fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Rängs byväg 223, Rängs Sand

ETT VARMT HEM MED MYCKET KARAKTÄR I VACKER MILJÖ!

Välkomna till denna välskötta skånelänga i vinkel beläget i gamla Räng. Det är precis sådär charmigt pittoreskt som man kan tänka sig av ett hus som ursprungligen byggdes i slutet av 1800 talet. Utmärkande för detta gedigna stenhus i 1,5-plan är samspelet mellan de vackra, lugna och smakfulla materialvalen, den välplanerade planlösningen med stora härliga sällskapsytor och att man på ett så fint sätt tagit tillvara på de tidstypiska detaljerna. Valen är medvetna och sammanhängande med synliga takbjälkar, underbara fönster och djupa fönsternischer. Ett slående ljusinsläpp får man här och blicken letar sig vidare ut mot den genomarbetade utemiljön som bland annat bjuder på pool, jacuzzi, utedusch och utekök. Vidare omsluts denna plats av härliga sittplatser och en separat spaavdelning med bastu.

I hjärtat av huset finns en väl tilltagen del för härligt middagshäng i form av en stor matsal med gedigen öppen spis i anslutning till köket. Vidare i direkt anslutning har man ett rejält vardagsrum med slående takhöjd, wow vilket rum!
Bottenplan erbjuder ett sovrum, badrum, gäst-wc och tvättstuga. Ovanplan erbjuder två sovrum och en generös allrumsdel. Här är en väldig rymd med öppet upp till nock. På gaveln utifrån når man en separat studio/gästrum eller varför inte ett kontor med eget badrum och sovrum. Perfekt för gäster, tonårsbarn eller den som vill jobba lugnt och ostört hemifrån.

I en avskärmad separat avdelning i direkt anslutning till huvudhuset finns det två fullutrustade separata lägenheter som nuvarande ägare idag hyr ut. En bra möjlighet till en extra intäkt som både kan betala för den totala driften eller enbart sätta guldkant på tillvaron. Vill man istället nyttja denna del av huset själv kan den enkelt integreras i huvudhuset.

Det här är sann bondromantik som bjuder på synliga takbjälkar, fina sällskapsytor och en tomt om hela 2491 kvm som mynnar ut i öppna fält.
Dessutom en en väl tilltagen uppfart med singel för flertalet bilar och ett dubbelgarage.

Detta är det perfekta boendet för er som längtar efter det lugna livet på landet, ljuset och vyerna som hör därtill, men som samtidigt uppskattar och vill bo på bekvämt avstånd till allt annat. De lokala råvarorna handlas en kort promenad bort på Annedalsgården. På kort tid nås såväl Malmö som Trelleborg. Köpenhamn och kontinenten nås på knappt 30 minuter. Och längtar man efter havet så nås Höllviken och vackra Kämpingestranden på knappt 10 minuter. En ynnest att få leva och bo på en plats likt denna och mycket bättre än såhär blir det inte, varmt välkomna på visning!

Kort information

Utgångspris:

10 500 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

400 m2

Biarea:

0 m2

Rum:

6 rum

Tomt:

2491 m2

Byggår:

1909

Adress:

Rängs byväg 223
23591 Vellinge
Ansvarig fastighetsmäklare
Lina Renwall

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 85lina@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (56)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Lina här
Lina Renwall
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 85
lina@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

HALL
Stor, välkomnande och möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter. Flytspacklat golv och vita väggar med vackra teglade väggpartier. Trappa upp till ovanplan.

GÄST-WC
I anslutning till entrén finns ett gäst-WC med klinker på golv och vita väggar. Här finns WC, handfat med kommod och spegel ovan.

KÖK & MATPLATS
Från hallen nås det rymliga köket om ca 50 kvadratmeter som planerats in i minsta detalj. Ljusinsläppet är generöst från många fönster och på golv ligger hårdvaxat, ljust furugolv och väggarna är vita men inslag av frilagt tegel. Ljust grå inredning från IKEA med bänkskivor i kompositsten. Integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, spishäll (Smeg), pyrolysugn (Smeg), kombiugn (Smeg), tallriksvärmare (Smeg) och fläkt som är nerfälld i bänkskivan (Smeg). I förläningningen av köket nås den härliga matplatsen med öppet upp i nock och plats för stora sällskap. I denna del av rummet finns även öppen spis och utgång till trädgården och poolområdet via glasade dubbeldörrar.

VARDAGSRUM
Ett trappsteg upp från husets matplats når man det stora, härliga vardagsrummet, även detta om ca 50 kvadratmeter. Vackra furuplankor ligger på golv och väggarna är vitputsade. Rymden är påtaglig med rummets väl tilltagna takhöjd och infällda spotlights finns i tak. Även härifrån når man den ljuvliga trädgården via glasade dubbeldörrar.

SOVRUM
Mörkt golv, vita väggar och plats för dubbelsäng. Plats för garderober om man önskar.

BADRUM
Klinkergolv, vita väggar, dusch, dubbelhandfat med kommod, WC och handdukstork.

TVÄTTRUM
Öppen, rymlig yta med flytspacklat golv och vita väggar. Tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan. Gott om förvaring bakom garderobsvägg samt i intilliggande, stor, klädkammare.

ÖVRE PLAN

ALLRUM/SOVRUM
Ett allrum välkomnar oss upp på husets andra våning. Här är öppet upp i nock och ljuset fullkomligt flödar in via det generösa fönsterpartiet. Golven är ljusa och allt är målat vitt. Mittemot fönstret är "öppet" via ytterligare fönstersättning med utsikt över matplatsen och vardagsrummet. Rummet nyttjas idag som ett stort sovrum men kan enkelt delas av och användas som ett separat sovrum samt ett allrum.

SOVRUM
Öppet upp i nock med frilagda bjälkar, målade väggar och laminatgolv.

UTEMILJÖ
Möjligheternas tomt. En avskild del av tomten är en privat trädgårdstomt med pool, jacuzzi, bastu och utomhusdusch som tillhör huvudhuset. Olika uteplatser samt pergola och utekök. Det finns möjlighet att utveckla privata uteplatser till lägenheterna också men idag har de en gemensam uteplats ovanför huset. Här är det bara fantasin som sätter gränserna.

LÄGENHETER & STUDIO
Som ett ypperligt komplement till huvudbostaden finns två kompletta lägenheter som idag hyrs ut och som inbringar goda hyresintäkter. Gemensam parkering och uteplats finns till bägge bostäderna. Därutöver finns även en separat studio/gästavdelning som även denna kan hyras ut till exempelvis företag eller agera gästbostad.

Samtliga dessa ytor kan integreras med huvudbostaden om man önskar.

LÄGENHET 1
Mittlägenheten är ca 85 kvadratmeter i 1,5 plan och består av 3 rum och kök.

Entréplan:

Entré - Stor möblerbar hall med klinkergolv och målade väggar.
Sovrum - Mörkt golv och målade väggar.
Sovrum - Mörkt golv, målade väggar och klädkammare.

Ovanplan:

Via hallens trappa når man lägenhetens ovanplan.

Kök och vardagsrum - Härligt rum med öppen planlösning och öppet upp i nock med frilagda bjälkar. Köket renoverades 2019 med inredning Veddinge från Ikea. Även vitvaror och torktumlare från Ikea. Laminatgolv och målade väggar.
Badrum - WC, handfat, dusch och tvättmaskin.

LÄGENHET 2
Gavellägenheten är ca 75 kvadratmeter i 1,5 plan och består av 2 rum och kök.

Entréplan:

Entré - Stengolv och målade väggar.
WC - Klinkergolv, tapet/målade väggar, WC och handfat.
Tvättrum - Tvättmaskin, torktumlare och duschkabin.
Kök:
Vitt kök med kyl/frysm diskmaskin, spis med induktionshåäll, fläkt, parkettgolv och målade väggar.
Vardagsrum - Parkettgolv och målade väggar.
Passage/arbetshörna med anslutning till klädkammare.

Ovanplan:

Bostadens ovanplan består av ett generöst sovrum som är öppet upp i nock med frilagda bjälkar, laminatgolv och vita väggar.

STUDIO
Den ombyggda vinden på husets ena gavel agerar nu mindre lägenhet som lämpar sig perfekt för gästerna eller varför inte det egna bolaget. Denna del av fastigheten nås via utomhustrappan och här kommer man rakt in i det öppna allrummet i två nivåer med plats för skrivbord, säng och soffa. Framför det generösa fönsterpartiet finns ett badkar från vilket man kan njuta av de fria vyerna över åkrarna och Öresundsbron. Här finns även separat toalett och balkong.

ÖVRIGT
Gällande ytan. Huvudbostaden är ca 250 kvm och uthyrningsdelen består av två lägenheter på ca 75 respektive ca 85 kvadratmeter enligt uppgift från säljaren. Enligt taxeringsinformationen uppgår boyta till 250 kvm och biyta till ca 132 kvm. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Enligt fastighetstaxeringen är byggåret 1951 men enligt besiktningen är det 1909.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1909
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Separat bilplats tillhörande lägenheterna. Uppställningsplats tillhörande huvudbostaden samt ytterligare plats för två bilar i dubbelgarage.
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Värmepump, luft/vatten
Grund: Platta på mark (undantag se besiktning)
Stomme: Tegel/Lersten (annat material kan förekomma)
Bjälklag: Mellanbjälklag i trä
Fasad: Puts på tegel/lersten samt träpanel
Takbeklädnad: Eternit
Utv. plåtarbete: Plåt
Fönster: 2-glasfönster kopplade. Isolerglas på de flesta.
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Info gällande byggår enl. uppgift från säljaren.
Renoveringar: Se renoveringslista.
Övriga byggnader: Lägenhet ca 75 kvm. Lägenhet ca 85 kvm. Gästlägenhet/studio. Fristående förråd.

Ekonomi

Utgångspris: 10 500 000kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 4 482 000kr
Byggnadsvärde: 2 864 000kr
Landvärde: 1 618 000kr
Värdeår: 1951
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energiprestanda: 75 kWh/kvm år
Energideklaration: Utförd 2014-03-08
Servitut & planbestämmelser: Last: Officialnyttjanderätt Tele, 12-IM2-71/268.1

Driftkostnad

Uppvärmning: 65 871kr
Vatten/avlopp: 9 045kr
Renhållning: 2 500kr
Sotning: 505kr
Försäkring: 9 422kr
Summa driftskostnad: 87 343kr
Kommentarer: DRIFTSKOSNAD om ca 87 343 kr/år. I angiven driftskostnad för ca 7 personers hushåll ingår uppvärmning och hushållsel om ca 65 871 kr/år, V/A om ca 9 045 kr/år, sotning om ca 505 kr/år, renhållning om ca 2 500 kr/år samt försäkring om ca 9 422 kr/år. Uppvärmning/hushållselskostnad är uträknad enligt schablon på en kostnad om 1,5 kr/kWh. I denna post ingår uppvärmning, el, uppvärmning av pool, uppvärmning av jacuzzi, bastu och samtliga tre gästbostäder. Även varmvatten i utedusch och utekök. Angiven driftskostnad motsvarar en kostnad på ca 7 300 kr/månad i total driftskostnad. I dagsläget får nuvarande ägare in 8 250 kr/månad respektive 9 250 kr/månad i hyresintäkter från de i huset uthyrda lägenheterna.

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Rängs byväg 223, 23591 Vellinge

Bevaka slutpris
Rängs byväg 223, Rängs Sand
Lägg ditt bud
Rängs byväg 223, Rängs Sand
Anmälan visning
Rängs byväg 223, Rängs Sand
Intresseanmälan
Rängs byväg 223, Rängs Sand