fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Värlingevägen 273-0, Västra Värlinge

IF YOU´RE LOOKING FOR A SIGN…
…this is it! Intill detta ståtliga hus, med vacker tegelfasad, hänger skylten som visar vägen till det gamla Mejeriet. Detta är ett hus som väcker uppmärksamhet både ute och inne..

Denna pampiga byggnad drar blickarna till sig - det är omöjligt att passera Värlingevägen 273-0 utan att lägga märke till huset. Tanken på att bo och kanske bedriva verksamhet här vore en dröm. Förutom det vackra boningshuset finns här nämligen hela fyra lokaler att antingen bruka själv eller hyra ut och därmed få goda hyresintäkter.

Huset uppfördes i slutet på 1800-talet som mejeri åt traktens bönder, bär anor från sitt byggår samtidigt som det efter omfattande renovering idag är ett modernt, bekvämt boende inrett i genuin engelsk lantstil. Ett otroligt vackert hem som går rakt in i hjärtat när man slår upp de massiva dubbeldörrarna i trä och möts av det rustika tegelgolvet i fiskbensmönster från Hököpinge Sockerbruk. Redan från entrén skymtar man det rustika, tidsenliga köket med platsbyggd inredning från Tibrokök som ligger på sin givna plats, några trappsteg ner, för att markera dess storhet. Kontakten med bottenplanets övriga sociala ytor är förstås ändå närvarande. Detta är en minst sagt uppseendeväckande plats i huset där takhöjden på sina ställen mäter nästan 9 (!) meter upp mot de synliga takbjälkarna.

Genomgående i huset märks det att man valt materialen med stor omsorg. Här samspelar romantiska tapeter, vitputsade väggar, vackra stengolv och den industri-inspirerande trappan helt i glas och rostfritt med mjukt klädda steg är kronan på verket. Här finns såväl murad spis som gjutjärnskamin. Genast förstår man att det här är ett hem utöver det vanliga!

Planlösningen är tilltalande och passar perfekt för den familj som letar efter ett unikt, välvårdat hem, med imponerande ytor. Det finns gott om plats att umgås på både ovan- och nedanvåningen. Den privata sovrumsavdelningen med tre bra sovrum finns avskild på ovanvåningen. Master bedroom ligger i ovanvåningens ena vinkel och har integrerats med såväl dressing room som ett stort ensuite-badrum med påkostad inredning från Thomas Crapper & Co. De andra två sovrummen har placerats tillsammans med ett, för dessa sovrum, avsett badrum i andra änden.

Detta är ett spännande hem av sällsynt karaktär med inbjudande indoor-outdoor-känsla via de generösa fönstersättningarna mot den privata trädgården och mot det omgärdande skånska landskapet.

Utemiljön är parklik och omgärdad av grönskande häckar och en vitputsad mur som tillsammans skapar en skyddad, privat oas för såväl barn som vuxna. Här finns en trädgård som fått gro under lång tid med praktfull växtlighet, mullbärsträd, rosenbuskar och vacker magnolia är ett axplock på vad man bjuds på här. Här samsas även väl tilltagen gräsmatta för lek, spatiös stensatt uteplats och snirkliga stenlagda gångar. Diskret placerat bakom tät häck ligger det fullt utrustade gästhuset som är perfekt för att husera familjens gäster eller för att erbjuda plats för tonåringen. En fridfull plats i bästa sydvästläge, en dröm för livsnjutaren!

Detta är ett bekvämt, komplett och sagolikt hem för er som söker och njuter av lugnet, ljuset och vyerna på landet men samtidigt uppskattar bekvämligheten i att bo på nära avstånd till Trelleborg, Vellinge, Malmö och Köpenhamn. Runt hörnet finns såväl mysiga Slättarps Gård som Hallongården.

Ni hör ju själva! Tiden är här för att slå slag i saken om att förverkliga boendedrömmen och/eller verksamheten du drömt om att bedriva. Eller varför inte låta andra hyra in sig och uppfylla sina drömmar. Här finns många möjligheter, en sann skatt att förvalta!

Kort information

Utgångspris:

9 895 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

362 m2

Biarea:

354 m2

Rum:

9 rum

Tomt:

2831 m2

Byggår:

1893/1929

Adress:

Värlingevägen 273-0
231 94 TRELLEBORG
Ansvarig fastighetsmäklare
Lina Renwall

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 85lina@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (65)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Lina här
Lina Renwall
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 85
lina@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

ENTRÈ
Stor välkomnande entré med tegelgolv från Hököpinge Sockerbruk som fortsätter in i sällskapsytan. Putsade väggar, fin takhöjd. Gott om plats för avhängning och förvaring i platsbyggda garderober.

GÄST-WC
Fantastisk gästtoalett med rustik ekdörr tillverkad av en irländsk möbelsnickare, ett återkommande inslag som knyter an till den tidsenliga stilen. Inrett med vägghängd wc och handfat från Crapper, delvis panelklädda väggar samt klassisk mönstrad tapet från Sanderson.

SÄLLSKAPSYTA
Underbar sällskapsyta med gott om utrymme för både middagsbord för större sällskap, soffmöblemang och bibliotek. Känslan är ljus och luftig med spröjsade fönster och djupa fönsternischer vinklade för optimalt ljusinsläpp. Den imponerande murade öppen spisens delar naturligt av rummet och skapar en extra mysig känsla under vinterhalvåret. Under sommaren däremot får de glasinfattade terrassdörrarna gärna stå öppna och bjuda in den fantastiska utemiljön! Kanske är det ändå den antika gjutjärnskaminen, importerad från ett stadshotell i Oslo, som drar mest uppmärksamhet till sig. På golvet ligger samma vackra tegelgolv och väggarna är vitputsade. I samtliga utrymmen på nedanvåningen finns inbyggda högtalare.

KÖK
Ett fulländat drömkök från Tibrokök från 2010 i lantligt utförande där takhöjden om knappt 9 meter på sina ställen skapar en fantastisk atmosfär och karaktär! Gott om förvaring och arbetsyta, rejäl köksö med gedigen valnötsskiva. Välförsedd maskinpark från 2010 med spis från Falcon med sex gasvärmare, elektrisk ugn varav en grillugn samt två vanliga ugnar, samt kombinerad ugn/ångugn med tallriksvärmare från Gaggenau. Skafferikyl från Norcool, integrerad diskmaskin från Gaggenau samt stor murad spiskåpa från Mookåpan med fläktinsats (Fjäråskupan, motor på taket).

TVÄTTRUM
Tvättrum med tegelgolv och vitputsade väggar. Goda förvaringsmöjligheter och arbetsbänk i mörk laminat med vask i porslin. Tvättmaskin och torktumlare (Miele) samt torkskåp. Golvvärme. Utgång till trädgård och stenlagd uteplats.

OVANVÅNING
Trappan i glas och rostfritt med mjuka, klädda steg, visar vägen upp till ovanvåningen. På vägen kan man, eller barnen, stanna till i den lilla avsatsen som är en perfekt myshörna. Väl uppe möts man av en gångbro som smart delar vuxenavdelning med barnavdelning. Stort kassaskåp och plats för skrivbordshörna.

ALLRUM
Ännu ett fantastiskt vardagsrum med öppet upp i nock där de synliga takbjälkarna och sidobjälkar tillsammans med takfönster och fönster ger en underbar känsla. Gott om plats att inreda med både sittgrupp och kontorsplats om önskas. På golvet ligger mörk parkett, väggarna är ljust målade.

DRESSING ROOM
Underbart dressing room med suveräna förvaringsmöjligheter, garderober och tre byråer. Heltäckningsmatta ger den rätta känslan!

MASTER BEDROOM ENSUITE
Drömmigt master bedroom med heltäckningsmatta, romantisk tapet från Sanderson och fönster ut mot trädgården. Gott om plats för dubbelsäng, dagbädd och skrivbord om man vill det. Badrummet är helkaklat med synliga takbjälkar och inrednings från engelska Thomas Crapper. Dubbla infällda handfat i naturstenskiva, fristående badkar på tassar samt separat takdusch. Inbyggda högtalare.

SOVRUM x 2
Två fina, ljusa sovrum med mörkt parkettgolv, ljusa väggar och spotlights i tak.

BADRUM
Utanför barnens sovrum finns ett badrum, helkaklat med sandfärgad klinker och vitkaklade väggar från H&E Smith. Badkar och wc från Thomas Crapper, dubbla badrumsskåp samt porslinstvättställ med vit kommod, spegel och infällda takspotlights.

KÄLLARE
Källarplan är ett stort utrymme att utnyttja efter behov. Idag används det som förvaring och matkällare men här skulle även kunna inredas till en riktigt fin vinkällare.

UTEMILJÖ
Utemiljön är som förväntat, magisk. Bakom den insynsskyddade muren och träd gömmer sig en lummig och grönskande trädgårdstomt i bästa sydvästläge, en dröm för både vuxna och barn att vara! Vinkel på huset bidar till den privata känslan av innergård där vackra planteringar med bland annat magnolia, mullbärsträd och körsbärsträd lockar. Stor stenlagd uteplats under tak som ger plats för större matmöblemang, samt en mindre stenlagd uteplats i solen!

GÄSTHUS
En stenlagd gång visar vägen fram till detta ljuvliga och fullutrustat gästhus om ca 30 kvm. Inrett med allrum med kök, badrum med dusch och sovloft är det ett komplett litet hus för gäster att bo över.

VERKSAMHETSLOKALER
Den sammanlagda lokalytan är uppmätt till 301 kvm. Dessa är fördelade över 4 butikslokaler i varierande storlek;
Butik 1:
ca 140 kvm
Butik 2:
42 kvm
Butik 3:
66 kvm
Butik 4:
55 kvm

Byggnad

Byggnadstyp: Bostadsbyggnad med lokaler
Byggår: 1893/1929
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Carport för två bilar. Uppfart för flera bilar.
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Markvärme (grundvatten), vb golvvärme & radiatorer. Öppen spis, kamin.
Grund: Krypgrund/Källare/Betongplatta
Stomme: Tegel
Bjälklag: Betong/Trä
Fasad: Tegel/Puts
Takbeklädnad: Tegel/Papp
Utv. plåtarbete: Målad plåt
Fönster: 2.glas argon trä/alu
Ventilation: Mekanisk ventilation (FTX) med värmeåtervinning.
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader: Det finns 4 butikslokaler; Butik 1 är ca 140 kvm Butik 2 är ca 42 kvm Butik 3 är ca 66 kvm Butik 4 är ca 55 kvm Gäststuga ca 30 kvm med kök, badrum, allrum och sovloft. Gäststugan värms upp med element. Teknikrum ca 18 kvm. Verkstad ca 42 kvm.

Ekonomi

Utgångspris: 9 895 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 4 237 000kr
Byggnadsvärde: 3 518 000kr
Landvärde: 719 000kr
Värdeår: 1929
Typkod: 223, Småhusenhet, bostadsbyggnad med lokaler
Kommun: Trelleborg
Energiprestanda: 55 kWh/kvm år
Energideklaration: Utförd 2018-04-17
Servitut & planbestämmelser: Gemensamhetsanläggning: Trelleborg Västra Värlinge GA:3 Last: Avtalsservitut: Väg, 1287IM-09/27910.1 Last: Officialservitut Avlopp, 1287-2665.1 Last: Officialservitut Väg, 1287-1208.1 Last: Officialservitut Väg, 1287-2665.2 Last: Officialservitut Väg, 1287-436.1

Driftkostnad

Uppvärmning: 77 233kr
Vatten/avlopp: 10 276kr
Sotning: 1 500kr
Försäkring: 16 400kr
Summa driftskostnad: 105 409kr
Kommentarer: I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel samt sophämtning. Inkluderar även butikslokaler om totalt ca 300 kvm. Larm finns till bostad och butiker via Securitas, 225 kr/mån. Kan ev. övertas. Observera att angivna driftskostnader är föregående ägares!

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

OBS! Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Informationen kommer att uppdateras efter uppgifter från ny areamätning som därmed kan påverka taxeringsinformationen. Att uppgifterna hos Lantmäteriet stämmer och är korrekta kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean och uppgifterna hos Lantmäteriet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. Ring Trelleborgs kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Värlingevägen 273-0, 231 94 TRELLEBORG

Bevaka slutpris
Värlingevägen 273-0, Västra Värlinge
Lägg ditt bud
Värlingevägen 273-0, Västra Värlinge
Anmälan visning
Värlingevägen 273-0, Västra Värlinge
Intresseanmälan
Värlingevägen 273-0, Västra Värlinge