fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Budgivning pågår
Dela

Ängsviksvägen 29-4, Vellinge Väster

DEN PERFEKTA HÄSTGÅRDEN!

Välkomna till vackra omgivningar och Mellangården! På denna hästgård på Vellinge Väster är det minsann ordning och reda. En vacker välskött gård som består av boningshus om 208 kvm samt biarea om 801 kvm i form av ridhus, loge, stall med 6-7 boxar, sadelkammare, spolspilta och foderbox. Därutöver mark om hela 15 823 kvm med hästhagar och åkrar som närmaste granne.
Här är allt oerhört välskött, det är ordning och reda på Mellangården!

Boningshuset byggdes 1945 och genomgick en omfattande totalrenovering 1985 och har sedan dess löpande och varsamt underhållits under åren. Planlösningen om 208 kvm erbjuder fina sällskapsytor, 3-4 sovrum och två badrum och ett gäst-wc. Den rofyllda och vilsamma utsikten ut över åkrarna gör sig påmind från hela huset som har underbar känsla att bygga vidare på när man har möjlighet att sätta sin egen prägel. Vid behov av större bostadshus kan man inreda den oinredda vinden. Underbar innergård och lika vacker trädgård med stor gräsmatta, fina planteringar och flera ljuvliga uteplatser att njuta av!

För er med genuint hästintresse är det här en fantastisk möjlighet att skapa ett livsstilsboende! Stallet rymmer 6 boxar, totalt finns här 6-7 hagar, en paddock och ett ridhus om 423 kvm. Dessutom en loge om 141 kvm med flera användningsområden.

Omgivningen är allt man kan önska, särskilt om man sitter på en hästrygg. Följ ridstråken ner till havet, rid längs med fälten och njut av lugnet och naturen. En fröjd för både häst och ryttare! Avståndet till Höllviken, Vellinge, Malmö och Köpenhamn är inte långt så även om man får den fulla på-landet-känslan är civilisationen nära.

Varje gård är unik i sitt slag och Mellangården med sitt havsnära läge och vackra omgivning är inget undantag. Är det någonstans ni ska låta drömmen om gården bli sann är det här!

Välkomna till Mellangården!

Kort information

Utgångspris:

14 500 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

208 m2

Biarea:

801 m2

Rum:

6 rum

Tomt:

15823 m2

Byggår:

1945/1985

Adress:

Ängsviksvägen 29-4
235 91 Vellinge
Ansvarig fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Budgivning pågår

Nuvarande högsta bud: 16 050 000 kr

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (50)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Elin här
Elin Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 86
elin@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Objektsbeskrivning

HUVUDENTRÉ/HALL
Välkomnande stor huvudentré med god plats för avhängning. Klinker och vitmålade väggar.

GÄST-WC
Vitmålade väggar, klinker på golv, WC och tvättställ.

VARDAGSRUM
Med fönster i tre väderstreck kan det inte vara annat än ljust och luftigt i detta så kallade "finrum" vardagsrum som idag både är möblerat med matplats och soffmöblemang. Parkettgolv, målade vita väggar.

MASTER BEDROOM
Generöst sovrum med garderobsvägg, parkettgolv och vitmålade väggar.

BADRUM
Helkaklat badrum i blått och vitt. Badkar, dubbelt tvättställ med underskåp samt spegelskåp.

KÖK & MATPLATS
Stort rymligt kök (stommen HTH) med luckor i trä och bänkskiva i vacker granit. Gott om plats i under- och överskåp, kaklat däremellan. Här finns spis, fläkt, mikro, kyl, frys och diskmaskin. Klinker på golvet och målade väggar. Den öppna spisen går att njuta av från både köket och matplatsen som ligger i öppen anslutning. Antingen inreder man med matplats för många eller vid behov ett extra sovrum. Eller gör man som nuvarande ägare och använder själva vinkeln till mysig tv-hörna.

SOVRUM 2
Laminatgolv och målade väggar.

SOVRUM 3
Laminatgolv och målade väggar.

ALLRUM/VARDAGSRUM
I anslutning till de två sovrummen ligger extra allrum/vardagsrum. Perfekt avdelning för barnen eller nyttja det som kontorsavdelning.

TVÄTTRUM
Tvättrum med klinker, tapetserade väggar. Här finns tvättmaskin, torktumlare och tvättställ.

KÖKSINGÅNG/GROVENTRÉ
Klinker och målade väggar.

WC/DUSCH
Helkaklat med wc, handfat, duschkabin och handdukstork. (Äldre)

UTEMILJÖ
Mysig utemiljö som lever upp till gårdsdrömmen om en ombonad stenlagd innergård, välplanerat och planterad med vacker växtlighet. Utanför innergården finns en stor härlig trädgård och vidare ut hästhagar. En riktig idyll!

Byggnad

Byggnadstyp: Enplansvilla
Byggår: 1945/1985
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Uppfart för flera bilar.
Bredband: Fiber inkopplat 2018.
Uppvärmning: Värmepump (grundvatten)/Solceller
Grund: Betongplatta på mark
Stomme: Tegelstomme/Trä/Lättklinker
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts/Trä
Takbeklädnad: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Målad plåt
Fönster: 2-glas kopplade och 3-glas isoler
Ventilation: Central ventilation från spisfläkt
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader: Ridhus 423 kvm (uppfört år 2000) Loge 141 kvm Stall 128 kvm Stall/Förråd 66 kvm Sadelkammare 20 kvm Förråd 20 kvm

Ekonomi

Utgångspris: 14 500 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 2 870 000kr
Byggnadsvärde: 1 500 000kr
Landvärde: 1 370 000kr
Värdeår: 1945
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energideklaration: Utförd 2021-08-11
Servitut & planbestämmelser: Gemensamhetsanläggning: Vellinge Vellinge GA:17 ändamål: Vägar, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:83, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:84, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:85

Driftkostnad

Uppvärmning: 17 672kr
Vatten/avlopp: 5 925kr
Renhållning: 2 337kr
Sotning: 2 000kr
Samfällighet: 200kr
Försäkring: 11 808kr
Summa driftskostnad: 39 942kr
Kommentarer: I den totala uppvärmningskostnaden ingår hushållsel samt el till stall, ridhus, sadelkammare och förråd.

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

OBS! Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Informationen kommer att uppdateras efter uppgifter från ny areamätning som därmed kan påverka taxeringsinformationen. Att uppgifterna hos Lantmäteriet stämmer och är korrekta kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean och uppgifterna hos Lantmäteriet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Ängsviksvägen 29-4, 235 91 Vellinge

Bevaka slutpris
Ängsviksvägen 29-4, Vellinge Väster
Lägg ditt bud
Ängsviksvägen 29-4, Vellinge Väster
Anmälan visning
Ängsviksvägen 29-4, Vellinge Väster
Intresseanmälan
Ängsviksvägen 29-4, Vellinge Väster

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen och säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och myndigheternas rekommendationer.

Har ni anmält er till visning ber vi er vänligen respektera er bokade tid då vi enbart har bokade och ej öppna visningar. Om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi er boka om er tid. Önskas digital visning ordnar vi givetvis detta.

Tack för förståelse och samarbete!