fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Starvägen 6, Skanör

I SKANÖRS HJÄRTA! Ett trivsamt och rymligt hus byggt 1965 med kvalitativa materialval och bevarade originaldetaljer. Mängder med fönster och en ljuvlig altan om 36 kvm med tak. På plats i Haga nära Skanörs bykärna, skolor, lekplatser, buss, häststall och sköna skogspromenader alternativt upplysta motionsstråk mot Ljunghusen. På några minuters cykeltur i lummiga kvarter tar du dig till hav och strand i Skanör eller Falsterbo.

Välplanerade 161 kvm fördelat på 6 rok varav 4-5 sovrum. Tomten är uppvuxen med lavendelrabatt, majestätiskt pinjeträd, boxbom, kaprifol och rhododendron för att nämna några av växterna som frodas här inramad med beskurna buskar, staket samt stenlagda gångar. Ytan är på 666 kvm med bland annat en ny påkostad jacuzzi (juli-21) och delvis inglasat uterum med originalstenläggning i rött mustigt tegel. Ett boende som lämpar sig både för barnfamiljen eller det enskilda paret.

Kort information

Utgångspris:

6 995 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

161 m2

Biarea:

3 m2

Rum:

6 rum

Tomt:

666 m2

Byggår:

1965

Adress:

Starvägen 6
239 32 Skanör
Ansvarig fastighetsmäklare
Lina Renwall

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 85lina@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se

Budgivning

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (43)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Lina här
Lina Renwall
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 85
lina@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering

Vill du veta mer om
Skanör-Falsterbo?

Läs mer i vår artikel
Planlösning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

ENTRÉ
Rejäl entré med svartmålad dörr och ett vackert sidofönster från byggnadsår. Nymålade väggar och dörrar med handtag i mässing, samt golvet i rektangulära 60x30 cm klinkers. Italienska designspotar i taket att dimra upp eller ner.

SOVRUM 1
Bra storlek till att ha dubbelsäng och en hel vägg med originalgarderober med knopp i mässing. Ekparkett och nymålade vita väggar. Ljusinsläpp från ca 150x130 cm stort fönster. På utsidan en behändig markis för soliga dagar.

SOVRUM 2
Mindre sovrum alternativt kontor, med nymålade vita väggar och parkettgolv. Även här generöst fönster som pryder en av kortväggarna.

SOVRUM 3
Dubbelsäng får ledigt plats i detta nymålade rum med mycket ljus från stort fönster (150x130 cm) plus dubbeldörrar med fönster. Att nyttja som sovrum, bibliotek eller kontor alternativt öppna upp mot vardagsrummet om du önskar öppnare planlösning.

BADRUM
Vita rektangulära liggande kakelplattor på väggarna. Golvet kvadratiska 30x30 cm svarta klinkers och i duschen mindre svarta klinkers. Gott om plats med förvaring i vitt vaskskåp från Ballingslöv. Fönstret original blyinfattat med olika kulörer som ger ett varmt intryck.

Gäst WC
Vitt helkaklad gästtoalett, svarta 30x30 cm klinkers med tvättställ.

KÖK
Nostalgisk atmosfär med ramfronter, stommar och hyllplan i ek. Bänkskivan i massiv ek med rejäl tjocklek på 4 cm som är nyslipad och inoljad. Handtag och Franke-vask i borstat stål samt ny blandare från Tapwell i krom. På golvet ligger 60x30 cm klinkers plattor. Häll (Electrolux), rostfri fläkt, mikro i bänkskåp (Siemens), rostfria kyl och frys (Siemens), rostfri diskmaskin (Siemens). Separat matplats med plats för 6 personer med nymålade vita väggar.

Köket är L-format och placerat i mitten av huset med stor möjlighet till smart ombyggnation ~ antingen om man vill göra ett till badrum, Walk in Closet alternativt ett till sovrum. Två fönster och dubbeldörr med fönster ut mot takbeklädd altan och trädgården och taket nya design spotskenor med installerad Plejd. Med Plejd kan du dimra eller släcka/tända med hjälp av en app, vilket är smidigt om du är bortrest (eller bara inte orkar resa dig från soffan).

GROVKÖK
Tvättmaskin (Cylinda), torktumlare (Cylinda) och vask. Även här ett karaktäristisk originalfönster (tillval när det begav sig) i olika färger. Svarta kvadratiska 60x30 cm klinkers på golvet och vita väggar. Bra förvaringsutrymme.

SOVRUM 4
Ytterligare ett rum som ligger mer avskilt i anslutning till köket. Sovrum, allrum eller kontor ~ du väljer själv. Gigantiskt fönsterparti 280x205 cm med en markis på utsidan som täcker hela fönstret. Parkettgolv, sommarkänsla med träpaneler på väggarna i nymålat vitt. Även här garderober från 60-talet med mässingsknoppar. Bredvid detta rum, tillträde till egen Walk in Closet och utgång mot uterummet.

WALK IN CLOSET
En av dörrarna i sovrum 4 tar dig vidare in i detta gömda rum med egen altandörr ut mot uterummet. Nymålade vita väggar samt parkettgolv. Här finner du tre nya HTH garderober på ena väggen och andra väggen har garderobsstommar från 1965 bakom linnedraperier. I taket en designspot.

VARDAGSRUM
L-format generösa sällskapsytor som gjort för trivsamma sociala sammankomster. En urläcker Mid Century spiraltrappa i grön och svart metall/läder samt trappsteg i ek. Vackert ljusinsläpp från tre tättsittande fönster (vardera 140x160 cm) mot uterum samt en altandörr på ena sidan. Andra sidan har två fönster á 150x130 cm med utsikt mot pinjeträdet i trädgården.

Nymålade vita väggar samt golvet i ekparkett. Även detta rum har italienska kvalitativa designspotar i tak med installationen Plejd, så du kan dimra med hjälp av en app. Utformningen på rummet gör att den även fungerar de dagar du bara vill vara privat med en tillfredsställande bok sittande i en lugn hörna. Cosy rum helt enkelt.

ALTAN/TRÄDGÅRDSRUM
Detta ljuvliga inglasade rum inbjuder till en skön inne/utekänsla, både soliga och regniga dagar. 34 kvm under tak och delvis inglasat gör det till ett underbart rum som lockar till stora kalas. På golvet vacker stenläggning från byggnadsår i mörkrött tegel. I anslutning till detta rum finner du förråd på 3 kvm för trädgårdsredskap. Eller varför inte ledas vidare ut i trädgården och ta ett dopp i jacuzzin.

OVANVÅNINGEN
Här är det öppet upp i nock med stora fönsterpartier och långa fönsterbänkar i marmor och parkettgolv. Golvyta på 43 kvm som just nu fungerar som ett avdelning för barnen/ungdomarna. Den fria ytan gör det lämpligt till allrum men går att använda som sovrum eller ateljé.

VIND
Från allrummet på ovanplan finns en dörr till vinden. Detta utrymme är oisolerat men med otroligt smidig och stora förvaringsmöjligheter.

TRÄDGÅRD MED JACUZZI
En plats för njutning, avkoppling blandat med öppna ytor och intima zoner. Trädgården är lätthanterlig och ger ett lugnande intryck. Gräsmatta och stenbeklädda ytor och gångar blandat med staket och grindar i trä. Vackert klippta buskar som gränsar till granne samt framsidan av huset. Jacuzzi är inköpt juli 2021 från Nordpool och heter Tor Svart Gecko Spabad.

Trädgården är lätthanterlig vilket ger dig tid för avkoppling samtidigt som det finns utsökta lavendelrabatter och intressanta växtligheter såsom ett gigantiskt Pinjeträd blandat med gran, päronträd, buxbom, kaprifol, rosor, rhododendron, magnolia, vallmo, liljor, tulpaner, hyacinter för att nämna några. Det finns ett praktiskt cykelförråd precis vid den stenbelagda parkeringsplatsen med plats för en bil. För gästerna finns det en större yta i området att parkera, på gångavstånd från huset.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1965
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Stenlagd uppfart med plats för en bil.
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Två luftvärmepumpar
Grund: Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel/ Trä
Takbeklädnad: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt
Fönster: 2 glas/3 glas
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader: Cykelförråd/förråd

Ekonomi

Utgångspris: 6 995 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 3 396 000kr
Byggnadsvärde: 1 769 000kr
Landvärde: 1 627 000kr
Värdeår: 1965
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energiprestanda: 79 kWh/kvm år
Energideklaration: Utförd 2021-04-09

Driftkostnad

Uppvärmning: 43 656kr
Vatten/avlopp: 7 000kr
Renhållning: 3 250kr
Samfällighet: 2 852kr
Försäkring: 7 885kr
Summa driftskostnad: 64 643kr
Kommentarer: DRIFTSKOSTNAD 64 643 kr/år. I angiven driftskostnad för 4 personers hushåll ingår uppvärmning och hushållsel om ca 43 656 kr/år, V/A om ca 7 000 kr/år, väg/samfällighetsavgift om ca 2 852 kr/år, renhållning om ca 3 250 kr/år samt försäkring om ca 7 885 kr/år. Nätavgift tillkommer om ca 23 589 kr/år enligt uppgift från Eon.

Karta

Starvägen 6, 239 32 Skanör

Bevaka slutpris
Starvägen 6, Skanör
Lägg ditt bud
Starvägen 6, Skanör
Anmälan visning
Starvägen 6, Skanör
Intresseanmälan
Starvägen 6, Skanör