fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Tallstigen 8, Falsterbo

TVÅRUMMARE PÅ GRÖNSKANDE LÄGE MITT I FALSTERBO!

Varmt välkomna till Brf Armeriahus, ett Brf 55+ boende inbäddat på lummigt och grönskande läge i natursköna Falsterbo. Rymlig och ljus hörnlägenhet på 66 kvm belägen på första våningen med en underbar uteplats i söder/västerläge. Fräsch och fin med nyslipade golv och nymålade väggar. Bara att flytta rakt in!

Disponeringen av bostaden är praktisk med en välkomnande hall, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ett sovrum, helkaklat badrum och en stor klädkammare. Goda förvaringsmöjligheter finns både i lägenheten i form av garderober, i klädkammaren samt i en separat förrådsbyggnad i markplan.

Armeriahus erbjuder ett tilltalande livsstilsboende i en välskött och attraktiv förening. Föreningen har egen restaurang som arrenderas av en krögare och i månadsavgiften ingår 8 matkuponger. Här finns även gästmatsal och 2 gästlägenheter. I bostadens närhet finns minst sagt alla bekvämligheter - rekreationsområde med parker, stränder, närhet till golf, tennis, hästsport och gym med seniorinriktning. På promenadavstånd nås serviceutbud såsom affärer, apotek och bibliotek och en kort cykeltur bort nås bl a Skanörs hamn. Lockar Malmö eller Köpenhamn är pendlingsmöjligheterna goda även hit. Detta är en sannerligen ljuvlig plats att leva och bo på, lugnt och fint läge med direkt närhet till nästan allt.

VÄLKOMNA TILL ETT TRYGGT OCH ATTRAKTIVT BOENDE I EN INSPIRERANDE MILJÖ!

Kort information

Utgångspris:

2 495 000 kr el. högstbjudande

Avgift:

4 736 kr

Boarea:

66 m2

Biarea:

0 m2

Rum:

2 rum

Byggår:

1994

Adress:

Tallstigen 8
239 41 Falsterbo
Ansvarig fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Om bud inkommer till mäklaren efter det att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtalet är underskrivna, är mäklaren skyldig att informera säljaren, som får avgöra om nytt bud ska antas eller avvisas.

Köparen skall noggrant kontrollera lägenhetens och utrustningens/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Nästa visning: 1 oktober 11:45-12:15

Anmälan visning
Bokningsformuläret öppnas i ett nytt fönster. Vår webbplats och detta objekt finns kvar i bakgrunden.

Bilder

Alla bilder (34)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Elin här
Elin Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 86
elin@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering

Vill du veta mer om
Skanör-Falsterbo?

Läs mer i vår artikel
Planlösning

Planritning

Objektsbeskrivning

HALL
Inbjudande hallmiljö med parkett på golv och vita väggar. Goda avhängningsmöjligheter samt förvaring i intilliggande garderob och klädkammare.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinker i grått på golv och kakel i vitt på vägg. Utrustat med dusch, toalett och handfat med vask. Tvättmaskin och torktumlare (LG 2006).

KÖK/VARDAGSRUM
Det ljusa rummet har gott om plats för såväl matbordsmöblemang som soffgrupper. Parkettgolv och vita väggar. I vardagsrummet får du inte bara en mysig innemiljö utan även direkt kontakt med uteplatsen i sydvästläge på ca 6 kvm. Mysigt och ljust kök med vita luckor, bänkskiva av laminat och kakel i vitt som skydd ovan vask. Utrustat med kyl/frys (Electrolux 2015), diskmaskin (Husqvarna 2021), häll (Electrolux äldre), ugn (Electrolux 2015), mikrougn (2014), spisfläkt (Cylinda 2008).

SOVRUM
Sovrum med parkettgolv och ljusa väggar. Inbyggda garderober.

KLÄDKAMMARE
Praktisk klädkammare med gott om plats för det mesta.

ÖVRIGT
Tvättstuga finns i hus 4 och 12 och förråd finns i separat förrådsbyggnad. Parkeringsplats tillhör lägenheten. Carportplats finns att köpa. Frånluftsvärmepumpen ägs och underhålles av bostadsrättsföreningen (ingår i månadsavgiften).

Fakta

Upplåtelse: Bostadsrättslägenhet
Boarea: 66 m2
Rum: 2 rum
Våning: 1
Lägenhetsnummer: 811
Energiprestanda: D
Andelstal: 1.19%

Ekonomi

Utgångspris: 2 495 000kr
Kommun: Vellinge
Månadsavgift: 4 736kr
I avgiften ingår kallvatten, kabel-TV (inkluderat tillägg med 15 kr/månad), parkeringsplats och 8 lunchkuponger i föreningens restaurang ”Köket i Falsterbo”. Hushållsel samt el till frånluftsvärmepumpen tillkommer. Önskar man teckna ett utökat fiberabonnemang gör man det separat.

Förening

Förening: Brf Armeriahus
Kommun: Vellinge
Byggår: 1994
Hiss: Finns
Parkering: Varje lägenhet har en numrerad p-plats, detta ingår i avgiften. Det finns privatägda carportar på föreningens parkeringsområde. Dessa går att köpa om någon blir ledig. Carportarna ägs inte av föreningen. Det finns även gästparkeringar.
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump som ger värme i vattenburet radiatorsystem.
TV & bredband: Föreningen har för ett antal år sedan tecknat avtal med Telia och varje lägenhet har numera tillgång till ett fiberuttag och en TV-box (som tillhör föreningen). I avtalet med Telia ingår också ett kollektivt TV-paket (baspaket). Kopplingen mellan fiberuttag, TV-box och TV är olika beroende på vilken teknik varje medlem valde. Fibertekniken möjliggör, utöver många TV-tjänster och programpaket, även trådlösa hemmanätverk via en WiFi-router och telefoni. Kostnaden för Telias baspaket ingår i månadsavgiften till föreningen.
Energideklaration: Utförd 2019-05-16
Tvättstuga finns i hus 4 och 12 och förråd finns i separat förrådsbyggnad.

Allmänt om föreningen: Brf Armeriahus är en äkta förening som bildades 1991. Föreningen har 62 lägenheter och en lokal som är upplåten med bostadsrätt. Brf Armeriahus äger två fastigheter med beteckningen Falsterbo 4:27 och 4:229. Fastigheterna är belägna i Vellinge kommun med adressen Tallstigen 2-18. Brf Armeriahus är ett seniorboende för personer som är 55+.

Ekonomi
Pramo Ekonomi & Data AB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 313 kr år 2023). Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).

Hemsida: www.armeriahus.se

Renoveringar: År 2019 sammanställde styrelsen en ny underhållsplan som uppdateras löpande.

Underhåll av byggnader och mark utförs kontinuerlig. Parken sköts av Fredriks Schakt och Trädgårdsanläggning. Vinterväghållningen är utlagd på entreprenad. Tillsyn värmepannor sker varje år och repareras eller byts ut vid behov. Hissar kontrolleras regelbundet av Kone. Ventilationsanläggningarna servas enligt lag vartannat eller fjärde år.

Under 2015 byttes alla tätningslister i fastigheternas alla fönster ut. Samma år lades taken på servicehuset och fastigheterna 4, 6, 8 och 12 om. Detsamma skedde år 2017 med fastigheterna 12, 14, 16 och 18.

I slutet på 2017 drogs fiberkablar in till samtliga lägenheter, gästrum, kontor och restaurang. Avtal slöts med Telia om en öppen installation, vilket innebär att man fritt kan välja leverantör och tjänster.

Detta år påbörjades också en omfattande renovering av restaurangens kök. Nytt golv lades, ett kylrum installerades och uttjänta maskiner ersattes med nya. Det nya köket stod klart 2018.

Under 2018 och i början av 2019 gjordes radonmätningar i samtliga fastigheter. Alla mätningar visade, att radonhalten låg långt under gränsvärdena.

År 2020 fick samtliga gatlyktor inom området (20 st) (LED) belysning och soprummens blev rörelsestyrda. Entrédörrarnas kodlås blev upplysta.

Fastigheternas fasader har behandlats med ”Grön Fri”. Därefter tvättades alla fönster och balkonger och icke inglasade balkongers stolpar målades om.

En första elstolpe för laddning av elbilar monterades upp.

Brandsläckare, brandvarnare och brandfilt sattes upp i samtliga trapphus.

Torktumlarna i tvättstugorna byttes ut.

Under innevarande år (2021) har trapphusen målats om. Vidare kommer nya växter planteras på ”den gröna gården”. Ljudanläggningen i restaurangen har uppgraderats med nya högtalare och hörsel-/teleslinga.

Energiklass C. OVK-kontroll genomförd och godkänd till 2028-03-11

Övrigt: Här finns rekreationsområde med parker, stränder, närhet till golf, tennis, hästsport och gym för alla åldersgrupper. På promenadavstånd tar du dig till läkargrupp, apotek, tandläkare, bibliotek, affärer och full-service bank. Upplev pulsen i Malmö eller Köpenhamn, bussen stannar ett stenkast från oss.

Info

Kontakta föreningens styrelse gällande information om bostadsrätten, föreningens ekonomi, avgifter avskrivningsprincip mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Om bud inkommer till mäklaren efter det att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtalet är underskrivna, är mäklaren skyldig att informera säljaren, som får avgöra om nytt bud ska antas eller avvisas.

Köparen skall noggrant kontrollera lägenhetens och utrustningens/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Karta

Tallstigen 8, 239 41 Falsterbo

Bevaka slutpris
Tallstigen 8, Falsterbo
Lägg ditt bud
Tallstigen 8, Falsterbo
Anmälan visning
Tallstigen 8, Falsterbo
Intresseanmälan
Tallstigen 8, Falsterbo