fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Östersjögatan 37, Brantevik

EN TOTALUPPLEVLESE FÖR ALLA DINA SINNEN

Längs med Österlens vackra kuststräcka ligger underbara Brantevik, en gammal fiskeby i genuin miljö på idylliskt läge. Det är med stolthet vi presenterar detta fina 1,5-plans hus med gästhus och magisk trädgård på första raden ut mot hamnen! Detta är drömmen för er som längtar efter att spendera hela eller delar av året på en av de vackraste platserna på Österlen.

Huset byggdes 1897 har sedan dess byggts till och renoverats och är numera ett uppdaterat och modernt hem om 189 kvm. Med gedigna och noga utvalda material som går i linje med husets ursprung har man lyckats bibehålla den genuina känslan och starka karaktären. Den vackra tegelfasaden med plåtarbete i koppar, de handgjorda Branteviksdörrarna och rosenbågen tillsammans med den grönskande trädgården hälsar välkommen in!

Planlösningen erbjuder öppna sällskapsytor med marktegel, murad spis, synliga takbjälkar samt stort skjutdörrsparti ut mot trädgården och den stensatta uteplatsen. Påkostat kök från SieMatic i stilrent vitt med granitbänkskiva. Ovanvåningen erbjuder tre ordentliga sovrum, samtliga med plats för dubbelsäng. Ett av sovrummen med fransk balkong med vikdörrsparti ut mot havet, det andra med dubbeldörrar ut till en stor takterrass. Det råder inte brist på rum med vackra vyer… Liksom badrummet på nedanvåningen, att ligga i jacuzzin och snegla ut mot havet. Bara en sån sak.

Trädgården är en grönskande oas, ombonat inredd för olika behov. Slå dig ner under vildvinet i pergolan, ta ett dopp i poolen och ät middag en trappa upp och njut av utsikten. Här samsas rosor och petrovska med kaprifol, japansk bambu och liguster för att nämna lite av allt som trivs. Dessutom finns ett komplett gästhus på tomten om 28 kvm, perfekt som gästbostad eller varför inte som hemmakontor eller ateljé! Och för er vinkännare kommer hjärtat slå dubbla slag, välkommen ner till vinkällaren!

Brantevik är ett stycke paradis omslutet av havet. Kom och njut av fiskaffärer, prisbelönta restauranger, konsthantverk, äppelodlingar, loppmarknader mm. Kanske ta en tur med Branteviks stolthet, den vackra jakten Hoppet? Det finns mycket historia att läsa om och en del av den lever kvar på nära håll, som bänken utanför huset som kallas ”Börsen”. Den får nyttjas av lokalbefolkningen att transportera sina fiskebåtar och än idag händer det att de stannar till på den gamla bänken och drar en rövarhistoria, eller två.

Varmt välkomna till Östersjögatan 37 i Brantevik!

Kort information

Utgångspris:

15 895 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

189 m2

Biarea:

69 m2

Rum:

6 rum

Tomt:

414 m2

Byggår:

1897/2006

Adress:

Östersjögatan 37
272 38 Brantevik
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Fastigheten med tillhörande byggnader säljs med friskrivningsklausul mot dolda fel enligt Jordabalken 4 kap 19§

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (61)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Staffan här
Staffan Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
040-678 28 84
staffan@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

ENTRÈ
Det finns två entréer, en från vägen och en från trädgården. Båda med originella och oerhört vackra Branteviksdörrar gjorda av duktiga träbildkonstnären Carsten Nilsson från Hammenhög. På golvet ligger munktegel, väggarna är putsade och takbjäklarna synliga. Plats för avhängning.

GÄST-WC
Gäst-wc med handfat. Munktegel med golvvärme, putsade väggar.

KÖK
Snyggt, stilrent u-format kök från SieMatic med vita blanka luckor, granitbänkskiva och fina ljusinsläpp. Här finns spishäll med elgrill (Siemens 2007), spisfläkt (Gaggenau 2007), ugn och mikro (Siemens 2007), kyl och frys med ismaskin (Siemens 2021) och diskmaskin (Siemens 2007). Trägolv, putsade vita väggar och spotlights i tak. Att blicka ut över havet när man lagar mat – ja tack!

VARDAGSRUM OCH MATSAL
Vardagsrum och matplats i öppen planlösning med marktegel och murade väggar. Under vinter slår man sig gärna ner vid den murade öppna spisen, om sommaren får det stora vikdörrspartiet mot terrassen och havet gärna stå öppet! Ett vackert rum som rymmer både soffmöblemang och matsalsbord för stora familjen.

TVÄTTRUM
Tvättrum med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp (allt Siemens). Granitsten med golvvärme på golvet, putsade väggar. Skåpsinredning i vitt samt skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

BADRUM
Stort härligt badrum inrett med mörkgrå klinker i granit och vitt kakel. Ljust tack vare terrassdörren ut mot innegården samt två runda fönster – här kan man snegla på havet när man kliver i jacuzzin. Wc, dusch, dubbelhandfat, handdukstork. Golvvärme och spotlights i tak.

OVANVÅNING

MASTER BEDROOM
Det första man lägger märke till är den stora franska balkongen med vikdörrsparti ut över trädgården och mot havet, tänk att somna och vakna till denna vy och havets brus varje dag! Det vackra blåregnet klättrar kring balkongen och ramar in vyn. Väggarna är målade i lavendelblått och tar behagligt upp färgerna utanför. Rummet är ljust med öppet upp i nock, spotlights i tak och på golvet ligger junckers skeppsgolv som är genomgående för hela våningsplanet.

SOVRUM
Från ett underbart sovrum till ett annat – här med dubbeldörrar ut till en stor möblerbar takterrass. Även här plats för dubbelsäng. Skeppsgolv, målade väggar, öppet upp i nock och spotlights i tak.

SOVRUM 3
Tredje sovrummet har fransk balkong med dubbeldörrar, öppet upp i nock, målade väggar i svagt gult och på golvet ligger skeppsgolv. Även här plats för två om man vill.

WC/DUSCH
Helkaklat badrum med vitt kakel och beige klinker. Handfat, dusch, handdukstork och takfönster! Spotlights i tak och golvvärme.

VINKÄLLARE
Från trädgården når man vinkällaren som ligger under huset. Med murade väggarna och marktegel sätts den rätta känslan och karaktären.

UTEMILJÖ
Utemiljön är välplanerad, ombonat inredd med olika rum. Njut vid poolområde med utedusch eller i pergola där vildvinet klättrar och skapar en fin oas. Här samsas bl a liguster, nypon, rosor, hösthortensia, rönnsumak, japansk bambu, gammeldags rosor, perovskia, järnek, kaprifol och blåregn… Och allt med blicken mot havet!

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Byggår: 1897/2006
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Garage för en bil.
Bredband: Framdraget till huset , ej inkopplat.
Uppvärmning: Vattenburen golvvärme/radiatorer via luft/vatten värmepump
Grund: Källare
Stomme: Tegel/Lersten
Bjälklag: Betong
Fasad: Puts/Tegel
Takbeklädnad: Tegel/Plåt
Utv. plåtarbete: Koppar
Fönster: 2-glas kopplade, Schücopartier.
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader: Gäststuga 28 kvm Garage/Förråd 24 kvm

Ekonomi

Utgångspris: 15 895 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 5 994 000kr
Byggnadsvärde: 4 313 000kr
Landvärde: 1 681 000kr
Värdeår: 2007
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Simrishamn
Energideklaration: Utförd 2021-08-12

Driftkostnad

Uppvärmning: 21 900kr
El: 8 300kr
Vatten/avlopp: 10 000kr
Försäkring: 8 000kr
Summa driftskostnad: 48 200kr

Info

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt

Ring Simrishamn kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt , VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Fastigheten med tillhörande byggnader säljs med friskrivningsklausul mot dolda fel enligt Jordabalken 4 kap 19§

Karta

Östersjögatan 37, 272 38 Brantevik

Bevaka slutpris
Östersjögatan 37, Brantevik
Lägg ditt bud
Östersjögatan 37, Brantevik
Anmälan visning
Östersjögatan 37, Brantevik
Intresseanmälan
Östersjögatan 37, Brantevik

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen och säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och myndigheternas rekommendationer.

Har ni anmält er till visning ber vi er vänligen respektera er bokade tid då vi enbart har bokade och ej öppna visningar. Om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi er boka om er tid. Önskas digital visning ordnar vi givetvis detta.

Tack för förståelse och samarbete!