fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Rektorsgatan 16, Trelleborg

SMITTAS AV DET GLADA 70-TALET

Året var 1978 och John Travolta och Olivia Newton-John toppade Sverigetopplistan med låten You're The One That I Want. Kanske var det den som dånade ur högtalarna när denna fina villa byggdes och satte glädje och trivsamhet i väggarna? För trivsamt är det verkligen, ett gott tecken på det är att fastigheten ägts av samma familj sedan huset byggdes. Här bor man "i ett” även om det inte är samma sak som att det inte finns plats för alla. De två välplanerade boendeplanen om hela 182 kvm är ett exempel på det. På entréplan finns de härliga sociala ytorna i form av ett rymligt kök med gott om förvaringsmöjligheter, plats för stort matbord samt utgång till uteplatsen i soligt västerläge. Vidare nås det generösa sällskapsrummet med plats för såväl soffgrupp som ytterligare matsalsmöblemang, här umgås man gärna tillsammans med många av sina vänner. På detta plan finns även ett stort sovrum, den rymliga hallen, badrum och groventré med tvättstuga.

Husets ovanplan är minst sagt flexibelt och kan designas efter tycke, smak och behov. I dagsläget disponeras det över ett allrum och två stora sovrum - dessa två sovrum kan med enkelhet bli såväl tre som fyra om man önskar. Här uppe finns även ytterligare ett badrum samt utgång till stor balkong i västerläge. Lägg därtill en fullkomligt ljuvlig trädgård i både söder och väster med äppelträd, plommonträd, hallonbuskar, röda vinbärsbuskar, två uteplatser, ett uterum och plats för lek på gräsmatta. Nyrenoverat garage finns också, såklart!

Om man gillar 70-talet kommer man gilla att det är läckert bevarat, det kan även vara en fin kontrast att modernisera med nytt kök och badrum. Oavsett så är huset en välkomnande och trygg plats på ett lugnt och skönt läge. Dessutom placerat på hörntomt i en återvändsgränd. Säljarna bekräftar att det har varit en fantastisk plats att låta barnen växa upp på, ett barnvänligt område med närhet till skola och grönområden. Och bra pendlingsavstånd till Malmö och Köpenhamn. Nu är det dags för en ny familj att få uppleva samma fina känsla.

Varmt välkomna till Rektorsgatan 16 i Trelleborg!

Kort information

Utgångspris:

4 250 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

182 m2

Biarea:

0 m2

Rum:

5 rum

Tomt:

662 m2

Byggår:

1978

Adress:

Rektorsgatan 16
231 62 Trelleborg
Ansvarig fastighetsmäklare
Lina Renwall

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 85lina@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Fastigheten med tillhörande byggnader säljs med friskrivningsklausul enligt jordabalken 4 kap 19 §.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (43)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Lina här
Lina Renwall
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 85
lina@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

HALL/ENTRÉ
Välkomnande möblerbar hall med plats för avhängning i garderob, laminatgolv, ljusa väggar samt direkt access till kök och gästtoalett.

KÖK MED MATPLATS
Ljust och trevligt kök med matplats för 8-10 personer och ljusinsläpp från flera håll. Flera fönster ger fin kontakt med den grönskande utemiljön. Gott om skåp med mycket förvaringsutrymmen och utrustat med kyl (Electrolux 2015), frys (Electrolux 2015, diskmaskin (Bosch 2015), spis (Husqvarna 2013) och fläkt (Husqvarna äldre). Bänkskiva i trä, kakel ovan vask, laminatgolv och ljusa väggar. Utgång till trädgård.

SÄLLSKAPSAVDELNING
Vidare in väntar ett härligt vardagsrum, där generösa kvadrat möjliggör möblering med såväl soffgrupp som sköna fåtöljer. Här kan man enkelt möblera för stora middagar. Denna del av huset är inbjudande och generösa fönsterpartier skapar karaktär. På golvet ligger ekparkett.

BADRUM
Perfekt placerad intill sällskapsavdelning och hall med helkaklat badrum i äldre kakel och klinker. Utrustat med toalett, handfat med kommod, dusch och bidé.

SOVRUM
Bra storlek och trevligt med fönster och utgång mot trädgården. Praktiskt med garderober, ljusa väggar och laminatgolv.

KLÄDKAMMARE

TVÄTTSTUGA
Praktisk groventré mot biluppställningsplats. Utrustad med tvättmaskin (Whirlpool 2013), torktumlare (Whirlpool 2013), vask och gott om förvaring.

UTERUM
I bästa läge har huset ett uppskattat inglasat uterum med infravärme om så behövs och dörrar ut till trädgården. Härligt rum som kan användas året om och som skänker lugn och ro till både kropp och själ.

OVANVÅNING

ALLRUM
Här möts du av ett stort och härligt vardagsrum. Rummet kan användas som tv-rum/vardagsrum med golv i laminat och ljusa väggar.

SOVRUM x 2
På ovanvåningen finns ytterligare två sovrum, men utrymme finns för att göra fler. I vardera gavel ges plats för både dubbelsäng, arbetsplats eller TV-hörna samt övrigt sovrumsmöblemang. Det ena sovrummet har utgång till balkong i västerläge, båda med laminatgolv, ljusa väggar och gott om förvaring i kryputrymmen.

KLÄDKAMMARE

BADRUM
Rymligt badrum med tvättställ, toalett och badkar. Våtrumstapet på vägg och plastmatta på golv.

UTEMILJÖ
Härligt solig trädgårdstomt i söder/västerläge om ca 662 kvm erbjuder varierad växtlighet både på husets fram- och baksida. Mysiga uteplatser att njuta solen ifrån när vädret tillåter. Addera därtill ett underbart uterum att nyttja under större delen av året. Stor biluppställningsplats framför garaget.

GARAGE
Nyrenoverat garage om ca 35 kvm med gott om förvaring.

ÖVRIGT
Huset är idag disponerat över 5 rum varav 3 sovrum. Om man önskar kan man istället få totalt 7 rum varav 5 sovrum.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan byggt i betong.
Byggår: 1978
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Uppfart med plats för två bilar. Ytterligare plats för en bil i garage.
Bredband: Ja, Telenor (Indraget av Telia)
Uppvärmning: Luft-vatten-värmepump
Grund: Platta på mark
Stomme: Lättbetong
Bjälklag: Lättbetong
Fasad: Tegel
Takbeklädnad: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Målad plåt
Fönster: 3-glasfönster med spröjs
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Garage

Ekonomi

Utgångspris: 4 250 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 2 611 000kr
Byggnadsvärde: 1 858 000kr
Landvärde: 753 000kr
Värdeår: 1978
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Trelleborg
Energiprestanda: 46 kWh/kvm år
Energideklaration: Utförd 2023-06-27

Driftkostnad

Uppvärmning: 26 000kr
Vatten/avlopp: 2 400kr
Renhållning: 3 000kr
Försäkring: 5 789kr
Summa driftskostnad: 37 189kr
Kommentarer: DRIFTSKOSTNAD ca 37 189 kr/år. I angiven driftskostnad för en persons hushåll ingår uppvärmning och el om ca 26 000 kr/år, V/A om ca 2 400 kr/år, renhållning om ca 3 000 kr/år samt försäkring om ca 5 789 kr/år. Kostnaden för elförbrukningen kan variera beroende på avtal och priser. Observera att fastigheten har energiklass C, vilket idag ställs som krav på nybyggda hus.

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Trelleborgs kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, servitut, byggrätt, VA samt övriga frågor som berör fastigheten samt dess grannfastigheter.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Fastigheten med tillhörande byggnader säljs med friskrivningsklausul enligt jordabalken 4 kap 19 §.

Karta

Rektorsgatan 16, 231 62 Trelleborg

Bevaka slutpris
Rektorsgatan 16, Trelleborg
Lägg ditt bud
Rektorsgatan 16, Trelleborg
Anmälan visning
Rektorsgatan 16, Trelleborg
Intresseanmälan
Rektorsgatan 16, Trelleborg