fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Vikensvägen 13A, Ljunghusen

TUFFT HUS I LYXFÖRPACKNING!
Exklusivt Kvänumkök, Hajom skjutpartier, privat västertomt utan insyn, listan kan göras lång! Helt enkelt en perfekt arkitektritad bostadspärla nära stranden i Ljunghusen.

Drömmer du om Ljunghusen och allt vad det innebär har du hamnat rätt precis här. Denna familjevilla ligger på ett unikt läge, inbäddad och omsluten av den vackra naturen i en privat oas. Tomten är ljuvlig och uppvuxen med många vackra tallar, precis som det skall vara här i Ljunghusen.

Huset är representativt och redan på uppfarten vittnar det om något utöver det vanliga. Intrycket från start är rent och välskött och känslan följer genom hela huset, underbart!
Här bor man bekvämt och trivsamt på 180 välplanerade kvadrat och här har inget lämnats åt slumpen. Huset har renoverats varsamt under åren och allt har gjorts med högsta kvalitet och omsorg. Planlösningen är finemang med tilltalande stora sällskapsytor och matplats invid kök och i direkt access mot vardagsrummet och i sin tur trädgården. Skjutdörrspartierna från Hajom tillsammans med alla övriga terrassdörrar bidrar till att vi får in de gröna omgivningarna i hemmet och ger oss vackert ljusinsläpp. De sociala ytorna samspelar fint och i vardagsrummet finns det infälld takbelysning kopplad till bekvämt Plejdsystem. Här finns helt klart en tydlig röd tråd i bostaden, klassisk skandinavisk elegans när den är som bäst.

Köket är snyggt och exklusivt från KVÄNUM med Miele vitvaror och modern rostfri bänkskiva, så smakfullt! Detta tillsammans med de platsbyggda detaljerna så som skänken vid matplatsen och de infällda ekhyllorna bidrar helt klart till den lyxiga känslan i bostaden. Sovrummen, ett badrum, ett extra allrum och arbetsrum hittar du praktiskt nog på ovanvåningen, här finns även ett mysigt sovloft!

Området är uppskattat av många barnfamiljer då det ligger på fint cykelavstånd till skola och förskola liksom lekplats, mataffär, bageri, skogsområden och så ja, stranden och havet förstås! En bättre plats att växa upp, bo och leva på är svårt att föreställa sig. Dessutom bra buss och pendlingsförbindelser till Malmö och Köpenhamn!

Varmt välkomna till vackra Vikensvägen 13 A!

Kort information

Utgångspris:

14 495 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

180 m2

Biarea:

11 m2

Rum:

7 rum

Tomt:

989 m2

Byggår:

1986/2011

Adress:

Vikensvägen 13A
23641 Höllviken
Ansvarig fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Lina Renwall

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 85lina@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (59)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Elin här
Elin Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 86
elin@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering

Vill du veta mer om
Ljunghusen?

Läs mer i vår artikel
Planlösning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

BOTTENPLAN

ENTRÉ
Välkomnande stor entré med plats för förvaring. Enstavs ekparkett på golv och vita väggar.

HALL
Med god plats för förvaring och trappa till ovanvåning. Enstavs ekparkett på golv och vita väggar.

MATRUM
Plats för stort matbord och med platsbyggd förvaring. Enstavs ekparkett på golv och vita väggar. Tre takfönster som ger ett vackert ljusinsläpp.

KÖK
Exklusivt Kvänum kök i ek med rostfria bänkskivor och vitvaror från Miele (kyl och frys från 2021). Infälld platsbyggd hylla i ek för glas och koppar. Fläkt i tak, Fjäråskupan.
Förberett för montering av t.ex. ångugn ovanför befintlig ugn.
Enstavs ekparkett på golv och vita väggar. Ligger i direkt anslutning till matrummet. Två terrassutgångar, en till privat uteplats och en till kökstrappa med möjlighet att sitta.

VARDAGSRUM
Inbjudande och generöst vardagsrum med stora påkostade skjutpartier ut mot trädgård. Enstavs ekparkett på golv och vita väggar. Takuttag för projektor. Infälld takbelysning från 2020. Braskamin (Spartherm) med kalkstenskivor och plats för vedförvaring. Förberett för valfritt surroundsystem.

ARBETSRUM
God plats för förvaring. Stor fönstersättning ut mot trädgård, anpassat för sitthöjd. Enstavs ekparkett på golv och vita väggar.

BADRUM
Badrum med grön glasmosaik på golv och vit kakel på väggarna. Kommod i vitt från Vedum (2018) med gott om plats för förvaring. Rymlig dusch med vägg i glasblock. Infälld belysning i tak.

TVÄTTRUM
Höganäskakel på golv och vita väggar. Utrustad med Miele maskiner.

KLÄDKAMMARE
Enstavs ekparkett på golv och vita väggar.

OVANVÅNING

ALLRUM
Ljust och luftigt rum med två delar. Kupa med stort fönster ut mot framsida samt kupa med påkostat skjutparti ut mot trädgård. Stege till loft samt öppet upp i nock. Platsbyggda bokhyllor i ek infällda i trappvägg. Förberett för valfritt surroundsystem. Enstavs ekparkett på golv och vita väggar.

LOFT
Två loft med möjlighet till förvaring och/eller sovdel. Enstavs ekparkett på golv och vita väggar.

SOVRUM 1
Enstavs ekparkett på golv och vita väggar.

SOVRUM 2
Enstavs ekparkett på golv och vita väggar. Inredd kattvind med gott om förvaring.

SOVRUM 3
Enstavs ekparkett på golv och vita väggar. Inredd kattvind med gott om förvaring.

BADRUM
Smakfullt badrum med vit höganäsklinker (Arkitekt)på golv och kakel på väggar. Dusch och badkar. Blandare från Mora och handdukstork Nordhem. Kommod Ifö (2018) och vägghängd WC från Stark. Stor infälld spegel.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1986/2011
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Carport finns. Bra uppställningsplats för 3-4 bilar.
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme
Grund: Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Papp
Utv. plåtarbete: Målad plåt
Fönster: 3-glasfönster isoler (Elite, Hajom)
Ventilation: Mekanisk frånluft, friskluftsventiler
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Pjeldsystem installerat 2020 till ytterbelysning och en del av belysningen för bostaden. Det innebär att den därmed är dimbar och kan styras från telefonen. Tekniklösning finns i krypgrunden, installerat 2015.
Renoveringar: 2011 gjordes en omfattande ombyggnad samt tillbyggnad. Övriga renoveringar se separat renoveringslista från säljare.
Övriga byggnader: Förråd finns.

Ekonomi

Utgångspris: 14 495 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 5 272 000kr
Byggnadsvärde: 3 438 000kr
Landvärde: 1 834 000kr
Värdeår: 1990
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energiprestanda: 52 kWh/kvm år
Energideklaration: Beställd 2021-08-13
Servitut & planbestämmelser: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Ljunghusen GA:3 ändamål: Vägar, Grönområden

Driftkostnad

Uppvärmning: 30 000kr
Vatten/avlopp: 6 500kr
Renhållning: 2 800kr
Sotning: 360kr
Samfällighet: 1 000kr
Försäkring: 6 435kr
Summa driftskostnad: 47 095kr
Kommentarer: DRIFTSKOSTNAD 47 095 kr/år. I angiven driftskostnad för 4 persons hushåll ingår uppvärmning och hushållsel om ca 30 000 kr/år, V/A om ca 6 500 kr/år, renhållning om ca 2800 kr/år, försäkring om ca 6435 kr/år, vägavgift om ca 1000kr/år och sotning om ca 360 kr/år. I uppvärmningskostnaden ingår även en fasta kostnader för el.

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Vikensvägen 13A, 23641 Höllviken

Bevaka slutpris
Vikensvägen 13A, Ljunghusen
Lägg ditt bud
Vikensvägen 13A, Ljunghusen
Anmälan visning
Vikensvägen 13A, Ljunghusen
Intresseanmälan
Vikensvägen 13A, Ljunghusen

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen och säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och myndigheternas rekommendationer.

Har ni anmält er till visning ber vi er vänligen respektera er bokade tid då vi enbart har bokade och ej öppna visningar. Om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi er boka om er tid. Önskas digital visning ordnar vi givetvis detta.

Tack för förståelse och samarbete!