fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Gessievägen 72, Tygelsjö

VÄLKOMMEN TILL ÄNGATORPET - EN TOTALUPPLEVELSE FÖR ALLA DINA SINNEN

I mitten på 1800-talet byggdes det så kallade Ängatorpet som ett av tre statarhus och sedan dess har huset byggts till, renoverats och varsamt tagits hand om för att bibehålla den äldre karaktären samtidigt som man skapat ett bekvämt, vackert och välmående boende. Ett genuint intresse hos de nuvarande ägarna för material och miljöer har gett ett exklusivt och fantastiskt trivsamt resultat.

Inga genvägar har tagits utan fokus har varit på att använda naturmaterial och noga utvalda detaljer och specialtillverkade snickerier såsom golv och dörrfoder. Golvet i hall och vardagsrum är handslaget tegel från början av 1900-talet som är inhämtat från rivningen av den gamla fabriken vid Folkets Park i Malmö. I badrummen ligger kalkstensgolv och i övriga rum såsom sovrum och kök ligger massiva furugolv.

De två huskropparna binds samman med en entré och möblerbar hall där vackra spröjsade fönster och fönsterdörrar skymtar ut till den skyddade stenlagda uteplatsen. I ena huset ryms stort vardagsrum, badrum med dusch samt tvättstuga och en ovanvåning med allrum och sovrum. I det andra huset ryms det platsbyggda köket med tillhörande matplats, ett rum med öppen spis som idag används som bibliotek samt relaxavdelning med bubbelbadkar. På ovanvåningen finns två sovrum.

Utemiljön och trädgården är som tagen ur en saga med vassklädda tak och prunkande växtlighet på ett rofyllt och ljust läge med utsikt över ängar och hav. Ombonat inredd med mycket grönska blandat med grusgångar och stenlagda uteplatser av granit och gatsten. Fint indelad i olika rum och platser att umgås på, får det vara ett parti boule?

På tomten finns ett gästhus och gästerna kommer älska att vara här! Till huset hör även en båtplats i Klagshamn. Två hus bort ligger Lilla Sjötorp som nyligen blev omnämnd i Krogguiden som en av sydvästra Skånes bästa krogar! Gångavstånd till en liten pärla med andra ord.

Varmt välkomna till Gessievägen 72 och Ängatorpet!

Kort information

Utgångspris:

9 650 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

312 m2

Rum:

8 rum

Tomt:

3139 m2

Byggår:

1909

Adress:

Gessievägen 72
218 74 Tygelsjö
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Fastigheten med tillhörande byggnader säljs med friskrivningsklausul. Friskrivningsklausulen omfattar alla fel, inkl dolda fel enligt Jordabalken.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (64)

Planritning

Planlösning bottenvåning

Planritning

Planlösning ovanvåning

Objektsbeskrivning

Objektsbeskrivning

ENTRÈ
Välkommen in i en ljus och öppen hall med massivt trägolv, öppet upp i nock och stora fönsterpartier med spröjs och terrassdörrar ut till innergården.

ENTRÉ 2
Detta är ursprungsentrén där man välkomnas in i en hall som angränsar till den andra med stengolv och ljusa väggar.

BADRUM
Badrum med wc, handfat och dusch. Inrett med kalkstensgolv, putsade väggar, spotlights i tak.

VARDAGSRUM
Stort härligt vardagsrum med gott om plats att möblera med flera sittplatser. Det vackra stengolvet från hallen fortsätter in även här. Väggarna är ljust putsade, taket är vitmålad träpanel med spotlights. Två stora dubbelterrassdörrar ut till den grusade innergården.

TVÄTTRUM
Tvättrummet som nås från både hall och vardagsrum har vackert golv från Original Style Tiles med golvvärme, platsbyggd skåpsinredning med gott om förvaring med bänkskiva i granit respektive massivt trä. Synliga takbjälkar, spotlights i tak. Här finns även utgång till trädgården. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare (Samsung 2020).

KÖK
Platsbyggt kök i shakerstil från 2008 med ljusa träluckor i svagt grått tillsammans med bänkskiva i granit. Ett kök av lantlig karaktär som gör sig oerhört bra här! Stor matplats med plats för många! Spis (Smeg 2008), spisfläkt (Siemens 2008), kyl (Miele 2009) och diskmaskin (Cylinda 2020). Frys? Massivt trägolv, ljusa väggar och träpanel med spotlights i tak.

BIBLIOTEK VID ÖPPPEN SPIS
Rummet bakom köket är fint att använda precis som säljarna gör som bibliotek framför den öppna spisen men rummet kan lika gärna användas som sovrum om man är i behov av det. Massivt rägolv, ljusa väggar, spotlights i tak.

RELAXAVDELNING
Här kommer man första till ett badrum med wc, handfat och dusch och sedan vidare in i ett större rum med nedsänkt bubbelbadkar. Rummet medger plats att träna om man vill det. Kalkstensgolv med golvvärme, putsade väggar, spotlights i tak. Två terrassdörrar, den ena till innergården, den andra ut till trädgården.

OVANVÅNING OVAN VARDAGSRUM

ALLRUM
Välkommen upp och till ett allrum/kontor där man blickar ut över havet. Ett ljust rum med en takkupa åt varje håll vilket maximerar ytan och släpper in ljus och rymd. Smart planerat bakom ett skåp finns handfat, kokplatta och ett kylskåp. Bekvämt och genomtänkt! Massivt trägolv, öppet upp i nock med synliga bjälkar. Kamin som ger både värme och myskänsla. Intill detta rum finns även ett rum att använda som förvaring/garderob.

SOVRUM 1
Utanför sovrumsfönstret grönskar det, särskilt denna årstid, och det är något rofyllt med att se träden bölja sig i vinden. Det känns lugnt och skyddat. Massivt trägolv, ljusa väggar och spotlights i tak.

OVANVÅNING 2

SOVRUM 2
Med utsikt över trädgården ligger detta sovrum med massivt trägolv, ljust målade väggar och spotlights i tak.

ALLRUM & SOVRUM 3
Rum med takkupa ut mot trädgården som ger fint ljusinsläpp. Använd förslagsvis del av rummet som allrum, kontor, läshörna och andra delen på andra gaveln som sovrum med havsutsikt och braskamin. Massivt trägolv, ljusa väggar, spotlights i tak.

UTEMILJÖ
Utemiljön är vackert planerad, grönskande och ombonad med olika rum att umgås. Grusgångar och stenlagda uteplatser med granit och gatsten håller ihop den stora tomten som är insynsskyddad bakom häcken. Boulebanan bjuder in till spel och vill gästerna sova över finns ett gästhus på tomten med nylagt trädäck. Lägg märke till det storslagna och dekorativa tulpanträdet! Inspirationen flödar, här vill man stanna länge! Tänk ett växthus intill boulebanan och vedeldad pizzaugn vid förrådet intill den stenlagda uteplatsen. Om man vill spinna vidare…

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1909
Upplåtelse: Äganderätt
Bredband: Finns
Uppvärmning: Jordvärmepump + el, golvvärme, element
Grund: Betongplatta
Stomme:
Bjälklag: Trä/Stål
Fasad: Puts
Takbeklädnad: Vass/Lersten/Leka
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: Dubbelkopplade 2-glas
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader: Förråd 2 kvm Jordkällare 5 kvm Förrådsbod 9 kvm Lekstuga 3 kvm Gäststuga 8 kvm Förråd intill gäststuga 3 kvm Pannrum 4 kvm Verkstad/Förråd 16 kvm

Ekonomi

Utgångspris: 9 650 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 2 079 000kr
Byggnadsvärde: 1 033 000kr
Landvärde: 1 046 000kr
Värdeår: 1929
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Malmö
Energideklaration: Utförd 2020-06-18
Servitut & planbestämmelser: Last: Avtalsservitut: Dräneringsledning Med Därtill Hörande Brunn, 1280IM-02/24662.1

Driftkostnad

Uppvärmning: 20 000kr
Vatten/avlopp: 6 000kr
Sotning: 1 200kr
Försäkring: 8 000kr
Summa driftskostnad: 35 200kr
Kommentarer: I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel. Fasta kostnader tillkommer från eon.

Tomt

Kommun: Malmö

Övrigt

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Malmö kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Fastigheten med tillhörande byggnader säljs med friskrivningsklausul. Friskrivningsklausulen omfattar alla fel, inkl dolda fel enligt Jordabalken.

Karta

Gessievägen 72, 218 74 Tygelsjö

Bevaka slutpris
Gessievägen 72, Tygelsjö
Lägg ditt bud
Gessievägen 72, Tygelsjö
Anmälan visning
Gessievägen 72, Tygelsjö

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen av coronaviruset och samtidigt säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och följer noggrant myndigheternas rekommendationer. Vi vet att det är en orolig tid för många och det är viktigt för oss att utöver de riktlinjer som finns även vara lyhörda för våra kunders önskemål.

Har ni anmält er till en visning ber vi er vänligen;
• Var noga med handhygien innan och efter visningen.
• Ej ta i hand när vi hälsar.
• Hosta eller nysa i armvecket.
• Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen.
• Respektera din bokade tid. Samtliga visningar är enskilda, vi har inga öppna visningar.
• Undvik att ta i handtag, öppna skåp, lådor, dörrar osv. Vi visar gärna men låt oss öppna!

Observera att om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi dig boka om din tid. Önskas digital visning i form av FaceTime ordnar vi givetvis detta.

Undrar ni över något är ni välkomna att höra av er till oss, 040-45 01 60 eller info@mhus.se.

Tack för förståelse och samarbete!
Malmöhus Mäklarna