fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Svaneholm 295, Skurup

SVANSJÖHUS – EN SKÅNSK PÄRLA

Nu kan underbara Svansjöhus bli ditt! En representativ villa från 1909 med Svaneholm Slott som närmsta granne. Huset är ca 250 kvm stort och rymmer 4-5 sovrum och fina sällskapsytor för den stora familjen. Känslan är varm och ombonad med stora rum, vackra trägolv, synliga takbjälkar, två öppna spisar och ständig kontakt med den oslagbara miljön utanför. Löpande renoveringar och underhåll har gjorts under åren, det nya köket sattes in 2019 och är vackert inrett i vitt med stenbänkskiva och gott om förvaring.

På fastigheten finns även en skånelänga som totalrenoverades 2018 och som är disponerad över 140 kvm med allrum, pentry, badrum och verkstad. Snyggt inrett med betonggolv och teglade/putsade väggar och vackra vikdörrar ut till gården utanför. Använd huset till precis just det som ni har behov av, möjligheterna är stora! I byggnaden finns även ett teknikrum om ca 30 kvm.

Nuvarande ägare har en passion för odling och växter och det för oss vidare ut till den drömlika utemiljön. Här ute finns ett vackert, rymligt växthus från Classicum om hela 38 kvm, stort nog för både odling och middagar! Intill växthuset finns en pergola och gårdsplatsen utanför är täckt med singel. Idylliskt! Dessutom finns här ett härligt poolområde att njuta av om sommaren och har man inte yogat förr är det hög tid då det även byggts ett litet ”Yogahus” avskilt i trädgården, ska tydligen vara en magisk plats att hämta andan. Andan kan man dock även hämta bara genom att ta ett steg ut i trädgården. Det som gör Svansjöhus alldeles extra unikt är nämligen dess oslagbara omgivning! Som granne med ett skyddat naturreservat är den vackra naturen och djurlivet en del av vardagen och man kan på nära håll följa säsongens skiftningar. Vänj dig vid att bli ett med naturen – det här är ett hem för själen!

Samtidigt är det inte längre än 3 min till närmaste matbutik, 5 min med bil till Skurups Station, knappt 15 min till Malmö Airport och 30 min till Malmö.

Välkomna till denna skånska pärla!

Kort information

Utgångspris:

12 500 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

250 m2

Biarea:

0 m2

Rum:

7 rum

Tomt:

6141 m2

Byggår:

1909

Adress:

Svaneholm 295
27491 Skurup
Ansvarig fastighetsmäklare
Lina Renwall

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 85lina@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (66)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Lina här
Lina Renwall
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 85
lina@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

ENTRÉ
Rymlig entré med klinker, målade vita väggar och nisch för avhängning. I golvet finns vattenburen golvvärme.

GROVKÖK
Kombinerad groventré/tvättrum som renoverades 2017. Klinker med vattenburen golvvärme, putsade vita väggar. Inrett med tvättho (Ikea 2017), tvättmaskin (Bosch 2017), torktumlare (Bosch). Ett rejält utrymme med gott om förvaring och plats.

KÖK
Stort inbjudande nytt kök från 2019. Inrett med ljusa luckor och mörk stenskiva. På golvet ligger klinker med golvvärme, väggarna är delvis målade delvis kaklade i vitt. Köksö med spishäll (Siemens 2016) och spisfläkt (Thermex 2019). I övrigt är köket utrustat med mikro (Siemens 2016), kyl och frys (Huskvarna 2016), diskmaskin (Siemens 2016) och ugn (Siemens 2016).

MATSAL
Rum mellan kök och vardagsrum som lämpar sig fint som matplats! Mysigt att det både finns öppen spis att njuta av under vinterhalvåret och terrassdörrar ut mot trädgården och poolområdet att njuta av om sommarhalvåret. Parkettgolv, målade vita väggar.

VARDAGSRUM
Stort ljust rum i vinkel med gott om plats för både soffmöblemang, matplats och TV-hörna om man vill. De synliga takbjälkarna, fina ljusinsläppen, brädgolven och den öppna spisen ger en behaglig atmosfär i rummet. Terrassdörr ut till trädgården.

BADRUM
Stort helkaklat badrum med bubbelbadkar och bastu! Här finns även handfat, wc (Gustavsberg 2017) och dusch. Spotlights i tak och golvvärme (vattenburen).

OVANVÅNING

SOVRUM x 4
Tre rejäla sovrum med parkettgolv och målade väggar. Klädförvaringen är genomtänkt med klädkammare och flera garderober och förvaringsskåp. Från master bedroom finns en terrassdörr ut till en tilltänkt balkong.

BADRUM
Detta badrum renoverades 2017 och är stilrent inrett med grå klinker med golvvärme, vita putsade väggar med takfönster och spotlights i tak. Här finns wc (Gustavsberg 2017), tvättställ (Camargue 2017 och dusch.

SKÅNELÄNGA
Detta separata hus om hela 170 kvm renoverades 2018 och är ett hus med flera användningsområden! Perfekt för precis just det NI behöver. Huset består av ett stort rum som är smakfullt och ”rått” inrett med betonggolv, teglade/putsade väggar, kamin, spotlights i tak, svarta fönster och snyggt vikdörrsparti ut mot innergården. Vitt pentry med handfat och diskmaskin, bänkskiva i trä. Badrum med dusch, kaklat i marockanskt kakel. Snyggt, praktiskt och genomtänkt!
Intill smedjan ligger verkstaden som är en förlängning av smedjan med samma materialval. Här inne finns en taklucka upp till vinden. Så förvaringsutrymme behöver man inte bekymra sig över.

UTEMILJÖ
Omgivningarna och utemiljön är magiska! Här finns verkligen något för allas intressen. Stor gräsmatta för lek och bus, stenlagt poolområde med uppvärmd glasfiberpool 9x3 meter för svalkande dopp, ett litet hus som används som yogarum och vilken plats att yoga på! Dessutom finns här ett stort växthus från Classicum med odlingslådor, en underbar pergola och innergård med singel. Det är en fröjd att gå runt och att ha ett naturreservat så tätt intill innebär att man kan skymta de mest fantastiska djuren utanför.

Byggnad

Byggnadstyp: 1,5-plan
Byggår: 1909
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Uppfart för flertalet bilar.
Bredband: Ja
Uppvärmning: Jordvärme och vattenburen el
Grund: Torpargrund/Källare
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Takbeklädnad: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 2-glas isoler
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Enskilt avlopp.
Renoveringar: 2017-2019
Övriga byggnader: Skånelänga Växthus från Classicum Lillstuga

Ekonomi

Utgångspris: 12 500 000kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 2 381 000kr
Byggnadsvärde: 1 761 000kr
Landvärde: 620 000kr
Värdeår: 1940
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Skurup
Energiprestanda: 79 kWh/kvm år
Energideklaration: Beställd

Driftkostnad

Uppvärmning: 33 510kr
Vatten/avlopp: 4 000kr
Renhållning: 1 900kr
Sotning: 600kr
Försäkring: 10 800kr
Summa driftskostnad: 50 810kr
Kommentarer: I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel.

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. Ring Skurups kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Svaneholm 295, 27491 Skurup

Bevaka slutpris
Svaneholm 295, Skurup
Lägg ditt bud
Svaneholm 295, Skurup
Anmälan visning
Svaneholm 295, Skurup
Intresseanmälan
Svaneholm 295, Skurup

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen och säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och myndigheternas rekommendationer.

Har ni anmält er till visning ber vi er vänligen respektera er bokade tid då vi enbart har bokade och ej öppna visningar. Om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi er boka om er tid. Önskas digital visning ordnar vi givetvis detta.

Tack för förståelse och samarbete!