fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Vattlevägen 35, Vellinge

FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR PÅ GREVIELUND - HÄR ÄR DITT NYA LIV

Grevielund har den unika kombinationen av ett fantastiskt bostadshus tillsammans med lokaler med mängder av användningsområden. Planlösningen är flexibel och kan naturligt delas av för mindre lokal och mer bostadsyta om så önskas. Det här är för dig som vill bo, leva och bedriva verksamhet i en alldeles ljuvlig miljö med fantastiska möjligheter! Det här är en livsstil.

Längorna bildar tillsammans en gårdskänsla där de tre husen består av bostadshus, verksamhetsdel samt en länga med gästbostad, vinrum, garage och förråd. Den totala ytan är 619 kvm med en biarea om 258 kvm. Det är med andra ord rejäla ytor att förvalta tillsammans med den underbara tomten om hela 5 289 kvm som blickar ut över öppna fält och hästhagar. En gedigen fastighet i toppskick!

Bostadshuset från 1850 är omsorgsfullt renoverat och tillbyggt under åren och erbjuder idag ett vackert hem i lantligt utförande. Inbjudande sällskapsytor med högt i tak, synliga takbjälkar och djupa fönsternischer. Relaxavdelning med bastu och access till poolområdet och bubbelpool. Vidare finns här fem sovrum och tre badrum.

Verksamhetslokalerna är något ut över det vanliga med spännande och annorlunda lösningar, inte minst tornhuset. Här finns möjlighet till kontor, verkstad, lager eller hobbyverksamhet - allt efter behov! För den rätta industriella känslan är det träffsäkert inrett med gatsten som möter betong till putsade väggar och rejäl takhöjd där stora portar i fartygsstål skiljer rummen åt. Samtidigt som det är estetiskt snyggt är det även byggt för att hålla hög säkerhet.

Under åren har det investerats stora belopp i fastigheten och senast i mars 2022 installerades ett stort antal solceller. Det gör att de angivna driftskostnaderna ej är korrekta, då de är baserade före installationen. Solcellerna producerar under vissa delar av året mer elproduktion än vad som förbrukas, där överskottet säljs till EON. En väl investering både ekonomiskt och för miljön. Mer info vid visning.

För er som söker en plats att bo och driva egen verksamhet, missa inte denna chans. Det här är onekligen något utöver det vanliga – varmt välkomna på visning!

Kort information

Utgångspris:

26 000 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

619 m2

Biarea:

258 m2

Rum:

7 rum

Tomt:

5289 m2

Byggår:

1850/2003/2015

Adress:

Vattlevägen 35
235 94 Vellinge
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (33)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Staffan här
Staffan Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
040-678 28 84
staffan@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

BOSTADSHUS

ENTRÉ
Välkomnande entré med hall i verandaformat. Junckers skeppsgolv, putsade väggar.

SOVRUM x 2
Två sovrum med ekparkett och putsade väggar. AC finns i ena rummet.

BADRUM
Stort härligt badrum inrett i jordnära färger med dubbelhandfat, wc, dusch med duschvägg i glasblock, handdukstork samt inbyggt badkar. Fina ljusinsläpp från stort fönster samt terrassdörr ut till stenlagd uteplats. Golvvärme, spotlights i tak.

KÖK
Trivsamt kök i lantligt utförande från Marbodal (2018). Ombonat inrett med ljusa ramluckor, vitrinskåp och köksö med bänkskiva i ek. Mörkgrå mosaik till putsade vita väggar och synliga takbjälkar sätter ytterligare känsla. Terrassdörr till uteplats med trädäck att njuta av morgonsolen. I köket finns induktionshäll (Siemens 2018), fläkt (2018), mikrovågsugn (Siemens 2014), ugn x 2 (Siemens 2014), kyl och frys x 2 (AEG 2014), diskmaskin (Bosch 2018) samt vinkyl (Avintage 2017). Matplats för så många du behöver. Junckers skeppsgolv, putsade väggar.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet ligger i öppen anslutning till köket och präglas av ljus och rymd med öppet upp i nock, synliga takbjälkar och med en takhöjd om hela 5 meter. Golvet övergår mjukt från skeppsgolv till solid ek tilja. Känslan är varm och välkomnande med fantastisk rymd. Täljstenskamin från Contura (2022) ger både värme och skapar trivsel.

RELAXAVDELNING SPA/RELAX
Underbar relaxavdelning (2015) smakfullt inredd med skiffer och putsade väggar. En lugn plats att landa med lätt access till utemiljön där man har tillgång till pool, bubbelpool och stort soldäck. Rymlig bastu med stort fönster ut till den rogivande miljön, dusch med två takduschar samt badrum med wc och handfat.

UTERUM
Inglasat uterum med skjutdörrar från Willab Garden (2016). Det perfekta rummet mellan ute och inne. Stort nog för både mat- och soffmöblemang.

TVÄTTRUM
Rymligt tvättrum med tvättmaskin (Miele 2014), torktumlare (Miele 2014) samt torkskåp och tvättho. Klinker, putsade väggar. Värms upp med element.

OVANVÅNING
En våning upp finner man tre fina sovrum varav två med plats för dubbelsäng. Genomgående ekparkett och målade väggar. Här uppe finns även ett badrum (2021) kaklat i jordnära färger, inrett med wc, handfat, handdukstork samt dusch med duschväggar i klarglas.

FÖRETAGS- OCH KONTORSDEL
Denna del nås både från separat ingång samt inifrån huset. Beroende på behovet kan det både vara en naturlig förlängning av bostadshuset eller en avskärmad kontorsdel. Planlösningen erbjuder ett stort, välkomnande allrum/vardagsrum med barkök med kylskåp. På golvet ligger klinker, väggarna är putsade. En våning upp finns två rum, öppna ner till vardagsrummet. Här ligger vitlaserade parkett, målade väggar. Känslan är luftig med öppet upp i nock, synliga takbjälkar och takfönster.

STUDIO & VERKSTAD
Från kontorsdelen fortsätter man in i den så kallade studion och verkstaden då det tidigare använts som fotostudio samt bilhall och verkstad. Användningsområdena är flera – det är lätt att få idéer när man går runt här. Planlösningen består av två rum, hall och wc. Det ena rummet – studion – utmärker sig med högt i tak (5,1 meter!), betonggolv och putsade väggar. Här finns plats för 6 bilar. Verkstaden i rummet intill har klinker och putsade väggar, här finns även tvättställ. Vidare finns här wc med handfat med gatsten på golvet och putsade väggar. I gångarna ligger gatsten och de olika rummen skiljs åt med 8 mm portar i fartygsstål som ger en industriell känsla som sätter ytterligare karaktär.

TORNET
Som pricken över i, grädde på moset och strösslet på glassen reser sig t o r n e t. Här tar man möten till nya höjder med en underbar utsikt över Öresundsbron och Turning Torso. Vitlaserat parkett, målade ljusa väggar.

UTEMILJÖ
Utemiljön är en fin blandning av vyer mot öppna fält och skyddade, privata uteplatser. Stor, välskött gräsmatta som bortom staketet mynnar ut i öppna fält. Utanför köket finns et trädäck som bjuder in till frukost i solen. Sommardagarna och kvällarna spenderas gärna kring det inbjudande poolområdet med stort trädäck där det finns gott om plats att inreda med flera möblemang och solstolar. Den vitputsade muren och täta häcken bonar om denna fantastiska oas där det gärna får anordnas grill- och poolpartyn. Pool 4x8 meter (2016), bubbelpool 2,5x2,5 meter. På framsidan av huset är innergården stenlagd och även här kan man hitta fina platser att slå sig ner.

GÄSTBOSTAD
Separat gästbostad om 36 kvm med genomgående klinker och putsade väggar. Stort rum att inreda som vardagsrum och sovrum. Badrummet är inrett med wc, handfat och duschkabin. Vill man att bostaden ska vara helt separerad från innegården kan man sätta en ytterdörr så att man kan gå in från utsidan av byggnaden.

ÖVRIGT
På gården finns även vinkällare, garage och förråd. Uttag för laddning av elbilar finns.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1850/2003/2015
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Uppfart för flera bilar. Kundparkering för 4-6 bilar.
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Ytjordvärme/luft/vattenvärmepump/solceller
Grund: Betongplatta på mark
Stomme: Lersten och lättklinker
Bjälklag:
Fasad: Puts och träpanel
Takbeklädnad: Plåt/Betongpannor/Takpapp
Fönster: 2-glas/3-glas isoler + 2-glas kopplade
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader:

Ekonomi

Utgångspris: 26 000 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 8 130 000kr
Byggnadsvärde: 6 400 000kr
Landvärde: 1 730 000kr
Värdeår: 1934
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energideklaration: Utförd 2022-07-01

Driftkostnad

Uppvärmning: 70 000kr
Renhållning: 12 000kr
Försäkring: 20 000kr
Underhåll: 10 000kr
Summa driftskostnad: 112 000kr
Kommentarer: Observera att dessa siffror är baserade före installation av solceller. Solceller installerades i mars 2022 och producerar under delar av året mer elproduktion än vad som förbrukas, där överskottet säljs till EON. Mer info vid visning.

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Vattlevägen 35, 235 94 Vellinge

Bevaka slutpris
Vattlevägen 35, Vellinge
Lägg ditt bud
Vattlevägen 35, Vellinge
Anmälan visning
Vattlevägen 35, Vellinge
Intresseanmälan
Vattlevägen 35, Vellinge