fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Strandgatan 80B, Limhamn


SEKELSKIFTESDRÖM PÅ OSLAGBART LÄGE PÅ LIMHAMN

Med blicken vänd mot småbåtshamnen, Öresund och Köpenhamn i horisonten, ligger denna storslagna sekelskiftesvilla anno 1907. Ett vackert, gediget hem som ritades och byggdes av Per Hjalmar Beijer (Beijerbolagen i Malmö) och Anna Hedman (Hedmanska Gården) och tog två år att färdigställa. Under åren har villan varsamt renoverats med stor respekt för husets ursprung och starka karaktär. Läget intill havet med sin bländande vy fulländar denna fastighet och gör den helt unik i sitt slag.

Entréplan erbjuder representativa sällskapsrum som bibliotek, matsal och punchveranda. Det platsbyggda köket från Lidhult skapar en träffsäker kontrast i mötet mellan det gamla och moderna, noga planerat med smakfulla tidstypiska detaljer och etablerade varumärken. Alla ytor är generöst tilltagna med fantastiskt rymd och takhöjd om ca 3, 30 m. På detta plan finns även ett sovrum/gästrum samt två badrum klädda i marmor.

En våning upp möts man av ytterligare ett vardagsrum där det stora panoramafönstret ut mot havet är i blickfånget, gästtoalett, fyra rejäla sovrum, badrum med badkar och tvättmöjligheter samt stor möblerbar terrass i söderläge.

Huset stoltserar med en mängd tidsenliga attribut; stuckaturer, kakelugnar, blyinfattade fönster, bröstpanel och underbara snickeridetaljer för att nämna några. Men det som drar mest uppmärksamhet till sig är den enastående utsikten som gör sig påmind från i stort sett alla rum och utmärker detta hem på ett alldeles unikt sätt.

Utöver de två våningarna finns ett inrett vindsplan som är en perfekt plats för barnen att rå om sig själva samt en stor källare med bland annat tempererat vinrum inrett i handknackad tegel och plats för 1500 flaskor, stort hobbyrum samt helkaklat badrum i sann spa-anda med bastu. Allt i fantastiskt skick!

Parkliknande utemiljö, lika välskött och omsorgsfullt planerad som huset. Välj om du vill slå dig ner på den stora terrassen med fiskbensmönstrad klinker på framsidan av huset och njuta av vyn eller om du föredrar den lummiga trädgården på baksidan.

Attraheras du av romantik och tradition och kan tänka dig att vakna och somna till milsvid havsutsikt, då kommer hjärtat slå dubbla slag när ni kliver in i Villa Stenöre!

Varmt välkomna på visning!

Kort information

Utgångspris:

26 000 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

327 m2

Biarea:

188 m2

Rum:

11 rum

Tomt:

1502 m2

Byggår:

1907

Adress:

Strandgatan 80B
216 11 Limhamn
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (52)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Staffan här
Staffan Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
040-678 28 84
staffan@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning


ENTRÉ
Massiva dubbeldörrar i ek hälsar först välkommen in ett kapprum med kalksten från Öland och sedan vidare via dubbeldörrar med blyinfattat originalglas, till ett stort möblerbart rum. Vilken entré att mötas av en läcker flygel! På golvet ligger original brädgolv, väggarna är tapetserade. Sittsmyg ut mot havet och stor trappa upp till ovanvåningen.

GÄSTTOALETT
Helkaklad i svart Marquina marmor med vattenburen golvvärme, vägghängd toalett från Duravit samt handfat med platsbyggd inredning.

KÖK
Platsbyggt kök i massivt trä från Lidhult, modell Newport. Ljusa luckor till svart 40 mm granitbänkskiva och kakel från Fired Earth. Känslan är klassisk, tidlös och påkostad. Gott om förvaring och arbetsyta, underbart kök både att laga mat och vistas i. Vackert och smart planerat med vitrinskåp med spotlights samt skafferiskåp för de dagliga hushållsmaskinerna som gör det lätt att hålla köket undanplockat. Genomtänka detaljer som gör skillnad. Utrustat med spis/ugn från Falcon 110 cm med 5 induktionsplattor och 2 ugnar inkl grillugn. 2 kylar och 2 frysar från Miele, varav 1 med inbyggd ismaskin. Miele inbyggd diskmaskin 14 kuvert, fläkt Miele. Den platsbyggda bondkåpan med kamin i midjehöjd ger både värme och trivsel om vinterhalvåret. Slå dig ner vid barköket där det finns 4 platser, vid matplatsen för 6-8 personer eller varför inte den inbyggda soffan som är en favoritplats både innan och efter maten!

BIBLIOTEK
Underbart bibliotek med platsbyggda bokhyllor med spotlights från Snickeribolaget i Höllviken. Ett ljuvligt rum som bjuder in till avkoppling, en plats att landa framför den antika kakeklugnen från 1898 som installerades 2014. På golvet ligger fiskbensparkett i ek.

MATSAL
Stor härlig matsal med väggpaneler, tapetserade väggar från Sandbergstapeter och parkettgolv. Här ryms matbord för 12-16 personer.

PUNCHVERANDA
Det där extrarummet man så gärna slår sig ner i.

GÄSTRUM/SOVRUM
Parkettgolv, tapetserade väggar. Vackert fönster med spröjs ovan innerdörr mot kök.

GROVKÖKSENTRÉ
Öländsk kalksten med vattenburen golvvärme, vackra ljusa tapeter from Sandbergs, kapprum samt Swedese Tree belyst klädhängare.

GÄSTBADRUM
Helkaklat med vita 1*1 m klinkerplattor och med svart marmorgolv med vattenburen golvvärme. Platsbyggd kommod från Lidhults med Duravit tvättställ, spotlights samt dusch med dörrar från INR. INR Line handukstork. Toalett från Duravit.

OVANVÅNING

VARDAGSRUM/ALLRUM
Vardagsrum med en fantastisk utsikt över Öresund via panoramafönster. Den ursprungliga kakelugnen från Gustavsberg som sattes om av Kakelugnsmakare Mathiassons i Spannarp 2013 och pryder vackert sin plats. Ekparkett på golvet.

SOVRUM x 3
Tre stora, ljusa sovrum med ekparkett och tapetserade väggar. Samtliga med plats för både säng, soffa och skrivbord. Mörkläggningsgardiner Luxaflex.

MASTER BEDROOM MED TERRASS
Härligt master bedroom med platsbyggd garderobsvägg i massivt trä med överliggande vitrinskåp från Lidhults. Ekparkett och ljus tapet. Genomgående vindsgarderob ger ytterligare förvaring. Mörkläggningsgardiner från Luxaflex. Från detta rum nås även terrassernas terrass! Njut av solen från förmiddag till kväll! Fantastisk utsikt mot havet.

GÄSTTOALETT
Marmorliknande kakel med vattenburen golvvärme, platsbyggd kommod och spegelskåp i massiv ek från Snickerifabriken i Höllviken. Handfat och vägghängd toalett från Duravit. Spotlights i tak.

BADRUM / TVÄTT
Helkaklat badrum i marmorliknande kakel med vattenburen golvvärme. Platsbyggda garderober med utdragslådor i massiv ek från Snickerifabriken i Höllviken. Tvättställ med dubbla hoar i glas med belysning samt platsbyggd kommod i massiv ek. Badrummet har tre ljussättningar. Spotlights i taket och separat spegelljus för smink samt mysbelysning. Dusch med vattenfall från Grohe och halvfrostade glasdörrar från INR. Handdukstork från INR i anslutning till dusch samt även till inbyggt badkar från Duravit. All armatur från Grohe. Tvättmaskin och torktumlare (2010), platsbyggda väggskåp i massiv ek med bänk av marmor samt ho. Vägghängd toalett från Duravit. Badrummet är från hösten 2020.

VIND
Vinden nås via trapp med tegelvägg och spotlight. Optimalt för barnen som vill rå om sig själva med sovalkov och plats för TV (anslutning finns). Två takfönster ger fint ljus. Intilliggande förråd.

KÄLLARE
Rymlig källare med totalt 5 rum plus pannrum. Samtliga dörrar, dörrkarmar samt källartrapp är målad i tidsenlig linoljefärg. Källarplanet värms upp under vinterhalvåret via konvektorelement från pannrummet och är torrt och fräscht. Stor frysbox. Golvvärme.

BADRUM MED BASTU
Badrum i sann spa-anda, inrett i jordnära färger där bastuväggens yttervägg in mot badrummet är klädd i vackra finska handhyvlade ektiljor. I övrigt ljus ek med belysning och aggregat från Harvia. Underbar känsla! Helkaklad duschhörna samt toalett och handfat med dimbar spegel från INR. Spotlights i tak och på väggar. All armatur från Grohe.

VINKÄLLARE
Vinkällaren är ca 25 kvm stor och rymmer ca 1 500 flaskor. Inredningen är uppmurad handslagen tegel med måttanpassade fack och valv. Kylanläggning som ger rätt temperatur och luftfuktighet. Gallergrind och larm.

ÖVRIGT
I källaren finns även ett hobbyrum, sadelkammare, förråd och snickarrum. Pannrummet inrymmer konvektorelement, varmvattenberedare och grundvattenpump.

Byggnad

Byggnadstyp: 2 ½ plan med källare
Byggår: 1907
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Carport för två bilar och uppställningsplats för ytterligare bil.
Bredband: Fiber finns
Uppvärmning: Grundvatten värmepump
Grund: Källare
Stomme: Murverk
Bjälklag:
Fasad: Puts
Takbeklädnad: Tegelpannor/Plåt
Fönster: Treglas isoler, tvåglas kopplade och enkla fönster
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader: Sidobyggnader

Ekonomi

Utgångspris: 26 000 000kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 8 222 000kr
Byggnadsvärde: 4 114 000kr
Landvärde: 4 108 000kr
Värdeår: 1929
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Malmö
Energiprestanda: 45 kWh/kvm år
Energideklaration: Utförd 2017-03-15

Driftkostnad

Uppvärmning: 50 000kr
Vatten/avlopp: 3 500kr
Renhållning: 1 960kr
Sotning: 300kr
Försäkring: 11 972kr
Summa driftskostnad: 67 732kr
Kommentarer: I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel.

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Malmö kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Strandgatan 80B, 216 11 Limhamn

Bevaka slutpris
Strandgatan 80B, Limhamn
Lägg ditt bud
Strandgatan 80B, Limhamn
Anmälan visning
Strandgatan 80B, Limhamn
Intresseanmälan
Strandgatan 80B, Limhamn