fbpx
Boka värdering

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

Dela

Plåtslagarevägen 9, Höllviken

CHARMIGAST I HÖLLVIKEN!

Välkommen till Plåtslagarevägen 9 i centrala Höllviken! Man slås av en sagolik känsla när man ser det röda trähuset med vita knutar och verandan som sträcker sig längs med framsidan av huset. Vilket välkomnande!

Samtidigt som huset som byggdes 1905 har kvar mycket av sin charm med vackra plankgolv och synliga takbjälkar har huset moderniserats med en tillbyggnad där öppna sällskapsytor med stora fönsterpartier skapar en härlig rymd och kontrast. Det här är ett hus som bör upplevas för att få den rätta känslan!

Planlösningen bjuder in till kreativitet. Välj själv, vill du ha TV-rum uppe eller nere eller både och? Behålla arbetsrum och bibliotek som just det eller använda som sovrum? Låta entrén till arbetsrummet blir tonåringens egna ingång? Eller vill denne hellre bo i gästhuset på tomten med eget badrum och pentry? Välj själv, platsen och möjligheterna finns!

Den stora tomten om hela 1 455 kvm är ombonat inredd med olika rum och sittplatser. Och här vill man verkligen njuta på varje plats! Vid det insynsskyddade poolområdet på baksidan om sommaren, i syrénbersån när den står i grönska, under tak när man behöver skydd eller varför inte en kaffe på uteplatsen vid husknuten eller kanske på verandan. Det är nästan svårt att tänka sig att man bor så oerhört centralt i Höllviken som man gör här. Ett kort gångavstånd och du är i Höllvikens centrum med busshållplats, bibliotek, mataffär, butiker, lekplats, restauranger och caféer.

Om du gillar det du ser blir du inte besviken när du kliver över tröskeln.
Varmt välkomna till Plåtslagarevägen 9!

Kort information

Pris/bud:

8 895 000 kr

Boarea:

176 m2

Rum:

7 rum

Tomt:

1455 m2

Byggår:

1905/1929/2004

Adress:

Plåtslagarevägen 9
236 31 Höllviken
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (35)

Planritning

Bottenvåning

Planritning

Ovanvåning

Objektsbeskrivning

Objektsbeskrivning

ENTRÉ
Välkommen in! Entré med gråsvart klinker, vita väggar och spotlights i tak.

GROVKÖK/TVÄTTRUM
Grå klinker med golvvärme, målade röda väggar. Skåpsinredning från Ballingslöv där tvättmaskin (2018) och torktumlare (2009) är inbyggt.

WC/DUSCH
Helkaklat badrum med grå klinker med golvvärme och vita kaklade väggar. Handfat med kommod från IDO, spegelskåp, handdukstork. Duschvägg av glasblock. Spotlights i tak.

KÖK
Köket renoverades 2011 och är inrett med grågröna s.k "lindblomsgröna" luckor från Ballingslöv och mörk granitskiva. Gott om förvaring i både under- och överskåp med belysning. Det är utrustat med induktionshäll, grill, kombinerad ugn/micro, varmluftsugn med tallriksvärmare (Siemens), kyl med kallvatten och kolsyrat vatten (Husqvarna). Vinet håller rätt temperatur i vinkylen, förse dig med ett glas och håll kocken sällskap vid köksön där det finns plats för fyra personer att sitta. Även en given plats för mysiga frukostmorgnar! Spotlights i taket och närhet till matplatsen där det finns gott om plats för ett rejält matbord för flera gäster.

VARDAGSRUM & MATPLATS
I öppen planlösning med kök ligger detta rymliga rum med plats för både soffmöblemang och matplats. Ett rum i den nyare delen av huset där takhöjden är högre, fönstren större och känslan mer modern. Grå klinker med golvvärme, vita väggar och spotlights i tak. Braskaminen från Contura ger rummet ytterligare värme och känsla. Skjutparti ut till stenlagd terrass under tak och vidare ut till den ljuvliga trädgården och poolområdet.

BIBLIOTEK
Detta rum används idag som bibliotek men hade lika gärna kunnat vara sovrum. Vackert plankgolv, målade väggar i behaglig grön färg och platsbyggd bokhylla i ek.

ALLRUM
Stort rum med plankgolv, målade väggar i svagt gul färg och en murad öppen spis. Ett rum som idag används som TV-rum men lika gärna skulle kunna vara matrum eller sovrum.

ARBETSRUM
Vill man ha ett avskilt rum med egen ingång är detta perfekt för det då det finns en egen ingång med klädkammare till detta rum. Plankgolv, ljusa väggar, fönster i två väderstreck.

OVANVÅNING

ALLRUM
Den klassiska trätrappan visar vägen upp till ovanvåningen där allrummet möter oss. Ett rum med vitlaserat parkettgolv och synliga takbjälkar som sätter karaktär och känsla i rummet.

SOVRUM 1 & 2
Två sovrum med vitlaserade parkettgolv, målade väggar och synliga takbjälkar. Det ena med klädkammare, det andra med skjutdörrsgarderob. Två mysiga sovrum!

BADRUM
Helkaklat badrum i grått med handfat och kommod med gott om förvaring från IDO. Dusch med duschvägg i glasblock.

UTEMILJÖ
Vacker insynsskyddad tomt om hela 1 455 kvm med kullerstenar, vackra planteringar, välskött gräsmatta och flera uteplatser. Vad sägs om ett dopp i poolen som ligger skyddat från insyn och en lunch i syrénbersån när den står i blom? Här finns flera platser att fånga solen och skydda sig från regnet gör man på uteplatsen under tak. Uppfart med automatiska grindar som styrs via en app där det finns plats för flertalet bilar samt carport för två bilar. För de små finns en ljuvlig liten trädkoja och på tomten finns även en friggebod. Det här är en riktig drömträdgård som matchar sitt hus väl.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1905/1929/2004
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Carport med eluttag för två bilar. Stor uppfart som rymmer många bilar.
Bredband: VESAB
Uppvärmning: Direktverkande el/ vattenburen golvvärme el golvvärme
Grund: Betongplatta/Krypgrund
Stomme: Betong/Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts/Trä
Takbeklädnad: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt (vit)
Fönster: 3-glas aluminiumklädda med trästomme
Ventilation: Självdrag
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader: Gästhus/Kontor med wc/dusch. Friggebod samt stort förråd.

Ekonomi

Utgångspris: 8 895 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 3 963 000kr
Byggnadsvärde: 2 291 000kr
Landvärde: 1 672 000kr
Värdeår: 1953
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Status: Utförd 2018-10-12
Servitut & planbestämmelser: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Höllviken GA:13

Driftkostnad

El: 49 888kr
Vatten/avlopp: 7 467kr
Renhållning: 4 054kr
Sotning: 400kr
Samfällighet: 1 000kr
Försäkring: 8 800kr
Vägavgift/snö: 1 000kr
Summa driftskostnad: 72 609kr

Tomt

Kommun: Vellinge

Övrigt

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Plåtslagarevägen 9, 236 31 Höllviken

Bevaka slutpris
Plåtslagarevägen 9, Höllviken
Lägg ditt bud
Plåtslagarevägen 9, Höllviken
Anmälan visning
Plåtslagarevägen 9, Höllviken