fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Ängdalavägen 275-49, Höllviken

JAG TRIVS BÄST I ÖPPNA LANDSKAP...

...och nära byn och havet vill jag bo!

Med sina avskalade, naturnära materialval vilar ett rofyllt lugn över detta vackra gårdsliknande hem om 252 kvm som är harmoniskt planerat med både hjärta och hjärna. Valen är medvetna och här har design och kvalitet fått ta stor plats. Ett vackert, sammanhängande hem som bjuder på genomgående vackra, ljusa trägolv, full takhöjd med öppet upp i nock, vackra trädetaljer och mängder med ljusinsläpp i samtliga rum och väderstreck. Med stora fönsterpartier och dörrar är naturen utanför påtaglig och lättillgänglig. Det är tidlöst och vackert.

Köket är platsbyggt och smakfullt från MKI Finsnickeri och blir nästan som en möbel som på ett diskret sätt smälter in i rummet. Här samspelar matplats med vardagsrum i en tilltalande symbios och vidderna är öppna och fria med det intilliggande landskapet tätt inpå. I husets bägge vingar finns två olika, separata, sovrumsavdelningar - en för de vuxna och en för barnen. Två badrum, gott om plats för hemmakontoret och en tydlig röd tråd i de materialval som nyttjats - allt går i samma avskalade framtoning.

Tomten om hela 3966 kvm består av trädgårdstomt som mynnar ut i öppna fält. Flera fina uteplatser, stor saltvattenpool och spa-bad ryms på terrassen som sträcker sig kring huset. På fastigheten finns även ett komplett gästhus om ca 48 kvm med alla bekvämligheter du kan tänka dig. Dessutom finns ett lyxigt fyrbilsgarage om ca 112 kvm; värt att nämnas här, är att ägarna faktiskt huserat stor midsommarfest precis här med garageportarna vidöppna, sommarbrisen i luften och med en helt klart svårslagen vy. Låt inspirationen flöda, ett möjligheternas hus att använda till det just du har behov av.

Det här är en riktig pärla med inspirerande inredning, arkitektur och design. Ett bekvämt, komplett och oerhört vackert hem för er som njuter av lugnet, ljuset och vyerna på landet, men samtidigt uppskattar det bekväma avståndet till Höllviken, Malmö och Köpenhamn. Läget är unikt med sin fulla på-landet-känsla men med Höllviken och dess utbud bara fem minuter bort. En ynnest att få leva och bo på en plats likt denna, varmt välkomna hem till Ängdalavägen 275-49!

Kort information

Utgångspris:

17 500 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

252 m2

Biarea:

0 m2

Rum:

6 rum

Tomt:

3966 m2

Byggår:

2022

Adress:

Ängdalavägen 275-49
23591 Vellinge
Ansvarig fastighetsmäklare
Lina Renwall

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 85lina@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (65)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Lina här
Lina Renwall
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 85
lina@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering

Vill du veta mer om
Höllviken?

Läs mer i vår artikel
Planlösning

Planritning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

ENTRÉ
Välkomna in! De vackra pardörrarna öppnas upp och man kliver rakt in i värmen och hemtrevnaden på Ängdalavägen 275-49. Redan här känner man att detta hus är unikt. Den väl tilltagna takhöjden på 4,20m gör att man direkt får en otrolig känsla av rymd, vilket är återkommande även vidare in i huset. På golvet ligger stora klinkers i ljusgrå ton och väggarna är varmt vita. Hallen är så pass rymlig att man kan möblera den och intill finns en separat klädkammare för goda förvaringsmöjligheter. Rakt fram i hallen skymtar man även det platsbyggda vinrummet.

KUBEN MELLAN HALL OCH KÖK/VARDAGSRUM
Som rumsavdelare mellan hall och kök/vardagsrum finns uppfört en fristående "kub". I denna nås, från ena sidan, ett väl tilltaget skafferi med valnötshyllor och plats för köksmaskiner och matvaror. Från andra sidan nås det exklusiva och tempererade vinrummet. På golvet i bägge utrymmena ligger vackra, ljuslaserade trägolv i 1-stav.

KÖK & VARDAGSRUM
Varmt välkomna in i det som sannerligen är husets hjärta. En öppen, social yta där kök, matplats och vardagsrum samsas i enastående miljö. Ljusinsläppet är totalt och fås från alla håll i rummet via stora fasta fönsterpartier, skjutdörrspartier i två riktningar samt via fyra generösa takfönster (varav två öppningsbara). Rymden är slående - de härliga 4,20 metrarna i takhöjd är återkommande även här vilket helt klart ger en storslagen atmosfär.

Köket är platsbyggt och signerat MKI Finsnickeri. Luckorna är i valnöt och hyllorna i ask, bänkskiva på både bänkskåp samt på den generösa köksön är cementfärgad Silestone. Maskinpark bestående av kyl, frys, ugn, mikro, diskmaskin samt spis och fläkt, är samtliga från Miele. Vissa av maskinerna är integrerade för ett lugnt och harmoniskt intryck. Väggarna är varmt vita och på golvet ligger samma vackra, ljuslaserade trägolv i 1-stav som i övriga delar av huset. Dubbla diskhoar, varav en i bänkskåp samt en i köksö, finns också, bägge från Franke. De sobra materialvalen gör att köket smälter väl in i rummet, det blir nästan som en möbel.

Många gäster får man plats med här. Dels vid köksön och dels vid matsalsbordet som har sin givna, generösa plats! Längst ner i rummet finns plats för en ordentlig soffgrupp invid den centrerade, uppmurade öppna spisen.

I köket finns inbyggda spotlights samt inbyggda högtalare vilket fulländar känslan! Lägg därtill en hänförande utsikt över fälten i bägge riktningar – omgivningarna blir som levande tavlor som skiftar färger allt efter säsong och tid på dygnet.

SOVRUM/ARBETSRUM
Direkt invid hallen finns ett rum som idag används som arbetsrum men som likväl kan agera sovrum. Här är väggarna varmt vita och golven ljuslaserade i trä och 1-stav.

MASTERSUITE AVDELNING
På husets ena sida ligger husets privat belägna master suite-avdelning, inredd och designad med de vuxna i fokus. En vacker, hög skjutdörr i valnöt markerar gränsen hit, och på andra sidan skjutdörren finns badrum, sovrum och walk-in-closet.

En inre hall möter upp med platsbyggda garderober från MKI Finsnickeri, och i förlängningen av denna avdelning nås det otroligt härliga badrummet. Det är sobert inrett och helkaklat med stora plattor i en ljust sandbeige kulör. Här finns vägghängd WC, dubbeldusch med stor måttbeställd glasvägg med gott om plats samt platsbyggd, infälld vägghylla. Badrumskommod i mörkt trä med dubbla handfat, även denna från MKI Finsnickeri. Stor, specialbeställd spegel med träkant i samma träslag som kommoden och med inbyggd kantbelysning. Här finns även inbyggd högtalaranläggning samt spotlights i tak.

Vidare in i avdelningen nås sovrummet. Även här är utsikten slående via generösa fönsterpartier varav två öppningsbara, dels mot poolområdet, dels mot fälten. Takhöjden är väl tilltagen på ca 2,70 meter. I direkt anslutning till sovrummet nås den lyxiga walk-in-closeten, även denna med platsbyggd inredning från MKI Finsnickeri. Väggarna är varmt vita och på golvet ligger ljuslaserade trägolv i 1-stav.

BADRUM 2
Från hallen nås husets andra badrum som är helkaklat med plattor i samma ljusgrå ton som i entrén. Här finns vägghängd WC, helglasad duschhörna, specialbeställd kommod med handfat i mörkt trä från MKI Finsnickeri samt rund spegel med integrerad belysning.

ÖPPET ARBETSRUM
Precis i anslutning till hallen och badrummet finns en öppen yta som idag agerar andra arbetsplats. Här sitter man avskilt bakom halvvägg och med vacker vy och access ut mot uteplats och trädgård via stort fönsterparti. Ljuslaserat trägolv i 1-stav och varmt vita väggar.

ALLRUM OCH GÄST-/BARNAVDELNING
Bakom en annan, hög skjutdörr i valnöt (MKI Finsnickeri) nås husets andra vinge; en separat avdelning för barnen eller gästerna. En perfekt, separat avdelning innehållande allrum och två generösa sovrum. Allrummet välkomnar in med sin väl tilltagna takhöjd hela vägen upp i nock och ljusinsläppet är även här häpnadsväckande tack vare två stora, fönsterpartier varav ett öppningsbart via skjutdörr och ett stort takfönster. De vackra omgivningarna är, som i övriga delar av huset, i blickfånget och blir även här som en levande tavla.

I anslutning till allrummet nås de bägge sovrummen med platsbyggda garderober i trä från MKI Finsnickeri.

TRÄDGÅRD, UTEMILJÖ, POOL OCH JACUZZI
Fastigheten stoltserar med en stor, gårdsliknande trädgårdstomt om ca 3 966 kvm. Här är utsikten fri i alla fyra väderstreck och man har en stor, härlig terrass som löper runt tre sidor om huset. Här finns en saltvattenpool om 10x4 meter med glastak och tillhörande luft-/vattenvärmepump. Poolen är även försedd med automatisk dosering av PH vilket gör den lätt att sköta. Jacuzzin har fällts ner i terrassen och nyttjas med fördel året om.
Nyanlagd bokhäck ramar in terrassen och runt om finns gräsmatta för lek och massa övrig yta för verkställandet av framtida planer om man så önskar. Varför inte anlägga utekök, pergola eller orangeri till exempel? Möjligheterna är oändliga med på denna stora, solsäkra tomt.

GÄSTHUS
Som en liten miniatyr av huvudhuset finns på fastigheten ett komplett gästhus om ca 48 kvm. Huset är putsat i vitt och försett med fönster i alla väderstreck för att fånga de vackra, omkringliggande vyerna vart man är i byggnaden. Vattenburen golvvärme är genomgående här.
I gästhuset inryms stort kök i öppen planlösning mot mysigt vardagsrum samt separat sovrum med plats för dubbelsäng. Även stort, härligt badrum finns här.
Genomgående i huset är varmt vitmålade väggar och vackert ljuslaserat trägolv i 1-stav. Köksinredningen är ljust grå och platsbyggd från MKI Finsnickeri. Integrerad kyl, frys och diskmaskin från Miele och diskho från Franke.
Stort, helkaklat badrum i grå ton och med vägghängd WC, dusch med glasade dörrar, handfat med kommod samt badrumsspegel med integrerad belysning. Här är även förberett för tvättmaskin.

GARAGE
Stor och påkostad garagebyggnad om totalt 112 kvm med två automatiska portar som öppnas via fjärrkontroll/takkontroll. Garagedelen är minst sagt rymlig och har plats för totalt fyra bilar. Förberett för två laddstationer för elbil. En del i byggnaden agerar förråd och i denna del löper platsbyggda garderober längs en hel vägg för förvaring. Här finns även poolmaskiner, värmepanna etc. Golven är helkaklade i grå klinker, väggarna är vita och i tak sitter spotlights och två generösa takfönster.

ÖVRIGT
Belysningen på fastigheten styrs till stor del med hjälp av Plejd. Vattenburen golvvärme finns överallt, i samtliga byggnader.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 plan
Byggår: 2022
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Uppställningsplats för fem bilar. Ytterligare plats för fyra bilar i garage.
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Bergvärme med vattenburen golvvärme i alla byggnader inkl. garage.
Grund: Platta på mark
Stomme: Lättbetong
Bjälklag: Betong
Fasad: Puts
Takbeklädnad: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Aluminium
Fönster: Isolerglasfönster/skjutdörrar fr Elitefönster
Ventilation: FTX, från- och tilluft med återvinning.
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp.
Övrigt: Luft-/vattenvärme som separat uppvärmningssystem till poolen.
Övriga byggnader: Fristående gästhus om ca 48 kvm. Fristående fyrbilsgarage om ca 112 kvm.

Ekonomi

Utgångspris: 17 500 000kr
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energideklaration: Beställd
Servitut & planbestämmelser: Samfällighet: Vellinge Räng S:14 Last: Avtalsservitut Brunn Mm, 12-IM2-70/3523.1 Last: Avtalsservitut Brunn Mm, 12-IM2-85/4974.1 Last: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 12-IM2-69/8302.1 Last: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 12-IM2-70/2209.1 Last: Avtalsservitut Vattledning Mm, 12-IM2-85/23930.1

Driftkostnad

Uppvärmning: 49 425kr
Vatten/avlopp: 8 519kr
Samfällighet: 3 500kr
Försäkring: 8 250kr
Summa driftskostnad: 69 694kr
Kommentarer: DRIFTSKOSTNAD 69 694 kr/år. I angiven driftskostnad för två personers hushåll ingår uppvärmning/el om ca 49 425 kr, V/A om ca 8 519 kr/år, försäkring om ca 8 250 kr/år samt väg/samfällighetsavgift om ca 3 500 kr/år. Vattenförbrukningen är ca 3 m3/månad - observera att det är inkl. påfyllning av pool samt anläggning av gräsmatta och häckar. Väg-/samfällighetsavgiften avser kostnader för den gemensamma vägen in till fastigheterna. Förtydligande elförbrukning: Kostnad för uppvärmning och hushållsel kan variera beroende på avtal och priser. Fasta kostnader från Eon tillkommer. Pool uppvärmd till 29 grader april-september, SPA-bad uppvärmt till 38 grader och har använts året runt. Elförbrukningen avser även uppvärmningen av garage och gäststuga vilka håller samma temperatur som huvudhuset. Fastigheten är befriad från fastighetsskatt då huset är nybyggt. Detta gäller i 15 år från byggnationsåret.

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Ängdalavägen 275-49, 23591 Vellinge

Bevaka slutpris
Ängdalavägen 275-49, Höllviken
Lägg ditt bud
Ängdalavägen 275-49, Höllviken
Anmälan visning
Ängdalavägen 275-49, Höllviken
Intresseanmälan
Ängdalavägen 275-49, Höllviken