fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Östra Halörsvägen 223-17, Höllviken

EN TOTALUPPLEVELSE FÖR ALLA SINNEN MED UTSIKT ÖVER ÄNGAR OCH HAV!

Det finns många superlativ som kan beskriva denna kvalitetsvilla, ett av dem är WOW! Med öppna vyer och fantastisk havsutsikt ligger detta underbara boende uppfört 2011/2012. Med sina avskalade, naturnära materialval vilar ett rofyllt lugn över detta vackra arkitektritade hem om ca 242 kvm. Det är harmoniskt planerat med både hjärta och hjärna och valen är medvetna och sammanhängande med mängder med ljusinsläpp i samtliga rum. Här bor man i ett välplanerat hem, gediget byggt med enhetliga och påkostade material. Solcellsanläggning installerad 2019. Planlösningen är tilltalande och passar perfekt för den familj som letar efter ett unikt och välvårdat hem. Här finns imponerande ytor med gott om sällskapsutrymmen, påkostat kök från SieMatic, läckra helkaklade badrum samt praktisk gäst- eller tonårsavdelning. En våning upp finns ytterligare yta med sällskapsutrymmen plus en kontorsdel med utgång till mysig takterrass.

Den spektakulära utemiljön om hela 57 520 kvm är genomtänkt planerad utifrån den vackra naturen runtomkring och mynnar ut i öppna fält, hästhagar och vidare till Foteviken och havet. Här har man lyckats skapa en miljö där tomt och hus matchar varandra väl med välskött gräsmatta med flaggstång och vackra träd och buskar. Det finns flera fina uteplatser, både med och utan tak. En unik och fängslande utemiljö med både soluppgång och solnedgång - lika inbjudande som inomhusmiljön! Dessutom finns flera garage, carport och förrådsutrymmen.

Det här är en riktig pärla med inspirerande inredning, arkitektur och design. Ett bekvämt, komplett och oerhört vackert hem för er som njuter av lugnet, ljuset och vyerna på landet, men samtidigt uppskattar det bekväma avståndet till Höllviken, Malmö och Köpenhamn. Läget är unikt med sin fulla på-landet-känsla. En ynnest att få leva och bo på en plats likt denna, varmt välkomna hem till Östra Halörsvägen 223-17!

Kort information

Utgångspris:

25 000 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

245 m2

Biarea:

0 m2

Rum:

7 rum

Tomt:

57520 m2

Byggår:

2012

Adress:

Östra Halörsvägen 223-17
23691 Höllviken
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (54)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Staffan här
Staffan Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
040-678 28 84
staffan@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering

Vill du veta mer om
Höllviken?

Läs mer i vår artikel
Planlösning

Planritning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

ENTRÉ
Välkommen in! Luftig hallmiljö med svart klinker på golv, vitputsade väggar och infällda spotlights. Vackert ljusinsläpp! Klädkammare och garderober för utmärkt avhängning.

KÖK MED LOUNGEAVDELNING
Rum som idag används som loungeavdelning/TV-rum men disponeringsmöjligheterna är många. Påkostat kök från SieMatic som bjuder in till härlig matlagning andas tradition, harmoni och stil. Beiga luckor och bänkskiva i svart granit. Utrustat med spishäll (Siemens), ugn (Siemens), spisfläkt (Gaggenau), diskmaskin (Siemens), vinkyl (Gaggenau), inbyggd kaffemaskin (Siemens) samt kyl och frys (Siemens 2022). Glaspanel som stänkskydd på vägg ger ett elegant och trendigt intryck. En praktisk bardel med sittplats för ca 4 personer fulländar detta kök. Vitputsade väggar, oljat trägolv från Kährs och infällda spotlights i tak. Här finns även utgång till en mysig uteplats som maximerar närheten till den grönskande trädgården. Centralt tronar en murad öppen spis som ger både stämning och värme.

MATSAL
Matsalen är väl tilltagen för att rymma många gäster och är en fin samlingspunkt mellan kök och sällskapsrum. Stora fönsterpartier från golv till tak och med utgång till det mysiga uterummet. Vitputsade väggar och samma fina trägolv som i kök.

UTERUM
Inbjudande rum perfekt att använda året runt, inrett som ett extra vardagsrum och med plats för större matbord. Om sommaren flyttar middagen givetvis ut till det generösa trädäcket.

VARDAGSRUM
Ett underbart sällskapsrum med stora fönsterpartier ger mycket ljus. Här är delar av takhöjden upp i nock med en imponerande rymd. Plats för flera soffgrupper och utgång till stort trädäck i västerläge. Murad öppen spis, vitputsade väggar, infällda spotlights och samma trägolv som i kök. Här får man en härlig kontakt med plan 2. Fondväggen i svart från golv till tak ger rummet extra karaktär.

MASTER BEDROOM/EN SUITE BATHROOM
Stort härligt master bedroom med plats för dubbelsäng, direkt access till helkaklat badrum som andas SPA-känsla. Här har man lyckats skapa den lyxiga hotellkänslan! Utrustat med handfat med kommod, badkar, dusch och en separat vägghängd toalett. Gott om förvaring. Mosaik på golv och vägg inrett i varma jordfärger. Handdukstork och spotlights. Ingång till walk in closet - praktiskt och lyxigt med genomtänkt inredning.

GÄST- ALT TONÅRSAVDELNING
I denna separata del finns allrum med pentry (spishäll, mikrovågsugn, vask och kyl) och utgång till trädgård. Vidare finns sovrum med plats för dubbelsäng och ett helkaklat badrum utrustat med dusch, vägghängd toalett och tvättställ med kommod. Kakel och klinker i klassiskt beige och infällda spotlights i tak. Tack vare den välplanerade planlösningen finns det möjlighet och få fler sovrum vid behov, se alternativ planlösning.

TVÄTTRUM
I praktisk anslutning till köket nås husets tvättrum med tvättmaskin (LG), torktumlare (LG), förvaringsskåp och arbetsbänk med vask. På golvet ligger vitt klinker.

ÖVRE PLAN

ALLRUM/KONTOR
I hallen finner vi den skräddarsydda ektrappan med inbyggd belysning som leder oss upp till det andra våningsplanet som liksom entréplanet har genomgående vackert trägolv och vitputsade väggar. Ovanvåningen är inredd med ett stort öppet vardagsrum med plats för flera soffgrupper, perfekt för både tonårshäng och hemmakontor. Kontakten med bottenvåningen är förstås ändå närvarande. Utgång till läcker takterrass med vacker utsikt mot Foteviken.

UTEMILJÖ
Den unika tomten om ca 57 520 kvm erbjuder underbara platser för både avkoppling och lek, där man tagit tillvara på marken och omgivningen på absolut bästa sätt med flera trivsamma uteplatser i flera väderstreck – det är bara att välja och vraka. De generösa ytorna gör det enkelt att duka upp till många för grillmiddagar, mingel och trädgårdsfester. Ombonat inrett med välplanerade ytor där gräsmatta, planteringar och flera fina träd samsas med singel, stenplattor, trädäck och flaggstång. Trädgården vetter med havet som närmsta granne - rofyllt!

ÖVRIGT
Övriga utrymmen består av en hundvårdsavdelning med klinker på golv med golvvärme och utrustat med dusch och vask. Inbyggd garderobsvägg. Intill finns en hundrastgård. På tomten finns också två garage, varav det ena med klinker på golv och golvvärme. Intill garaget finns även ett rum som idag används till jaktverksamhet, förberett för vatten och avlopp. Klinker på golv och delvis kakel på vägg. Carport med uppställningsplats för flera bilar samt laddbox till elbil. Gott om förvaringsutrymmen.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan samt delar i ett plan
Byggår: 2012
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Två stycken garage samt carport med uppställningplats för flera bilar. 2 st. elbilsladdare.
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Ytjordvärme med vattenburen golvvärme
Grund: Betongplatta på mark
Stomme: Lättbetong och trästomme
Bjälklag:
Fasad: Puts och stående trä
Takbeklädnad: Pannor på sadeltak, takpapp
Utv. plåtarbete: Plåt
Fönster: 2- och 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning (FTX)
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: KNX system som styr och övervakar värme och belysning.

Ekonomi

Utgångspris: 25 000 000kr
Taxeringsår: 2020
Taxeringsvärde: 6 100 000kr
Byggnadsvärde: 4 977 000kr
Landvärde: 1 123 000kr
Värdeår: 2012
Typkod: 120, Lantbruksenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energiprestanda: 25 kWh/kvm år
Energideklaration: Utförd 2023-04-12
Servitut & planbestämmelser: Samfällighet: Vellinge Lilla Hammar S:3, Samfällighet: Vellinge Lilla Hammar S:5, Samfällighet: Vellinge Lilla Hammar S:6 Last: Avtalsservitut Jordkabel Mm, 12-IM2-91/4601.1 Last: Avtalsservitut Kraftledning, 1233IM-04/1145.1 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1233-746.1

Driftkostnad

Uppvärmning: 48 577kr
Vatten/avlopp: 7 204kr
Renhållning: 3 575kr
Sotning: 1 500kr
Försäkring: 8 000kr
Summa driftskostnad: 68 856kr
Kommentarer: Kostnaden för elförbrukningen kan variera beroende på avtal. I förbrukningen ingår även laddning av två elbilar. Solcellsanläggningen producerar ca 12 000 kWh/år, varav ägaren sålt ca 6 569 kWh till EON. Nettoförbrukningen per år blir ca 17 622 kWh som man betalat för.

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Östra Halörsvägen 223-17, 23691 Höllviken

Bevaka slutpris
Östra Halörsvägen 223-17, Höllviken
Lägg ditt bud
Östra Halörsvägen 223-17, Höllviken
Anmälan visning
Östra Halörsvägen 223-17, Höllviken
Intresseanmälan
Östra Halörsvägen 223-17, Höllviken