fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Äspö kyrkväg 18-5, Klagstorp

LIVET, LUGNET OCH LYCKAN PÅ ÄSPÖGÅRDEN
Driv din egen verksamhet eller ta över det mysiga och välbesökta Äspögårdens Bed & Breakfast!

När Äspögården uppfördes 1851 var det som bostad åt prästfamiljen. Prästgården med sin parkliknande tomt, fruktträdgård och vackra omgivning fick stor uppmärksamhet och ansågs vara ett mästerverk och en av de vackraste gårdar i Skåne. Än idag lever gården kvar som ”byns hjärta”. På 1860-talet byggdes två flyglar, varav den östra fortfarande finns kvar (den västra revs på 1940-talet).

Idag är gården privatägd och består av tre byggnader; huvudbyggnaden om 534 kvm som byggdes 1851, flygeln om 114 kvm från 1860-talet samt annexet om 446 kvm som byggdes 1976. Miljön är idyllisk och rofylld, en riktig pärla som många får ta del och njuta av tack vare att det idag drivs som ett välbesökt och mycket uppskattat Bed & Breakfast samt kurs- och konferensgård. Som en av gästerna så vackert uttrycker det; ”Lyckan bor på Äspögården”. Och ja, det är precis så det känns.

Huvudbyggnaden om 534 kvm är i 1,5-plan där nedanvåningen består av fina sällskapsytor med högt i tak, stora ljusinsläpp och totalt tre vackra kakelugnar. Stort restaurangkök som renoverades 2005. Andra våningen används som bostadsdel, här uppe finns åtta sovrum och fyra badrum. Intill huvudbyggnaden ligger Flygeln. Ett komplett hus som består av vardagsrum, kök och badrum på nedanvåningen och två sovrum på ovanvåningen. Annexet om 446 kvm hyrs ut som Bed & Breakfast och här finns totalt 12 sovrum med totalt 29 bäddar, samtliga rum med eget wc/dusch. Utöver det finns ett stort konferensrum samt kök, allrum och tvättrum. De tre byggnaderna utgör tillsammans en boyta om hela 1094 kvm.

Tomten om hela 16 716 kvm är ombonad och lummig med parkliknande känsla där magnoliaträd, kastanj och rosenbuskar samsas. Höj blicken och se rovfåglar segla förbi i skyn. Detta är onekligen en sann idyll! Läget är lugnt och avskilt samtidigt som närheten till mataffär, skola och kommunikationer finns på nära avstånd. Smygehamn ligger endast drygt 2 km bort, Klagstorp ca 3 km. Vidare är det ca 2 mil till Trelleborg, 3,5 mil till Ystad och 4,5 mil till Malmö.

Att ta över denna gård är att ta över ett stycke historia och vackra traditioner. En fantastisk möjlighet för er drömmer om att landa i sann gårdsmiljö och kanske fortsätta driva Bed & Breakfast. Här finns många möjligheter och stor potential, en riktig skatt att förvalta. Läs gärna mer om gården och Äspö på www.aspogarden.se och www.aspoby.se.

Varmt välkomna till Äspögården!

Kort information

Utgångspris:

13 895 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

475 m2

Biarea:

4 m2

Rum:

36 rum

Tomt:

16716 m2

Byggår:

1851

Adress:

Äspö kyrkväg 18-5
231 99 Klagstorp
Ansvarig fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (48)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Elin här
Elin Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 86
elin@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Planritning

Planritning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

HUVUDBYGGNAD
Huvudbyggnaden om 534 kvm är fördelad över 1,5-plan. På nedanvåningen finns generösa sällskapsytor med högt i tak och fina ljusinsläpp. I tre av rummen, salongen, biblioteket och matsalen finns vackra kakelugnar. Genomgående parkettgolv och tapetserade väggar. Dubbeldörrar ut till en altan som vetter ut mot den stora trädgården och magnoliaträdet som är magiskt när det står i blom.

Köket renoverades 2005 och är ett fullutrustat restaurangkök enligt Miljöförvaltningens miljö- och hälsoföreskrifter. Utrustat med spis, fläkt, mikro, kyl, frys och diskmaskin. På detta plan finns även två sovrum varav det ena med separat ingång och wc/dusch.

Ovanvåningen består av ett allrum samt åtta sovrum, två badrum varav det ena med hörnbadkar samt en wc/dusch.

FLYGELN
Hus i 1,5-plan om ca 114 kvm som uppfördes under 1860-talet. Nedanvåningen består av allrum, kök och badrum. Köket är från ca 1997 och är inrett med vita skåpsluckor, laminatbänkskiva och utrustat med spis, fläkt, kyl, frys, diskmaskin och mikro. Från köket finns utgång till trädgården. På nedanvåningen finns även wc/dusch med plastmatta och målade väggar. En trappa upp finns allrum och två sovrum.

ANNEXET
Annexet i 1,5-plan byggdes 1976 och är ca 446 kvm stort. Huset används som bed & breakfast och kurs- och konferensgård. Här finns 12 rum med totalt 29 bäddar, samtliga rum med eget wc/dusch. Utöver det finns ett stort konferensrum samt kök, allrum och tvättrum med tvättmaskin och torktumlare.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1851
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Uppfart för 15-20 bilar.
Bredband: Fiber indraget.
Uppvärmning: Jordvärme, Elpanna
Grund: Krypgrund/Källare
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts/Tegel/Trä
Takbeklädnad: Taktegel/Eternit
Utv. plåtarbete: Plåt
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader: Huvudbyggnad 534 kvm Flygel i 1,5-plan 114 kvm Annex i 1,5-plan 446 kvm. -Verksamheten på Äspögården betalar den totala driftskostnaden för samtliga byggnader. Kontakta mäklaren för mer detaljerad information kring specifika driftskostnader för de olika byggnaderna.

Ekonomi

Utgångspris: 13 895 000kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 2 596 000kr
Byggnadsvärde: 1 734 000kr
Landvärde: 862 000kr
Värdeår: 1929
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Trelleborg
Energideklaration: Utförd 2021-08-05

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. Ring Trelleborgs kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Äspö kyrkväg 18-5, 231 99 Klagstorp

Bevaka slutpris
Äspö kyrkväg 18-5, Klagstorp
Lägg ditt bud
Äspö kyrkväg 18-5, Klagstorp
Anmälan visning
Äspö kyrkväg 18-5, Klagstorp
Intresseanmälan
Äspö kyrkväg 18-5, Klagstorp

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen och säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och myndigheternas rekommendationer.

Har ni anmält er till visning ber vi er vänligen respektera er bokade tid då vi enbart har bokade och ej öppna visningar. Om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi er boka om er tid. Önskas digital visning ordnar vi givetvis detta.

Tack för förståelse och samarbete!