fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Elisabeth Bell

Globetrottern som älskar siffror och fakta

Lär känna Elisabeth Bell, globetrottern som efter en vända i Umeå, Sthlm, Bangkok, Prag, New York, Beloit (Wisconsin) och Belfast slutligen landade i sina barndomstrakter och hos oss på Malmöhus Mäklarna. Något vi är väldigt glada för!  

”Efter många år utomlands var det skönt att återvända till Höllviken, här är jag hemma!”

Ekonomi är något som alltid intresserat Elisabeth, siktet var inställt på att arbeta inom området redan tidigt i karriären. Jag gillar siffror och fakta! Med tidigare erfarenhet från globala företag konstaterar hon att i hennes nuvarande roll får hon det bästa av allt. ”Jag gillar även människor och är socialt lagd, här får jag dessutom nöjet att träffa så många härliga kunder.”

Elisabeth Bell

Ekonomi

0709-51 39 63

elisabeth@mhus.se

Kunders vanligaste fråga och egna boenden

Vilken är de vanligaste frågan du får från kunder?

”Vilka avdrag kan jag göra nära jag ska beräkna skatten vid försäljningen av min fastighet?”

Hur många olika boende har du själv haft?

– Många! Strax över 20 tror jag, men jag har bara ägt fem av dem. I Sverige har jag bott från Umeå i norr till Höllviken i söder och sedan har jag bott utomlands i ett antal år på olika ställen. När det gäller alla mina boenden (utom studentboenden) så har jag alltid gått på magkänslan när jag/vi valt dem. Det måste kännas rätt och ha rätt känsla. Dvs tvärt emot min annars ganska analytiska sida som jag använder i mitt arbete.

Tre tips att hålla koll på vad gäller ekonomin vid försäljning respektive köp

Tipsen gäller både köp och försäljning eftersom de ofta är sammanlänkade – dvs man säljer ett boende för att köpa ett nytt. Jag hjälper ofta våra säljare att göra en preliminär skatteberäkning innan de säljer så att de vet hur mycket de får över när lån och skatt är betald. Detaljerad information om hur man räknar ut kostnaderna för pantbrev och lagfart vid husköp finns här.

1. Mäklare

Kontakta en av våra mäklare för att få en värdering av ditt hus/lägenhet som du ska sälja.

2. Skatteberäkning

Utifrån förväntat försäljningspris kan du göra en preliminär skatteberäkning så att du vet hur stor skatten kommer att bli.

3. Lånelöfte

Utifrån punkt 1 och 2 kan du skaffa ett lånelöfte så att du får besked om hur mycket ditt nya boende får kosta.

"Efter många år utomlands var det skönt att återvända till Höllviken, här är jag hemma!”"

Lär känna Elisabeth lite bättre

elisabeth bell

Vad gör du när du inte arbetar?

– Jag är sådan så att jag antingen rör på mig, dvs går hundpromenader, tränar, golf (nyupptäckt intresse), tennis mm eller så ligger jag på soffan och tittar på Tv-serier. Inget mellanting!

Om du skulle byta bransch, vilken skulle du då byta till?

– Restaurangkritiker vore ett drömjobb. Jag lagar mycket mat men mest för att jag älskar att äta betydligt mer än att laga den!

Har du någon oanad talang?

– Nej, tyvärr – musik, teckning och övriga konstnärliga ämnen var inte mina starka sidor när jag gick i skolan. Ett minne från när jag var 9 år var att jag, min tvillingsyster och en annan tjej (Inga namn nämnda) ombads att enbart mima när vi skulle gå luciatåg eftersom vi sjöng så dåligt! ☹

Om du skulle flytta utomlands igen, var skulle du då vilja flytta?

– New York! Det är något med dofterna och alla ljuden (sirenerna) som får mig att dras dit. När jag bodde där reste jag en del men det var alltid sådan skön känsla att komma tillbaka och se skyskraporna på väg in från flygplatsen.

Vad skulle du ta med dig till en öde ö?

– Min man, vår dotter och såklart vår hund Max. Lite som under pandemin – trots allt elände så var det mysigt att vara samlade hemma allihop.

Vad kunderna säger om Elisabeth Bell

”Elisabeth har hjälpt mig med många frågor genom åren då jag sålt flera fastigheter med Malmöhus Mäklarna. Hennes hjälp har varit ovärderlig! Kunnig, proffsig och alltid med ett vänligt bemötande.”​
Ulf Balk-Möller
Säljare villa på Näset