fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Rabyvägen 4, Höllviken

VACKERT BOENDE PÅ LANTLIGT LÄGE I BÄSTA HÖLLVIKEN - TOTAL HARMONI IN I MINSTA DETALJ!

Äntligen har vi äran att presentera denna charmiga 1,5-plans villa anno 1899 som är precis lika trivsam som man förväntar sig vid första anblick. Den vitputsade fasaden tillsammans med de grå fönstren och den mysiga trädgården är en sann fröjd för ögat. Här hittar vi välbevarad charm och tidstypiska detaljer i uppdaterad tappning. Materialvalen är tilltalande och harmoniska och ljusinsläppet är stort från de generösa fönstersättningarna - här har den vackra utsikten tagits tillvara på till fullo och vyn ut över fälten är slående. Tänk att ha förmånen att bo med en fot på landet och en fot i byn så som man gör här!

Den ytterst välplanerade boarean är minst sagt attraktivt disponerad med kökets och vardagsrummets sociala ytor i öppen planlösning på bottenplan samt med två sovrum (dessa kan bli tre om man önskar) och ett mindre allrum på ovanplan. I vardasgrummet på bottenplan finns även öppen spis för extra mysfaktor.

Utöver dessa ytor erbjuder fastigheten ett nytt gästhus om ca 30 extra kvadratmeter disponerade över stort allrum med sovhörna, badrum som är förberett och kan inredas efter nästa ägares smak och tycke samt förråd som nås via separat ingång. Gästhuset är en perfekt förlängning av huset och användingsområdena för detta är många. Nyttja det med fördel exempelvis som tonårsavdelning, separat gästavdelning eller varför inte som hemmakontor?

Via den vita grinden nås fastighetens insynsskyddade oas till trädgård. Känslan är trivsam och här finns flera olika ställen att njuta av både morgon- och kvällssol. Stenlagd privat uteplats med markis och infravärme, trädäck med gott om plats för både loungemöbler och solstolar. Gräsmatta och lummig växtlighet omgärdar och omfamnar - detta är en sann idyll där man gärna tillbringar rofyllda stunder och på andra sidan grinden njuter av landskapet och vidderna.

Omgivningarna är unika med ljuvliga rapsfält, hästhagar och vackra gårdar, samtidigt som man har närheten till Höllvikens centrum, skolor och härliga bad.
Denna dröm är för dig som söker ett mysigt boende i vacker naturmiljö men som ändå vill ha byn runt knuten.
Varmt välkomna till Rabyvägen 4!

Kort information

Utgångspris:

4 995 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

82 m2

Biarea:

30 m2

Rum:

3 rum

Tomt:

344 m2

Byggår:

1899

Adress:

Rabyvägen 4
236 91 Höllviken
Ansvarig fastighetsmäklare
Lina Renwall

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 85lina@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: 24 augusti 17:30-18:00

Anmälan visning
Bokningsformuläret öppnas i ett nytt fönster. Vår webbplats och detta objekt finns kvar i bakgrunden.

Bilder

Alla bilder (51)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Lina här
Lina Renwall
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 85
lina@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering

Vill du veta mer om
Höllviken?

Läs mer i vår artikel
Planlösning

Planritning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

ENTRÉ
Välkommen in! Hall med klinker och målade vita väggar, avhängningsmöjligheter. Redan här känner du den varma atmosfären tydligt.

BADRUM
Helkaklat badrum i ljusa färger. Här finns toalett, handfat med skåpinredning och en duschkabin. Spotlights i tak. Utrustat Kombinerad tvättmaskin/torktumlare (2019).

KÖK/ALLRUM
Kök och allrum i modern öppen planlösning med nytt plankgolv och ljusa väggar. Plats för stort matbordsmöblemang samt soffgrupp, stänkskydd av vitt kakel. Köksinredning ommålad 2019, med vita luckor i lantligt utförande, svarta handtag samt bänkskiva i laminat. Spishäll, fläkt (2019), kyl och frys, inbyggd ugn samt mikrovågsugn, rostfria. Underbar utsikt över intilliggande åkrar. För extra mys och värme tänds den öppna spisen med kassett. Synliga takbjälkar och djupa fönsterkarmar skapar tillsammans husets kanske vackraste rum.

OVANVÅNING

ALLRUM
Ovanvåningen är inredd med mindre allrum/hall med trägolv, målade vita väggar.

SOVRUM x 2
Två mysiga sovrum med målade vita väggar och samma fina trägolv som i allrummet. Garderob.

GÄSTHUS
På fastigheten finns även ett totalrenoverat och rymligt gästhus på ca 22 kvm. Användningsområdena är många såsom t ex tonårsavdelning eller separat gästavdelning för vänner och bekanta som kommer på besök. Här finns en sovalkov, garderober och att det är förberett för badrum är ett stort plus.

FÖRRÅD
Praktiskt förråd intill gästhuset om ca 8 kvm.

UTEMILJÖ
Trädgården är en privat och skyddas oas med buskar, träd och gräsmatta och är optimal för mysigt häng en sommardag. Stenlagd uteplats med markis, infravärmare och belysning och med plats för både soff- och matmöblemang. Stort fint trädäck att inreda med loungegrupper och solstolar.

Nuvarande ägare har vårdat, renoverat och moderniserat huset sedan 2019 och ser nu fram emot att lämna över sitt lantliga paradis till nästa ägare.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1899
Upplåtelse: Äganderätt
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Luft/luft-värmepump ooch direktverkande el
Grund: Betongplatta
Stomme: Lertegel
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Takbeklädnad: Tegel
Utv. plåtarbete: Målad plåt
Fönster: 3-glasfönster/2-glasfönster, trä
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader: Gästhus om 24 kvm.

Ekonomi

Utgångspris: 4 995 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 2 600 000kr
Byggnadsvärde: 1 207 000kr
Landvärde: 1 393 000kr
Värdeår: 1929
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energiprestanda: 156 kWh/kvm år
Energideklaration: Utförd 2018-11-20
Servitut & planbestämmelser: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Stora Hammar GA:3 ändamål: Vägar

Driftkostnad

El: 37 877kr
Vatten/avlopp: 6 600kr
Renhållning: 3 200kr
Sotning: 495kr
Samfällighet: 1 000kr
Försäkring: 6 000kr
Summa driftskostnad: 55 172kr
Kommentarer: Elförbrukning för 2020 var 16 544 kWh och för 2021 23 596 kWh (betydligt högre förbrukning pga renovering).

Info

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt , VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Rabyvägen 4, 236 91 Höllviken

Bevaka slutpris
Rabyvägen 4, Höllviken
Lägg ditt bud
Rabyvägen 4, Höllviken
Anmälan visning
Rabyvägen 4, Höllviken
Intresseanmälan
Rabyvägen 4, Höllviken