fbpx
Boka värdering

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

Dela

Lybska Vägen 1B, Falsterbo

FALSTERBOVILLA ANNO 1906 VID STRAND OCH GOLF

Ett sällsynt tillfälle för dig som söker en sekelskiftesvilla i storslaget format i gamla Falsterbo. Denna villa är omsorgsfullt renoverad med bevarad kulturhistoria från 1906. Tidstypiska detaljer som högt i tak, vackra stuckaturer, fiskbensparkett, välgjorda snickerier, burspråk och kakelugnar mm. Villan inrymmer ca 221 kvm bostadsyta i två hela plan med stora sällskapsytor och gott om sovplatser i de generösa sovrummen. Perfekt för den stora familjen som söker en sommaridyll utöver det vanliga.

Parkliknande tomt om ca 1657 kvm med stor uppställningsplats för flertalet bilar. Lybska vägen tillhör den äldre delen av Falsterbo, ett lugnt och eftertraktad läge med endast ca 250 meter ner till stranden och Falsterbos sköna havsbad, några meter till och du är på golfbanan vid Falsterbo Golfklubb.

Låt er inspireras av ett hem med mycket karaktär och känsla. Troligtvis den mest välbevarade 113-åringen vi någonsin mött. Varmt välkomna till Lybska vägen 1B i Falsterbo.

Kort information

Pris/bud:

18 000 000 kr

Boarea:

221 m2

Rum:

7 rum

Tomt:

1657 m2

Byggår:

1906

Adress:

Lybska Vägen 1B
239 40 Falsterbo
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit.Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt till vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (35)

Planritning

Bottenvåning

Planritning

övre

Objektsbeskrivning

Objektsbeskrivning

ENTRÉ
Pampig entré som med sina högblanka grafitgrå stenplattor, rejäla takhöjd med stuckatur och takrosett och vackra dubbeldörrar ger ett majestätiskt och varmt välkomnande. Här finns både praktisk förvaring att hänga av sig och plats att möblera. Från entrén finns ingång till gäst-wc, trappa till ovanvåning samt utgång till terrassen.

GÄST-WC
Gäst-wc inrett i tidstypiskt porslin i vitt och blått. Klinker med tozzetter på golvet, väggen är delvis kaklad, delvis tapetserad. Både handfat och vägglampa är smakfullt utformad som snäckskal liksom mönstret på kaklet. Värmeslingor i golvet. Ny toalett 2018.

MATSAL
I anslutning till köket ligger matsalen med plats för stort matbord för 8-10 personer. Kakelugn och ett generöst burspråk som skänker en vacker vy mot entrédelen av trädgården. Fiskbensparkett och stuckatur. Den vackra kakelugnen förstärker sekelskifteskänslan ytterligare.

KÖK
Köket är stort och praktiskt och utstrålar lite utav en kontinental känsla med arbetsbänkar i Labrador granit. Inredning från Brösarpskök med högblanka vita luckor, rejäla arbetsytor och skafferi. På golvet ligger ett praktiskt vitt klinkergolv med blå tozzetter. Mörkblått kakel mellan överskåp och granitskivan, i övrigt är väggarna målade i en varm blå ton. Spishäll, inbyggnadsugn, fläkt, frys (halvhöjd), diskmaskin (Siemens 2015) och mikrovågsugn (Siemens 2000). Kombinerad kyl/frys (AEG 2000).

BIBLIOTEK/ARBETSRUM
Bibliotek/arbetsrum med generöst ljusinsläpp. Fiskbensparkett, ljusa väggar, stuckatur i taket. Även här finns plats för stort matbord för 6-8 personer.

SALONG MED BURSPRÅK
I fil med bibliotek/arbetsrum ligger en trivsam salong att umgås i. Härliga fönsterpartier och vackert ljusflöde från det rundade burspråket. Vackra sekelskiftesdetaljer som fiskbensparkett, finsnickrade dörrfoder, takrosett, höga socklar och djupa fönsterkarmar. Den praktfulla kakelugnen pryder rummet.

TVÄTTRUM/GROVENTRÉ
Tvättrum som renoverades 2018. Grå klinker med värmeslingor, vitt kakel bakom tvättmaskinen och mot yttervägg. Tvättmaskin (Electrolux 2018).
BADRUM NV
Nyrenoverat badrum (2018). Helkaklat i grått klinker och vitt kakel. Handfat med kommod och spegelskåp från Aspen. Vikbara duschdörrar från INR och vägghängd toalett. Frostade fönster som ger fint ljusinsläpp.

OVANVÅNING

HALL
Välkommen upp! Här möts man av en möblerbar hall med lackerat trägolv som är genomgående för hela ovanvåningen. Väggarna är målade i en svagt grå nyans som framhäver de vita spegeldörrarna och vita snickerierna. Halvmåneformat fönsterparti ut mot trädgården och Falsterbostranden där man skymtar havet innan trädgården slår ut.

SOVRUM 1
Allt man kan drömma om i ett Master bedroom a la sekelskifte. Den romantiska tapeten med små gröna blad, trägolvet, det vackra fönsterpartiet och kakelugnen ger den rätta känslan. Rymlig klädkammare.

SOVRUM 2
Ytterligare ett stort sovrum, här med utgång till den nyrenoverade balkongen (2018). Även här är rummet omsorgsfullt inrett med tidsenlig tapet som tillsammans med träplankorna på golvet ger rummet en fin karaktär. Vackert burspråk ut till balkongen. Tillhörande klädkammare.

SOVRUM 3 & 4
Två sovrum, båda med plats för dubbelsäng eller två enkelsängar. Väggarna är tapetserade, lackerade träplankor på golvet. Det ena sovrummet har klädkammare.

BADRUM
Ett tidstypiskt badrum med terrakottafärgad klinker och vitt kakel med dekor. Rymlig dusch med skjutbara duschdörrar. Dubbelhandfat klädd i marmor med underskåp för bra förvaring.

VIND
Trappa upp till en rejäl vind.

KÄLLARE
Mindre källare med betonggolv och slammade väggar. Utrymmet kan vara lämpligt som vin/matkällare. Inkommande vatten finns.

UTEMILJÖ
Fantastisk utemiljö i parkliknande format. Stor trädgård med uteplats i sydväst. Ny terrass 2018 i sibirisk lärk. På tomten finns även två friliggande förrådsbyggnader. Tångvall längs tomtgränsen mot Fyrvägen.

Byggnad

Byggnadstyp: 2-plan
Byggår: 1906
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Singelbelagd uppfart med plats för flertalet bilar.
Bredband:
Uppvärmning: Vattenburen golvvärme. Elradiatorer (2017)
Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts (tvättas, målats och impregnerats 2018)
Takbeklädnad: Shingel papp (renoverat 2018)
Utv. plåtarbete: Plåt (helrenoverat 2018)
Fönster: Enkelglas med borttagbara innerfönster, målade -13
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: El, stammar: Merparten utbytta år 2000. Nya element i alla rum på ov (2017). Larm finns. Kan ev tas över.
Övriga byggnader: Två stycken friliggande förråd.

Ekonomi

Utgångspris: 18 000 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 8 334 000kr
Byggnadsvärde: 3 134 000kr
Landvärde: 5 200 000kr
Värdeår: 1929
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energiprestanda: 55 kWh/kvm år
Status: Utförd 2014-05-07
Servitut & planbestämmelser: Vellinge Falsterbo GA:17

Driftkostnad

Uppvärmning: 36 600kr
Vatten/avlopp: 4 355kr
Renhållning: 1 411kr
Sotning: 1 511kr
Samfällighet: 500kr
Försäkring: 5 036kr
Summa driftskostnad: 49 413kr
Kommentarer: I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel. Se energideklaration.

Tomt

Kommun: Vellinge
Övrigt: Tomtarea 1 657 m² (friköpt).

Övrigt

Ovanstående uppgifter är grundande på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventariers skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Anticimex har utfört en uppmätning, se bilaga. Om köparen önskar, om det är av stor vikt för honom/henne, uppmanas köparen kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit.Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt till vilket pris säljaren säljer.

Karta

Lybska Vägen 1B, 239 40 Falsterbo

Bevaka slutpris
Lybska Vägen 1B, Falsterbo