fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Vattle byväg 95-30, Vellinge Kommun

NU ÄR DET DAGS ATT SADLA OM - VÄLKOMNA TILL VÄSTERGÅRD!

Den 300 meter långa singelklädda pilallén leder vackert vägen fram till underbara Västergård. Denna otroligt välskötta och inbjudande gård är ett livsstilsboende som utmärker sig dels för sina vackra byggnader, unika läge, avskilt men inte isolerat och för att det är en av få mindre hästgårdar med eget mindre ridhus. För en familj med hästintresse är det drömmen med allt man kan önska; stall med sju boxar, ridhus och stora hagar! Allt i fantastiskt skick, även den kräsne blir nöjd. Om hästar kunde tala skulle de förmodligen jubla över ett så ordningsamt hem! Vill man hellre hyra ut hästdelen, och enbart njuta av det otroligt tilltalande bostadshuset, gör man det enkelt utan att inkräkta på den privata bostadsdelen vilket också gör gården unik i sitt slag.

Bostadshuset i 1,5-plan är ett gediget och trivsamt hem om 248 kvm, lantligt inrett i sann gårdsanda med putsade väggar och synliga takbjälkar. Sällskapsytorna står i fokus, här finns plats för alla och här vill man gärna vara! Den privata trädgården är otroligt smakfullt planerad med poolområde, spabad och poolhus. En skyddad oas där de enda med viss insyn är hästarna som skymtar bakom träden i hagen intill. En sann idyll!

Annexet/Gästhuset om hela 160 kvm öppnar upp för mängder av möjligheter! Antingen om man vill använda det som bostad eller om man har egen verksamhet. Möjligheterna är oändliga, här är det fantasin som sätter gränser. Väljer man inte att nyttja huset själv kan man fördelaktigt hyra ut det.

Det här är för er som vill bo och leva i en alldeles ljuvlig miljö, med eller utan egna hästar, med fantastiska förutsättningar att driva eget. Säljarna har gjort ett enastående arbete med att underhålla och sköta om gården, något för nästa ägare att njuta av.

Samtidigt som läget är ostört och avskilt är närheten och tillgängligheten till Vellinge, Malmö och Köpenhamn optimal. Har du tänkt, drömt, letat och velat så är tillfället här och nu!

Välkomna till Västergård!

Kort information

Utgångspris:

20 000 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

408 m2

Biarea:

632 m2

Rum:

7 rum

Tomt:

12873 m2

Byggår:

1909

Adress:

Vattle byväg 95-30
235 94 Vellinge
Ansvarig fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: 24 oktober 13:30-14:15

Anmälan visning
Bokningsformuläret öppnas i ett nytt fönster. Vår webbplats och detta objekt finns kvar i bakgrunden.

Video/Bilder

Alla bilder (60)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Elin här
Elin Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 86
elin@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

GROVENTRÉ
Hall med klinker, målade väggar.

BADRUM
Badrum som renoverades 2009. Helkaklat med mörk klinker med golvvärme och brunt/vitt kakel på väggarna. Wc, handfat med kommod, spegelskåp och handdukstork. Vackert badkar i trä!

TVÄTTRUM
Ljust tvättrum med klinker, väggarna är delvis målade delvis kaklade i vitt. Skåpsinredning i lantligt utförande med spårade vita luckor, bänkskiva i mörkbrun laminat och tvättho. Tvättmaskin och torktumlare (2014-2015) och ett mindre inbyggt kylskåp. I anslutning finns även en klädkammare.

KÖK
Lantligt kök från 2016 med vita luckor, mörk bänkskiva i laminat och vitt kakel. L-format med gott om förvaring i både under- och överskåp. Utrustat med induktionshäll, fläkt från Kaptensgården (2019), mikro (Siemens), kyl och frys (Cylinda), diskmaskin och ugn (2020). Matplats för 4-6 personer. På golvet ligger klinker med golvvärme, väggarna är vita med fondtapet vid trapphuset. Från köket finns en dörr ut till det inglasade uterummet.

UTERUM
Uterum med putsade väggar, fina rundade fönster och skjutdörr ut till trädgården. Plasttak som släpper igenom ljuset gör rummet ljust och fint. Gott om plats för både matmöblemang och loungemöbler.

SOVRUM 1/ARBETSRUM
Mörk enstavs oljad ekparkett, vita putsade väggar, synliga takbjälkar.

SALONG
Matplats för större sällskap. Från detta rum finns terrassdörr ut till stenlagd uteplats och vidare ut till poolområdet. Inbjudande vy! Mörk enstavs oljad ekparkett, putsade vita väggar, synliga takbjälkar.

ENTRÉ MED GÄST-WC
Dubbeldörrar in till huvudentrén! Mörk klinker, putsade vita väggar och synliga takbjälkar. Gäst-wc med mörk klinker, putsade vita väggar, handfat med kommod.

VARDAGSRUM
Mysigt vardagsrum med fönster både ut mot trädgården och in mot innergården. Mörk enstavs oljad ekparkett, putsade vita väggar, synliga takbjälkar. Kakelugnen (kassett) pryder och värmer!

OVANVÅNING

ALLRUM
Ljust allrum, öppet upp i nock med junckers skeppsgolv och målade vita väggar.

SOVRUM x 3
Tre fina sovrum (som enkelt görs om till fyra), samtliga med parkettgolv, ljusa väggar och öppet upp i nock. Fint med förvaring i skjutdörrsgarderober och klädkammare.

BADRUM
Helkaklat badrum med wc, handfat med skåp, spegelskåp, dusch och handdukstork.

ANNEX/GÄSTHUS
Fristående hus om 160 kvm i 1,5-plan som idag används som kontor/gym. Nedanvåning består av stort vardagsrum med öppen spis, två sovrum och fullutrustat kök med spis, ugn, fläkt och diskmaskin. Badrummet renoverades 2020 och är helkaklat med wc, handfat och dusch med duschväggar samt golvvärme. En våning upp möts man av ett stort ljust allrum och ett sovrum med skjutdörrsgarderober. Huset lämpar sig utmärkt både som bostad, kontor eller om man vill hyra ut. Fina intäktsmöjligheter!

STALL OCH RIDHUS
Om hästar kunde tala skulle de förmodligen jubla över ett så ordningsamt hem. De sju boxarna har rostfria galler och murade väggar, en av boxarna är stor nog för både sto och föl. Dubbla sadelkammare och spolspilta med både varmt och kallt vatten. Ridhus med fibersand, det bästa underlaget! Paddock/Ridbana med belysning, vill man så ingår hindermaterial. Utemiljön med stora öppningsbara hästhagar med exklusiva A-Staket som gränsar till åkermark måste vara den mest fantastiska miljö för en häst att leva!

UTEMILJÖ
Utemiljön är både självklar och överraskande! Dels den välkrattade innegården med singel och stenläggning som matchar och förstärker gårdsandan. Och den ljuvliga trädgården där man lagt krut på att skapa en stillsam, privat oas som påminner mer om en tur till Ystad Saltsjöbad än en hästgård på landet. Här får man en härlig lummig trädgård med genomtänkt poolområde som både erbjuder stort soldäck, spabad, utedusch med varmt och kallt vatten och poolhus för mysiga sommarkvällar. Här är inget lämnat åt slumpen!

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1909
Upplåtelse: Äganderätt
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Direktverkande el + 3 st luft/luft värmepump + 2 st öppen spis
Grund: Betongplatta
Stomme:
Bjälklag:
Fasad: Puts/Träpanel
Takbeklädnad: Plåt
Fönster: 2-glas kopplade , 2- och 3-glas isoler
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
Övriga byggnader: Garage 37 kvm Ridhus 345 kvm Förråd 79 kvm Stall 44 kvm Sadelkammare 12 kvm Stall 89 kvm Uterum 26 kvm

Ekonomi

Utgångspris: 20 000 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärde: 2 208 000kr
Byggnadsvärde: 1 198 000kr
Landvärde: 1 010 000kr
Värdeår: 1929
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energideklaration: Utförd 2021-09-14
Servitut & planbestämmelser: Last: Ledningsrätt Starkström, 1233-1895.1 Last: Officialservitut Väg, 12-SÖK-144.1

Driftkostnad

Uppvärmning: 65 000kr
Vatten/avlopp: 4 000kr
Renhållning: 3 300kr
Försäkring: 14 000kr
Summa driftskostnad: 86 300kr
Kommentarer: I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel för samtliga byggnader. Fasta elavgifter tillkommer.

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

OBS! Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Informationen kommer att uppdateras efter uppgifter från ny areamätning som därmed kan påverka taxeringsinformationen. Att uppgifterna hos Lantmäteriet stämmer och är korrekta kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean och uppgifterna hos Lantmäteriet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Vattle byväg 95-30, 235 94 Vellinge

Bevaka slutpris
Vattle byväg 95-30, Vellinge Kommun
Lägg ditt bud
Vattle byväg 95-30, Vellinge Kommun
Anmälan visning
Vattle byväg 95-30, Vellinge Kommun
Intresseanmälan
Vattle byväg 95-30, Vellinge Kommun

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen och säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och myndigheternas rekommendationer.

Har ni anmält er till visning ber vi er vänligen respektera er bokade tid då vi enbart har bokade och ej öppna visningar. Om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi er boka om er tid. Önskas digital visning ordnar vi givetvis detta.

Tack för förståelse och samarbete!