fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Södra Ängavägen 121-9, Vellinge Kommun

MÖJLIGHETERNAS GÅRD!

Denna företagsgård är till för dig som vill leva och verka i en alldeles ljuvlig miljö med fantastiska förutsättningar. Nu är ett unikt tillfälle att förvärva denna harmoniska plats på jorden!

Den fyrlängade gården består av en äldre bostadslänga på 178 kvm samt två separata boenden om 40 kvm respektive 43 kvm. Den norra längan innehåller klädvårdsrummet på 36 kvm (inkl duschrum) och en verksamhetsdel på 80 kvm. Verksamhetsdelen konverteras lätt till en del av bostaden. Den östra längan är en verksamhetslokal på 333 kvm. I söder finns en lada på 287 kvm. Verksamhetsmöjligheterna är obegränsade.

Bostadshuset är omsorgsfullt renoverat med hantverksmässiga metoder och tidstypiska naturmaterial i ljus färgskala. Alla fönster har munblåst glas utvändigt, lågemissionsglas invändigt och djupa vackert formade nischer.

De nuvarande ägarna har arbetat inom byggnadsvård och inredning under alla sina verksamma år. Den omfattande upprustningen och kompletteringen av hela anläggningen har pågått under 30 års tid. De har bevarat den gamla byggnadens uttryck samtidigt som modern komfort har skapats. Hela miljön är skickligt formad i klassisk skånsk stil. Allt från de platsbyggda snickerierna, den sagolika verandan till hela gårdens utomhus- och inomhusmiljö. Rofyllt, ljust och tidstroget.

Tomten mäter 4 403 kvm. Strandängarnas naturreservat och havet är det ständiga blickfånget. Samtidigt som läget är ostört och avskilt och närheten samt tillgängligheten till Vellinge, Malmö och Köpenhamn är optimal.

Här ges tillfälle att förvalta denna pärla skapad av två konstnärer inom byggnadsvård och formgivning.

VARMT VÄLKOMNA TILL SÖDRA ÄNGAVÄGEN 121-9!

Kort information

Utgångspris:

13 800 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

261 m2

Biarea:

755 m2

Rum:

6 rum

Tomt:

4403 m2

Byggår:

1805 och framåt

Adress:

Södra Ängavägen 121-9
23591 Vellinge
Ansvarig fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit.Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: 5 juni 10:00-10:30

Anmälan visning
Bokningsformuläret öppnas i ett nytt fönster. Vår webbplats och detta objekt finns kvar i bakgrunden.

Bilder

Alla bilder (30)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Elin här
Elin Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 86
elin@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Objektsbeskrivning

BOSTADSHUS

ENTRÉ
Den välkomnande parytterdörren är formgiven efter en originaldörr i närområdet och leder in till ett vackert kapprum med platsbyggd nisch för ytterkläder. Golvets ytskikt är av antikborstad naturformad ölandskalksten. Väggarna är putsade och kalkfärgsmålade, innertaket har träpanel.

GÄST-WC
I anslutning till kapprummet ligger gäst-wc med toalett och handfat. Golv, väggar och tak lika entrén. Platsbyggd kommod (Hellbergs Snickeri) med profilfräst marmortopp.

SÄLLSKAPSRUM & MATSAL
Generösa sällskapsytor i fil har golv av genomgående breda furuplank. Golvplanken är rot- och toppsågade med smidda spikhuvuden. Väggarna är putsade med hydrauliskt kalkbruk och målade med kalkfärg. Innertaken har original pärlspont med synliga bjälkar. Nytillverkade gjutjärnsradiatorer ger en behaglig värme. I det ombonade vardagsrummet finns en antik kakelugn och handhyvlad bröstningspanel. Den ljusa matsalens fönsterpardörr öppnas ut mot trädgården med sina fruktträd, perenner och vilda blommor. I direkt anslutning till matsalen ligger trädgårdens skyddade och varma uteplats.

LOUNGE, VERANDA & KÖK
Loungen är en förlängning av köket. En glasad pardörr med sidoljus, leder ut till den tidstypiska verandan, som badar i ljus. Härifrån liksom från alla övriga rum är utsikten mot havet i väster och solens ostörda färd mot horisonten, hänförande.

Det trivsamma köket (platsbyggt av Hellbergs Snickeri) är hantverksmässigt tillverkat i massiv furu och utrustat med AGA-spis och AGA-fläkt (2011). Stort skafferi med kyl/frys (Miele). Bänkskivorna är av vitlaserad ek samt (profilfräst) Carrara marmor med antik disklåda. Golv och väggar lika sällskapsrummen. Det antika innertaket har (handhyvlade plank med) synliga bjälkar. Vattenburen golvvärme.

DISKKÖK I ANSLUTNING TILL KÖKET
Det praktiska diskköket med platsbyggda snickerier (Hellbergs) av antika dekorationsmålade ekpaneler har inbyggnadsugn, mikrovågsugn och helintegrerad diskmaskin (Miele 1999). De putsade väggarna och högskåpen i furu är stänkmålade med äggoljetempera. Kalkstensgolv från Komsta. Innertak av handhyvlade plank med synliga bjälkar. Bänkskiva med disklådor och avrinning i rostfritt och ek. Vattenburen golvvärme.

DUSCHRUM
Rummet har kalkstensgolv (från Komsta), putsade och delvis kaklade väggar och innertak av pärlspont. Här finns toalett, dusch och tvättställ. Vattenburen golvvärme.

KÖKSENTRÉ
Tidstypisk inåtgående ”snackedörr” står gärna öppen i alla väder mot den populära frukosthörnan utomhus. Ursprungligt tegelgolv hittades under lager av jord och plast. Där är nu rekonstruerat och har vattenburen golvvärme. Väggar och innertak lika övrigt. Platsbyggd trappa med finurlig förvaring leder upp till övervåningen.

MASTER BEDROOM
Det rofyllda sovrummet i längans bortre del har öppen spis i form av en antik sättugn. En fönsterdörr leder ut till orangeriet. Samma naturmaterial som i resten av bostaden utstrålar harmoni. Vattenburen golvvärme.

ORANGERI (uppförd under nuvarande ägares tid).
Orangeriet sammanbinder två huskroppar. Här vilar trädgårdens större krukor under vinterhalvåret. Vackra stilleben bildar blickfång som syns genom hela huset. Handhyvlad ekstomme utförd som bindningsverk. Golv av handslaget tegel. Isolerglas.

OVANVÅNING

SOVRUM
En trappa upp finns ett sovrum av sommarkaraktär med tillhörande badrum.

BADRUM
Badrummet innehåller wc, antikt gjutjärnsbadkar med lejonfötter och tvättställ. Väggarna är klädda med pärlspontspanel. Golvet har plastmatta, fn med gångmattor i bomull. Charmigt och personligt!

NORRA LÄNGAN

KLÄDVÅRDSRUM MED WC
Rummet har handslaget tegelgolv med vattenburen golvvärme. Väggar och innertak lika övrig bostad. Tvättmaskin och torktumlare (Miele 2017), torkskåp (2017). Skåpsinredningen består av bänkskåp och garderober från IKEA. Bänkskiva med diskho i rostfritt. Även detta rum har utsikt mot havet i väster. Klädvårdsrummet är förbundet med en verksamhetsdel. Utgång mot separat parkeringsplats i norr samt i söder mot den pittoreska innergården. I anslutning ligger en toalett med dusch och tvättställ. Tegelgolv, putsade och delvis kaklade väggar och furutak. Klinkergolv i dusch.

VERKSAMHETSLOKAL ELLER EVENTUELL BOSTAD
Vattenburen golvvärme och plastmatta. Putsade väggar. Brädtak med synliga bjälkar. Ingångar från klädvårdsrummet och den separata bostaden nr 1. Antika stallfönster i gjutjärn med innerbågar av trä.

SEPARAT BOSTAD NR 1 (BELÄGEN I DEN NORRA LÄNGAN)
Lägenhet i två plan om 43 kvm som är fördelade på pentry, matplats/vardagsrum, våtrum och sovloft en trappa upp med 2 sovalkover. Kalkstensgolv, putsade väggar och mellanbjälklag med plank. Platsbyggt pentry från Hellbergs utrustat med fristående häll och bänkkyl. Duschrum med klinkergolv, putsade och delvis kaklade väggar. Här finns toalett, dusch och tvättställ. Boendet är lämpligt som gästrum eller som boende för tonåringar. Här finns ingång från den mindre parkeringen i norr samt utgång mot en liten från innergården avskild trädgård.

VERKSAMHETSLOKALER I VÄSTER
Verksamhetslokalerna utgör en varmyta om ca 333 kvm. (2/3 av byggnaden är uppförda under nuvarande ägares tid). Dessa har putsade väggar och furupanel i tak, delvis med synliga takbjälkar. Golven är av extra kraftiga granplank. Mot innerården:
enastående antika fabriksfönster i gjutjärn med innerbågar i trä. Den äldre delen av denna lokal har plåtpanelade väggar och innertak av plåt. Antika gjutjärnsradiatorer, vanliga radiatorer och en aerotemper värmer dessa lokaler.

Entréer från den större parkeringen i söder samt från innergården. Lastöppningar finns mot ladan och mot innergården. Lokalerna passar enastående bra till kreativa studios inom design och musik. De är lika inspirerande för festfixare, som showroom, träningsinstitut, veterinärmottagning, café, restaurang, butik, djurpensionat, lagerlokaler, grossistverksamhet eller som fortsatt verkstadsmiljö.

LADA I SÖDER
Oisolerad om ca 290 kvm inkl 2 loft. Lastportar finns mot parkeringen i söder och mot innergården i norr. Ingången till panncentralen finns i ladan.

SEPARAT BOSTAD NR 2 (BELÄGEN PÅ LADANS GAVEL)
Lägenhet om 40 kvm med kök och matplats, badrum och sovrum. Trägolv, putsade väggar och furutak. Platsbyggt kök från Hellbergs, utrustat med kyl/frys samt spis med ugn. Badrummet med plastmatta, har putsade och delvis kaklade väggar. Här finns toalett, duschkabin och tvättställ. Ett mysigt boende perfekt för tonåringar, som gästrum eller till uthyrning. Bostaden är tillgängligt både från innergården samt från den större parkeringen i söder.

UTEMILJÖ
Innergården är kullerstensbelagd och har bekväma gångbanehällar i granit. Stockrosor, lavendel, blåregn och magnolia bildar en sagolik miljö. Den magnifika vinstocken bär rikligt med Sveriges absolut godaste matdruvor! Ett underbart plommonträd (Reine Claude) bidrar till paradiskänslan. En skyddad ”frukosthörna” ligger direkt utanför köksentrén. Den ursprungliga brunnen har ett litet porlande vattenfall till glädje för småfåglarna. Det rogivande ljudet når ända in i sovrummet.

I trädgården mot havet finns en varm och insynsskyddad uteplats direkt tillgänglig från verandan och matsalen. Trädgårdens kastanjestaket och formklippta häckar tillsammans med fruktträd och prydnadsbuskar skapar vacker rumslighet. Trots att gården har ett öppet läge är mikroklimatet på innergården och på trädgårdens uteplats synnerligen gynnsamt.

Avskilt i söder ligger en med ekplank inhägnad fd ekologisk odlingsträdgård med hallon, björnbär, vinbär och krusbär, som nu väntar på att väckas ur sin törnrosasömn. Denna plats kan givetvis användas för andra ändamål i framtiden.

Från brunnen leder bevattningsrör till 4 utkastare belägna på strategiska platser.

Mellan ladan och odlingsträdgården finns en större hårdgjord parkering. En mindre parkeringsplats för 2 – 4 bilar finns i norr utanför klädvårdsrummet.

Byggnad

Byggnadstyp: 1½ plan
Byggår: 1805 och framåt
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Uppställningsplats för flertalet bilar.
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Ny jordvärmepump (25 KW NIBE) från 2023 och vedpanna med flisanläggn
Grund: Platta på mark
Stomme: Leca, lersten och multipor och cementbunden träull
Bjälklag: Trä
Fasad: Hydrauliskt kalkbruk
Takbeklädnad: Eternit och papp.
Utv. plåtarbete: Standard plåt
Fönster: Dubbelkopplade 2-glas. Munblåst & lågemissionsglas
Ventilation: Självdrag, frånluft dusch, bad och diskkök.
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Övrigt: Alla rör och all el utbytta sedan 1991 och framåt. Obs! All värme förbunden via vatten med ett pannrum.
Övriga byggnader: Verksamhetslokaler, 2 gästlägenheter samt lada med värmecentral, bestående av värmepumpsanläggning med förrådsberedare, vedpanna samt flisanläggning.

Ekonomi

Utgångspris: 13 800 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 2 491 000kr
Byggnadsvärde: 1 121 000kr
Landvärde: 1 370 000kr
Värdeår: 1929
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energiprestanda: 94 kWh/kvm år
Energideklaration: Utförd 2017-04-24
Servitut & planbestämmelser: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Vellinge GA:20 ändamål: Vägar Förmån: Officialservitut Väg, 1233-294.1 Förmån: Officialservitut Väg,Väg I Samfälld Vägmark, 1233-294.2

Driftkostnad

Uppvärmning: 71 000kr
Vatten/avlopp: 6 000kr
Renhållning: 3 400kr
Sotning: 1 500kr
Samfällighet: 1 200kr
Försäkring: 17 500kr
Summa driftskostnad: 100 600kr
Kommentarer: I uppvärmningskostnaden ingång värme och hushållsel. Dessutom har man använt braskamin och därmed sänkt värmekostnaderna.

Info

BILDER: tagna av fotograf Helene Toresdotter.


Ovanstående uppgifter är grundande på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt

Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit.Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Södra Ängavägen 121-9, 23591 Vellinge

Bevaka slutpris
Södra Ängavägen 121-9, Vellinge Kommun
Lägg ditt bud
Södra Ängavägen 121-9, Vellinge Kommun
Anmälan visning
Södra Ängavägen 121-9, Vellinge Kommun
Intresseanmälan
Södra Ängavägen 121-9, Vellinge Kommun