fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Månstigen 14, Ljunghusen

MODERN ENPLANSVILLA MED DOFT AV SKOG!

I denna enplansvilla vackert inbäddad bland ljung och tall bor man lugnt och ostört med alla tänkbara bekvämligheter. Förutom de härliga sällskapsytorna, ett inbjudande kök för matentusiasten, finns även fyra sovrum och plats för hemmakontor. Villan har också flera badrum och en rymlig tvättstuga. Allt är stilrent, ombonat och genomtänkt!

Villan om 185 kvm har en ljuvlig sällskapsavdelning med öppen spis och ett helt nytt uterum med vikdörrar i en stilren design. Disponeringen i villan är öppen, inbjudande och praktisk. Ett varmt och ljust hem att trivas i.

Den ljusa hörntomten om ca 2 639 kvm ligger i bästa läge och har flera mysiga uteplatser, både med och utan tak, och den fina utemiljön är tillgänglig från flera rum. I de vackra planteringarna samsas ljung, rhodedendron och tall med gräsmattan - perfekt för umgänge och trevligheter.

Addera därtill ett gästhus om ca 34 kvm avskilt placerat med egen parkering och uteplats. Här finns vardagsrum, pentry, sovloft och badrum och är helt perfekt för uthyrning. Dessutom finns friggebod om ca 14 kvm, optimalt för gäster eller tonårsbarn som vill rå om sig själva!

Det här är ett hem att flytta rakt in i, redo att välkomna nya ägare som vill uppleva och leva i vackra Ljunghusen. Området är lugnt och skyddat nära golfbanan och kritvita stränder. Varmt välkomna till Månstigen 14 !

Kort information

Utgångspris:

17 495 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

185 m2

Biarea:

48 m2

Rum:

6 rum

Tomt:

2639 m2

Byggår:

1988

Adress:

Månstigen 14
236 42 Höllviken
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (45)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Staffan här
Staffan Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
040-678 28 84
staffan@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering

Vill du veta mer om
Ljunghusen?

Läs mer i vår artikel
Planlösning

Planritning

Objektsbeskrivning

ENTRÉ/HALL
Välkomnande hall med askparkettgolv som är ett genomgående inslag i huset, ljusa väggar och spotlights i tak. Gott om plats för avhängning med direkt access till klädkammare.

GÄSTRUM/KONTOR
Idag kontor, men kan naturligtvis även användas som sovrum eller gästrum. Parkettgolv, ljusa väggar, garderober med spegelskjutdörrar och skjutdörr till hall.

GÄSTTOALETT
Helkaklad gästtoalett med klinker i grått och kakel i vitt. Utrustat med toalett och tvättställ med kommod.

KÖK
Stort inbjudande kök från IKEA med gott om skåpsförvaring och stilrent inrett med släta, blanka vita luckor och bänkskiva i laminat. Trevligt planerat med inbjudande bardisk att slå sig ner samt matplats intill för 6-8 personer. Utrustat med kyl och frys (Bosch), spishäll (IKEA 2017), fläkt (IKEA 2017), ugn (IKEA 2017) och diskmaskin (IKEA 2017). Från köket finns utgång till terrass och trädgård.

SÄLLSKAPSRUM MED MATPLATS
Husets hjärta och samlingspunkt är det stora, härliga vardagsrummet med flera fina ljusinsläpp och terrassdörr till den grönskande trädgården. Rummet är stort nog för flera sittgrupper, en underbar plats att samla vänner och familj. Ny öppen spis från Nordpeis, modell Salzburg, som är en värmelagrande kamin med vinklat glas.

UTERUM
Helt nytt uterum inrett som ett extra vardagsrum, klinker på golv, vita väggar och vikfönsterpartier från golv till tak med utgång till terrass.

MASTER BEDROOM
Luftigt master bedroom av större modell med plats för dubbelsäng och två sängbord. Parkettgolv, ljusa väggar, och inbyggda garderober.

SOVRUM
Sovrum med ljusa väggar, parkettgolv, spotlights i tak och garderober.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinker och kakel i naturfärger i beiga toner. Utrustat med badkar, toalett, dubbla tvättställ med kommod och spotlights i tak.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med grått klinker på golv och vita väggar. Inrett med vask, över- och underskåp samt torktumlare och tvättmaskin från Miele (2022). Gott om plats för förvaring av ytterkläder och skor.

TILLBYGGNAD
Ett par trappsteg ner finns en separat avdelning tillbyggd 2020 innehållande hall, sovrum och badrum (med bastu).

HALL/ENTRÉ
Ljus och välkomnande hall med klinker på golv och ljusa väggar. Här finns skjutdörrsgarderober samt utgång till trädgården.

SOVRUM
Rymligt sovrum med parkettgolv, ljusa väggar, garderober och spotlights i tak.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinker i beige och kakel i vitt. Utrustat med toalett, dusch med glasdörrar och tvättställ med kommod. Intill finns bastu. Det andas SPA-känsla!

UTEMILJÖ
På den natursköna tomten om ca 2 639 kvm väntar en ljuvlig plats för avkoppling. Den underbara utemiljön har tillvaratagits på bästa sätt! Det är lummigt, skyddat och välplanerat med vackra planteringar, buskar och växter. Flera terrasser med plats för både matmöblemang, loungegrupper och solstolar. Här har målet varit att bevara den vackra naturtomten och det unika med Ljunghusen är dess vackra natur med tallar och ljung. Här finns dessutom en utedusch till förfogande.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 plan
Byggår: 1988
Upplåtelse: Äganderätt
Bredband:
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump.
Grund: Krypgrund m bjälklag av trä, betongplatta tillbygg
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts, träpanel och skiffer
Takbeklädnad: Valmat tak, betongpannor, papp
Fönster: 2- och 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Nibe frånluftsvärmepump från 2020 som möjliggör timprisstyrning av eltaxa och golvvärme i hela huset och friggeboden. I gästhuset finns Daikin luft/luftvärmepump från 2019.

Ekonomi

Utgångspris: 17 495 000kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 7 460 000kr
Byggnadsvärde: 2 797 000kr
Landvärde: 4 663 000kr
Värdeår: 1988
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energiprestanda: 54 kWh/kvm år
Energideklaration: Utförd 2022-02-14
Servitut & planbestämmelser: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Ljunghusen GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden Last: Avtalsservitut: Villa, 12-IM2-54/2575.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2690.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2692.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2693.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2694.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2695.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2696.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2704.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM2-64/2711.1

Driftkostnad

El: 70 863kr
Vatten/avlopp: 7 424kr
Renhållning: 3 357kr
Samfällighet: 2 000kr
Försäkring: 9 471kr
Summa driftskostnad: 93 115kr
Kommentarer: Kostnad för elförbrukning varierar beroende på avtal.

Info

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Månstigen 14, 236 42 Höllviken

Bevaka slutpris
Månstigen 14, Ljunghusen
Lägg ditt bud
Månstigen 14, Ljunghusen
Anmälan visning
Månstigen 14, Ljunghusen
Intresseanmälan
Månstigen 14, Ljunghusen