fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Sahlens väg 10, Ljunghusen

TRIVSAM ENPLANSVILLA MED OMBONAT GÄSTHUS PÅ TOMTEN

Välkommen till Sahlens väg 10 och detta trivsamma enplanshus på ca 192 kvm i vackra Ljungskogen. Planlösningen är sammanhängande och inbjudande med genomgående ekparkett i sällskapsytorna och stora fönster ut mot den (snart) grönskande trädgården. Köket från Kvänum är stort och erbjuder gott om arbetsyta och förvaring, dessutom plats för matbord för 6-8 personer.

Idag finns två sovrum varav ett med eget dressingroom och badrum. Utöver detta finns ytterligare ett badrum samt gäst-wc. Är man i behov av fler sovrum kan man på ett naturligt sätt göra om såväl befintlig sovavdelning som en del av vardagsrummet och få upp till fyra sovrum, se den alternativa planlösningen. Det här är ett hem för den lilla eller stora familjen, välj själv!

Vacker trädgårds- och naturtomt, ca 2 555 kvm. Stor uteplats med delvis trädäck, delvis stenläggning. Ombonat och välskött, en ljuvlig plats att vistas på!

På tomten finns dessutom ett ombonat gästhus, ca 59 kvm stort, med kök, badrum, vardagsrum och två sovrum. Ett komplett hem helt enkelt som med all säkerhet uppskattas av hyresgäster, tonårsbarn, långväga vänner, och när barnen kommer hem med barnbarnen och hälsar på. Dessutom gör hörntomten att man kan erbjuda separat parkering till gästhuset.

Ljungskogen med sin natur, lugnet, närheten till strand och hav, skola och kommunikation är en fantastisk plats att leva på för både vuxna och barn. Här trivs man!

Varmt välkomna!

Kort information

Utgångspris:

12 000 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

192 m2

Rum:

4 rum

Tomt:

2555 m2

Byggår:

1991

Adress:

Sahlens väg 10
236 42 Höllviken
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (41)

Planritning

Planlösning

Planritning

Planlösning alternativ

Objektsbeskrivning

Objektsbeskrivning

HALL
Välkommen in! Rymlig entré, klinker på golvet och målade väggar. Nisch för avhängning.

GÄST-WC
Gäst-wc inrett med ljus mosaik på väggarna och klinker på golvet. Här finns wc och ett läckert handfat i glas från Kosta Boda med belysning. Stilrent, snyggt!

GROVENTRÉ/TVÄTTRUM
Tvättrum och groventré inrett med tarkett våtrumsgolv och vitmålad våtrumsväv på väggarna (1991).
Skåpsinredning med gott om förvaring. Tvättmaskin (Bosch 2010), torktumlare (Bosch 2001), tvättho (Contura 1991) samt torkskåp (ElektroHelius 1991).

KÖK
Stort L-format kök från Kvänum med vita släta luckor och stomme i bok. Till detta ljus laminatbänkskiva och vitt kakel. Gott om arbetsyta och förvaring. På golvet ligger klinker och väggarna är målade i ljust. Fint ljusinsläpp från burspråk som också ger en given matplats för 6-8 personer. Köket är utrustat med spis (Ikea 2015), spisfläkt (Minimaster 1991), inbyggd ugn och mikro (Ikea 2015), kyl- och frys (ElektroHelius 1991) och diskmaskin (Bosch 2014).

SÄLLSKAPSDEL
Sällskapsrummet består av en öppen planlösning där matplats, vardagsrum och tv-plats samsas i ett rum. Genomgående ekparkett och målade ljusa väggar samt en fondvägg. Matplats med plats för större sällskap. Den öppna spisen går att njuta av från flera vinkar. Rogivande och ombonat rum med närhet till den vackra trädgården genom stora fönsterpartier och terrassdörr. Här vill man umgås, året runt!

MASTER BEDROOM
Dubbeldörrar från vardagsrummet leder in till master bedroom. Här inne ligger fortsatt ekparkett och väggarna är målade ljust grå. Ett ljust och härligt sovrum med en tillhörande dressingroom. Snyggt och ljuddämpande glasparti skiljer sovrum och dressingroom åt. Sovrummet har dubbelglasdörrar ut till trädgården och uteplatsen med trädäck.

BADRUM VID MASTER BEDROOM
Vidare in från master bedroom och dressingroom finns det tillhörande badrummet. Helkaklat i ljust kakel och klinker. Inrett med dusch, wc, bidé och dubbelhandfat.

SOVRUM 2
Sovrum med ekparkett och målade ljusa väggar.

BADRUM VID SOVRUM 2
Helkaklat badrum i blått och vitt. Handfat med kommod, spegelskåp, wc, handdukstork samt dusch med duschdörrar.

UTEMILJÖ
Vacker insynsskyddad hörntomt, ca 2 555 kvm. Stor härlig gräsmatta, delvis naturtomt och uteplats med nytt trädäck (2020) och stenläggning. Miljön är, precis som Ljungskogen i sig, oslagbar. Rogivande och ombonat.

GÄSTHUS
Gästhus, ca 59 kvm, med kök, badrum, två sovrum och vardagsrum. Genomgående plankgolv och tapetserade väggar. Riktigt mysig sommarhuskänsla men fungerar och används likväl som ett året-runt-hus. I köket finns spis, fläkt, ugn och spis. Matplats för 4-6 personer. Badrum med dusch, helkaklat. Stenlagd uteplats.

Byggnad

Byggnadstyp: Enplansvilla
Byggår: 1991
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Carport för 2 bilar. Uppställningsplats för 6 bilar.
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Luftburet värmesystem (Bacho).
Grund: Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träpanel
Takbeklädnad: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåtisol
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Renoveringar: Se bifogad lista.
Övriga byggnader: Gästhus om ca 59 kvm. Fullt utrustat med kök, badrum, två sovrum och vardagsrum. Byggt 1966, renoverat 2001. Isolerad friggebod ca 7 kvm. Byggt 1997. Förråd i carport ca 7 kvm. Byggt 2004. Ved- och verktygsskjul om ca 17 kvm. Byggt 2018

Ekonomi

Utgångspris: 12 000 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 7 452 000kr
Byggnadsvärde: 4 034 000kr
Landvärde: 3 418 000kr
Värdeår: 1992
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energideklaration: Utförd 2019-11-21
Servitut & planbestämmelser: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Ljunghusen GA:2 Last: Avtalsservitut: Villa, 12-IM2-54/2575.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2690.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2692.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2693.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2694.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2695.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2696.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2704.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2711.1

Driftkostnad

Uppvärmning: 29 700kr
Vatten/avlopp: 6 444kr
Renhållning: 4 230kr
Sotning: 467kr
Samfällighet: 2 400kr
Försäkring: 8 423kr
Övrigt: 5 936kr
Summa driftskostnad: 57 600kr
Kommentarer: I uppvärmningskostnaden om 29 700 kr ingår hushållsel. Uppvärmnings- och elkostnad för gästhuset tillkommer, ca 13 300 kr/året. Beräknad kWh-förbrukning för Gästhuset är ca 6059 enl. Energideklaration. Detta avser åretruntboende.

Tomt

Kommun: Vellinge

Övrigt

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Sahlens väg 10, 236 42 Höllviken

Bevaka slutpris
Sahlens väg 10, Ljunghusen
Lägg ditt bud
Sahlens väg 10, Ljunghusen
Anmälan visning
Sahlens väg 10, Ljunghusen

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen av coronaviruset och samtidigt säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och följer noggrant myndigheternas rekommendationer. Vi vet att det är en orolig tid för många och det är viktigt för oss att utöver de riktlinjer som finns även vara lyhörda för våra kunders önskemål.

Har ni anmält er till en visning ber vi er vänligen;
• Var noga med handhygien innan och efter visningen.
• Ej ta i hand när vi hälsar.
• Hosta eller nysa i armvecket.
• Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen.
• Respektera din bokade tid. Samtliga visningar är enskilda, vi har inga öppna visningar.
• Undvik att ta i handtag, öppna skåp, lådor, dörrar osv. Vi visar gärna men låt oss öppna!

Observera att om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi dig boka om din tid. Önskas digital visning i form av FaceTime ordnar vi givetvis detta.

Undrar ni över något är ni välkomna att höra av er till oss, 040-45 01 60 eller info@mhus.se.

Tack för förståelse och samarbete!
Malmöhus Mäklarna