fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Budgivning pågår
Dela

Porsvägen 12, Ljunghusen

EN VILLA FÖR DEN STORA FAMILJEN

Den inbjudande uppfarten leder oss till ett hus i 1,5-plan om ca 277 kvm på en tomt om 2 412 kvm. En trevlig villa för den stora familjen med gott om plats för socialt umgänge! Rymliga sällskapsytor med nära kontakt till utemiljön med hjälp av ett flertal terrassöppningar. Köket från SieMatic med släta vita luckor och granitskiva är med sin centrala plats i huset en fin samlingspunkt, här finns även öppen spis och skjutdörrspartier både till framsidan och baksidan av huset. Två sovrumsavdelningar på nedanvåningen med två sovrum vardera med tillhörande badrum. Master bedroom finner ni på ovanvåningen där man tagit vara på höjden och låtit det vara öppet upp i nock och maximerat ljusinsläppet och på så sätt skapat en fantastisk atmosfär bland trädtopparna! Hemmakontorsmöjligheterna är stora, inte minst tack vare den nybyggda friggeboden som med fördel kan användas till just det.

Säljarna själva beskriver huset som ett socialt hus, ett hem för många, ett hem att umgås i. Och känslan stämmer väl överens med deras beskrivning. Det här ÄR ett hem att umgås i!

Att Ljunghusens vackra omgivning är oslagbar är ingen nyhet och läget på Porsvägen är inget undantag, här bor man på suveränt avstånd till strand, skola och golfbana! Magiskt!

Varmt välkomna till Porsvägen 12.

Kort information

Utgångspris:

12 895 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

277 m2

Biarea:

45 m2

Rum:

7 rum

Tomt:

2412 m2

Byggår:

1962/1995

Adress:

Porsvägen 12
236 42 Höllviken
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Budgivning pågår

Nuvarande högsta bud: 12 200 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
11 000 000 krBudgivare 12020-09-2916:33
12 000 000 krBudgivare 22020-09-3019:13
12 100 000 krBudgivare 12020-09-3021:14
12 200 000 krBudgivare 32020-10-0114:51

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (43)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Staffan här
Staffan Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
040-678 28 84
staffan@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering

Vill du veta mer om
Ljunghusen?

Läs mer i vår artikel
Objektsbeskrivning

ENTRÈ
Rymlig entré som med sin centrala plats i huset både ansluter till kök, vardagsrum, sovrumsavdelning och ovanvåning. Ett härligt välkomnande med ljus klinker och fint ljus.

VARDAGSRUM MED ÖPPEN SPIS
Ett trappsteg ner ligger ett stort vardagsrum ed ekparkett och målade väggar. Två skjutdörrspartier ut till uteplatser i två olika väderstreck. Rummets takhöjd, yta och fönsterinsläpp gör det luftigt och rymligt. Här finns även en öppen spis.

KÖK MED MATPLATS
Kök från SieMatic med vita släta luckor med bänkskiva och stänkskydd i granit. Utrustat med spis med wookhäll (Gaggenau 2008), spisfläkt, quooker kokvattenkran, mikro (AEG 2008), diskmaskin (Bosch 2015) samt frys och kyl (Samsung 2020). Grå klinker, målade väggar. Centralt i köket finns en öppen spis. Matplats för 8-10 personer. Från köket finns även två skjutdörrspartier, en till framsidan av huset och uteplatsen med trädäck och en till baksidan och den stenlagda uteplatsen.

SOVRUM 1 & 2
Bakom köket finns en sovrumsavdelning med två sovrum, hall och badrum. I hallen ligger klinker, i de båda sovrummen ekparkett. Skjutdörrsgarderob finns i hallen.

BADRUM MED BASTU
Helkaklat badrum med stora grå plattor. Golvvärme och spotlights i tak. Wc, dubbelhandfat med kommod, badkar, dusch med duschväggar i klarglas, handdukstork samt bastu. Badrummet renoverades 2013 och är stilrent inrett i stora grå plattor.

SOVRUM 3 & 4
Rakt fram från hallen finns ytterligare en sovrumsavdelning. Två sovrum med parkettgolv och tillhörande klädkammare.

WC/DUSCH
Helkaklat badrum i grått med röda detaljer på kommod och högskåp. Här finns wc, dusch med duschvägg i klarglas samt handfat med kommod. Golvvärme och spotlights i tak. Renoverades 2014.

TVÄTTRUM
Helkaklat ljust tvättrum med tvättställ, tvättmaskin (Elektrolux 2013) och torktumlare (Elektrolux 2013). Utgång till baksidan av huset.

OVANVÅNING

ALLRUM/KONTOR
Upp för trappan möts man av ett ljust rum med öppet upp i nock och flertalet fönster ut mot framsidan av huset. Rummet används idag som kontor och vilket kontor! Massiv ekparkett, ljust målade väggar, skjutdörrar ut till balkong.

BADRUM
Vackert badrum helkaklat i sandfärgade toner. Vägghängd wc, dusch med duschvägg i klarglas, handfat med kaklade hyllor och takfönster för ljusinsläpp. Golvvärme. Renoverat 2013.

MASTER BEDROOM
Stort läckert sovrum in mot skogen och med hjälp av fönstersättningen längs med hela sidoväggen som är öppen upp i nock har man talltopparna precis utanför. Massiv ekparkett, målade väggar och spotlights i tak. Rymlig skjutdörrsgarderob samt en halvvägg med ett utrymme som idag används som kontor. Smart!

UTEMILJÖ
Med ett flertal uteplatser i olika väderstreck behöver man inte bekymra sig över var man ska slå sig ner eller om alla får plats. Det här huset är planerat för att umgås, något som säljarna intygar! Tomten om 2 412 kvm är dels trädgårdstomt, dels naturtomt. Uppfart för flertalet bilar.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1962/1995
Upplåtelse: Äganderätt
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Direktverkande el/Luft-luft värmepump
Grund: Betongplatta/Ergeplatta träbjälklag
Stomme: Tegel/Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel/Trä
Takbeklädnad: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 2-glas isoler
Ventilation: Pax fläkt, självdrag
Vatten & avlopp: Enskilt vatten, Kommunalt avlopp.
Renoveringar: 1995
Övriga byggnader: Förråd 24 kvm Förråd 9 kvm Friggebod 12 kvm

Ekonomi

Utgångspris: 12 895 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 7 792 000kr
Byggnadsvärde: 4 438 000kr
Landvärde: 3 354 000kr
Värdeår: 1972
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energideklaration: Utförd 2020-09-07
Servitut & planbestämmelser: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Ljunghusen GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden Last: Avtalsservitut: Villa, 12-IM2-54/2574.1 Förmån: Avtalsservitut: Tillträde Mm, 12-IM2-54/2578.1 Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning, 12-IM2-62/773.1

Driftkostnad

Uppvärmning: 37 000kr
Vatten/avlopp: 5 850kr
Renhållning: 3 400kr
Sotning: 880kr
Samfällighet: 2 000kr
Försäkring: 13 000kr
Övrigt: 500kr
Summa driftskostnad: 62 630kr
Kommentarer: I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel.

Tomt

Kommun: Vellinge

Övrigt

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Porsvägen 12, 236 42 Höllviken

Bevaka slutpris
Porsvägen 12, Ljunghusen
Lägg ditt bud
Porsvägen 12, Ljunghusen
Anmälan visning
Porsvägen 12, Ljunghusen

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen av coronaviruset och samtidigt säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och följer noggrant myndigheternas rekommendationer. Vi vet att det är en orolig tid för många och det är viktigt för oss att utöver de riktlinjer som finns även vara lyhörda för våra kunders önskemål.

Har ni anmält er till en visning ber vi er vänligen;
• Var noga med handhygien innan och efter visningen.
• Ej ta i hand när vi hälsar.
• Hosta eller nysa i armvecket.
• Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen.
• Respektera din bokade tid. Samtliga visningar är enskilda, vi har inga öppna visningar.
• Undvik att ta i handtag, öppna skåp, lådor, dörrar osv. Vi visar gärna men låt oss öppna!

Observera att om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi dig boka om din tid. Önskas digital visning i form av FaceTime ordnar vi givetvis detta.

Undrar ni över något är ni välkomna att höra av er till oss, 040-45 01 60 eller info@mhus.se.

Tack för förståelse och samarbete!
Malmöhus Mäklarna