fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Vattle byväg 70, Vellinge kommun

B(R)YGG DIN FRAMTID

Nu kan byns gamla bryggeri bli ditt! Detta underbara hem som med sin höga grund, sitt röda tegel och tidstypiska detaljer väcker uppmärksamhet i den lilla byn. En representativ och oerhört charmig villa anno 1935 som löpande vårdats och tagits om hand, en sann idyll väntar för er som drömmer om ett lantligt hem i modern tappning. Och på tal om tappning – även om spåren av den svunna tiden då huset var ett ölbryggeri är få, så är det ett stycke historia som kommer med huset. En historia som gör detta hus och plats ännu mer unik.

Boytan om hela 292 kvm är fördelad över två plan där nedanvåningen bjuder på generösa sällskapsytor med vackra rum i fil. Alla önskvärda attribut finns representerade; fiskbensparkett, de höga listerna och breda karmarna, djupa fönsterkarmarna och den vackra kakelugnen som förstärker den rustika och ombonade känslan. Det lantliga köket från Marbodal är stort och inbjudande, här finns plats för alla att stanna på middag!

Totalt finns här fem ljuvliga sovrum varav master bedroom utmärker sig med sin takhöjd, de synliga takbjälkarna och franska balkongen med utsikt över vackra vyer. Badrummet på ovanvåningen har omsorgsfullt renoverats och smakfullt klätts i italiensk marmor och klassisk inredning. Den vackra omgivningen med fri utsikt över öppna ängar och hästhagar gör sig ständigt påmind. Harmoniskt!

Utemiljön är magisk! Trädgården och kringbyggnaderna matchar sitt hus väl. Här har man skapat en skyddad oas med flera ljuvliga platser att njuta. Den stora gräsmattan och grönskande planteringar samsas med kullersten, gatsten och singel. Örtträdgården är en nyfunnen hobby hos säljarna att ta vid och grillplatsen är en dröm i sig. Sen att trädgården gränsar till hästhagar gör miljön ännu mer idyllisk…

Utöver detta finns här dessutom fantastiska biytor om hela 276 kvm. Dels en inredd sidobyggnad som idag används som gym men naturligtvis likväl kan nyttjas som kontor eller hobbyrum. Och så den fina ladan som är ett underbart utrymme att inreda som studio, ateljé, gästhus… Eller kanske rentav återuppta bryggeriet – i ny tappning. För att inte tala om den stora källaren. Ja ni hör – det här är allt ni behöver och lite till.

Det här är en synnerligen unik fastighet. Ett bekvämt, komplett och oerhört vackert hem för er som söker och njuter av lugnet, ljuset och vyerna på landet men samtidigt uppskattar bykänslan och det bekväma avståndet till Vellinge, Malmö och Köpenhamn.

Varmt välkomna till Vattle byväg 70 - ett hem för själen!

Kort information

Utgångspris:

8 800 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

292 m2

Biarea:

276 m2

Rum:

10 rum

Tomt:

2024 m2

Byggår:

1935

Adress:

Vattle byväg 70
23594 Vellinge
Ansvarig fastighetsmäklare
Lina Renwall

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 85lina@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: 29 maj 12:00-12:30

Anmälan visning
Bokningsformuläret öppnas i ett nytt fönster. Vår webbplats och detta objekt finns kvar i bakgrunden.

Bilder

Alla bilder (60)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Lina här
Lina Renwall
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 85
lina@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

ENTRÈ
Välkommen in! Rymlig entré med klinker på golvet och målade väggar.

GÄST-TOALETT
Fint inredd med delvis kaklade, delvis teglade väggar. Wc och handfat.

GROVENTRÉ
Parkettgolv, målade vita väggar. Plats för avhängning samt klädkammare.

KÖK
Stort härligt kör från Marbodal i lantlig stil som går i enlighet med husets karaktär. Släta luckor i beige, grå laminatbänkskiva och gott om plats i både under- och överskåp. På golvet ligger ljus klinker med golvvärme, väggarna målade vita och ovan bänkskivan är det kaklat i vitt. Utrustat med spis (Elektrolux), fläkt (Husqvarna), mikro (Whirlpool max), kyl och frys (Siemens 2016) samt diskmaskin (Bosch 2018). Matplats för 6-8 personer.

SÄLLSKAPSYTA
Sällskapsytan sträcker sig över tre rum i fil. Så oerhört vackert djup och sammanhängande samtidigt som varje rum får sin naturliga plats. Matplatsen gör plats till det stora sällskapet, biblioteket där man gärna stannar och pausar en stund och så vidare in i vardagsrummet där det både finns plats för soffmöblemang och fåtöljer framför den vackra kakelugnen. Fiskbensparketten till de ljusgrå väggarna, vita höga listerna och djupa fönsterkarmarna förstärker den rustika ombonade känslan som vilar i hela huset.

OVANVÅNING

ALLRUM
En trappa upp möts man av ett större och ett mindre allrum. Det ena med parkettgolv, det andra med vitmålat brädgolv. Ljusa väggar och fina burspråk. Två klädkammare.

SOVRUM x 2
Två liknande sovrum med vitmålade brädgolv och ljusa väggar. Det ena med nisch där man med fördel kan placera sängen, det andra med inbyggd säng. Smart och mysigt!

MASTER BEDROOM
Underbart sovrum, ljus och luftigt med öppet upp i nock och synliga takbjälkar. Vackra ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt den franska balkongen som blickar ut över hagarna. På golvet ligger parkettgolv, väggarna är målade vita. Separat klädkammare. Dessutom har man tagit tillvara på utrymmet i väggen ovanför sängen med infälld förvaring.

SOVRUM
Mindre sovrum men perfekt för en säng och i det lilla burspråket kan man ha ett skrivbord vid fönstret och finna arbetsro med utsikt över hagarna! Parkettgolv, ljusa väggar och öppet upp i nock med synliga takbjälkar.

BADRUM
Detta underbara badrum går i linje med husets atmosfär. Helrenoverat 2018 och vackert inrett med italienskt marmorgolv i hexagonformat (golvvärme) och vita kaklade väggar. Gott om plats för dubbelhandfat med underskåp i lantligt vitt från Villeroy & Bosch, wc från Duravit och vacker gammeldags takdusch. Det inbyggda badkaret är klätt i samma vackra mosaik och är placerat invid burspråket. Ingen insyn men fantastisk utsikt!

KÄLLARPLAN/TVÄTTRUM
Rymlig källare som nås från två håll. Inifrån huset leder trappan ner till den del som används som tvättstuga. Här nere är det betonggolv och kaklade väggar, det finns 2 duschar med klinker på golvet samt element. Tvättmaskin (Bosch 2020) och torktumlare (Siemens 2018).

Från trädgården finns en lucka och trappa ner till andra delen av källaren. Idag används detta rymliga, fräscha utrymme till förvaring.

GYM/KONTOR
Härligt rum som under åren haft många olika användningsområden. Tidigare har det agerat kontor, hobbyrum och yogastudio. Numera är det gym och vilket ställe att träna på! Här kommer man inte undan med några ursäkter. Öppet upp i nock med synliga takbjälkar, träklätt innertak med spotlights. Klinker på golvet.

LADA
Ett underbart utrymme att sätta tänderna i, om man vill. Fungerar utmärkt som förvaring som idag men vill man inreda på annat sätt är möjligheterna oändliga. Tänk sätta in stora fönsterdörrar, öppna upp i nock, skapa en studio, gästhus, kontor… Måla, yoga eller ja, varför inte återuppta bryggeriet…!

UTEMILJÖ
Ljuvlig utemiljö där man tagit tillvara på trädgården och omgivningen på absolut bästa sätt. Ombonat inrett med välplanerade ytor där gräsmatta, planteringar och örtträdgård samsas med singel, kullerstenar och gatstenar. Grillplatsen förtjänar sitt eget lilla ”hus”, drömmigt! Att trädgården vetter ut mot intilliggande hästhagar är en fröjd för alla sinnen! Rofyllt!

Byggnad

Byggnadstyp: 2-plan med källare
Byggår: 1935
Upplåtelse: Äganderätt
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Luft/vattenvärmepump
Grund: Källare
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel
Takbeklädnad: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt
Fönster: 3-glasfönster isoler (några äldre)
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader: Gym/Kontor Lada

Ekonomi

Utgångspris: 8 800 000kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 3 927 000kr
Byggnadsvärde: 2 733 000kr
Landvärde: 1 194 000kr
Värdeår: 1935
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energideklaration: Utförd 2021-10-19

Driftkostnad

Uppvärmning: 29 700kr
El: 11 600kr
Vatten/avlopp: 8 147kr
Renhållning: 3 100kr
Försäkring: 8 503kr
Summa driftskostnad: 61 050kr

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Vattle byväg 70, 23594 Vellinge

Bevaka slutpris
Vattle byväg 70, Vellinge kommun
Lägg ditt bud
Vattle byväg 70, Vellinge kommun
Anmälan visning
Vattle byväg 70, Vellinge kommun
Intresseanmälan
Vattle byväg 70, Vellinge kommun