs och Dahlia & Vänner.

– Dels får man en härlig cykeltur på ca 9 km från Höllviken i vacker miljö och när man kommer fram kan man ta ett varv i deras mysiga butik där det finns både kläder och inredning. Snart kommer de även öppna café så man kan fika och luncha! Går man i giftastankar kan man ju även passa på att spana in deras festlokal som är ett populärt ställe att hålla fest!

Erika tipsar om Fridhems Gaard 1877

Fika och shoppa bland öppna fält

En fin och lagom lång cykeltur för hela familjen är till Fridhem Gaard 1877 som ligger ca 4 km från Höllviken.

– Jag har faktiskt aldrig cyklat dit själv men kom precis på vilken härlig idé det vore! Extra härligt tycker jag förstås eftersom vi hade vår bröllopsfest i deras underbara lada! Så det är en plats som betyder lite extra för mig. Numera hyr de inte ut till fester, däremot kan ni ta en fika eller lunch i orangeriet där vi hade vår fördrink och i ladan där vi dansade inpå småtimmarna är det numera inredningsbutik. Omgivningen är vacker med öppna fält och väljer du att trotsa cykeln och ta propellerplanet finns det ett flygfält att landa på. Dessutom finns här gårdshotell man kan hyra för kortare och längre perioder. Så hoppa på cykeln, njut av naturen och glöm inte hjälmen! 😊