fbpx
Boka värdering

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

Budgivning pågår
Dela

Ängdalavägen 189, Höllviken

FÖR DEN SOM HAR ALLA HÄSTAR HEMMA

Drömmer du om livet på landet, i en skånelänga med synliga takbjälkar och djupa fönsternischar? Önskar ni en stor tomt med trädgård, stall och egen hästhage där ängen och åkern är din närmsta granne? Drömmer du om att bo avskilt men inte längre bort än att man kan ta cykeln in till byn, med närhet till skolor, mataffär, skogen och havet? Varmt välkomna till Ängdalavägen 189 i Höllviken

Här hittar ni en charmig villa från 2005 i Skånelängaformat med öppna sällskapsytor på nedanvåningen och sovrumsavdelning på ovanvåningen. Genomgående klinker nere, braskamin och delvis öppet upp i nock. Kök och matplats med dubbeldörrar ut till den stenlagda uteplatsen. Ett flertal fönster, alla med samma vackra vy. Det är rofyllt och trivsamt. Det är livet på landet.

Tomten om ca 5 568 kvm erbjuder både trädgårdstomt med uteplats, stall med fyra boxar och tillhörande hästhage. Så visst finns det plats att ha alla hästarna hemma!

Varmt välkomna

Kort information

Pris/bud:

6 495 000 kr

Boarea:

162 m2

Rum:

6 rum

Tomt:

5568 m2

Byggår:

2005

Adress:

Ängdalavägen 189
236 91 Höllviken
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (39)

Planritning

Bottenvåning

Planritning

Ovanvåning

Objektsbeskrivning

Objektsbeskrivning

ENTRÈ
Välkommen in! Entré med klinker och målade väggar, öppen planlösning in mot matrum.

HALL/TVÄTTUTRYMME
Separat hall med terrakottafärgat klinker, målade väggar och gott om garderobsförvaring. Trappa upp till ovanvåningen. Tvättutrymme som är utrustat med tvättställ och förvaring samt tvättmaskin (LG 2012) och torktumlare (ElektroHelius 2012).

BADRUM NERE
Helkaklat badrum med toalett, dusch med duschväggar i glasblock. Handfat med kommod, handdukstork samt ett högskåp i bok. På golvet ligger terrakottafärgat klinker och väggar i vitt kakel. Värmeslingor i golvet. Fönster ut mot åkern.

KÖK
Kök med inredning från Brösarp. Luckor i björk, grå laminatbänkskiva samt svart granitskiva, delvis kaklat delvis målat. På golvet ligger terrakottafärgat klinker. Köket är utrustat med inbyggnadsugn (Husqvarna 2005), spishäll (Husqvarna 2005), fläkt (Tovenco 2005), kombinerad kyl/frys (Miele 2014), diskmaskin (Bosch 2016) och mikrovågsugn (Husqvarna 2015).

MATPLATS
Den öppna matplatsen ligger i anslutning till köket. Gott om plats för matbord för 6 personer. Terrakottafärgat klinker på golvet och målade väggar. Här finns även en öppen spis att njuta av.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med härlig rymd tack vare att det delvis är öppet upp i nock samt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck som ger plats för den vackra utsikten. Terrakottafärgat klinker, målade väggar. På en liten upphöjning, en platå, mellan kök och vardagsrum finns en lucka ner till ett skafferiutrymme. Här finns även utgång till trädgården samt trappa upp till ovanvåningen.

OVANVÅNING

TV-RUM
Rakt ovanför vardagsrummet på nedanvåningen ligger ett rum lämpat som allrum, sovrum eller kontor om man vill det. Ett rum som är öppet ner till nedanvåningen, med trägolv och snedtak med spotlights. Luftigt och ljust!

WALK IN CLOSET
Det här rummet skulle man kunna använda till klädförvaring.Trägolv, målade väggar och spotlights i tak.

SOVRUM
Sovrum med plankgolv, målade väggar och burspråk. Spotlights i tak.

STORA SOVRUMMET
Ett sovrum med plats för dubbelsäng. På golvet ligger träplankor och väggarna är målade gröna. Ett rofyllt rum!

BADRUM
Badrum med wc och handfat. Träplankor på golvet, målade väggar i svagt blått. Kakel ovan handfat. Fönster med vacker utsikt över åkern.

UTEMILJÖ
Den stora tomten om ca 5 568 kvm breder ut sig på baksidan av huset och erbjuder devis en skyddad trädgård med uteplatser och gräsmatta samt hästhage med utsikt över ängar. Två uteplatser, en stenlagd och en med trädäck. Trädgården är en skyddad och trivsam oas. På tomten finns även en friggebod samt ett stall med fyra boxar.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plansvilla
Byggår: 2005
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Singelbelagd uppfart med plats för flertalet bilar.
Bredband: Bredbandsavtal är tecknat med IP Only.
Uppvärmning: Vattenburen golvvärme, radiatorer OV
Grund: Platta på mark
Stomme: Lättbetong och trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Takbeklädnad: Papp
Utv. plåtarbete: Plåtisol
Fönster: 2-glasfönster isoler med spröjs
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Övrigt: Frånluftspanna Nibe 360P. Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område.
Renoveringar: Löpande underhåll.
Övriga byggnader: Stallbyggnad med fyra boxar. Friggebod.

Ekonomi

Utgångspris: 6 495 000kr eller högstbjudande
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 3 844 000kr
Byggnadsvärde: 2 464 000kr
Landvärde: 1 380 000kr
Värdeår: 2005
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Vellinge
Energiprestanda: 167 kWh/kvm år
Status: Utförd 2019-03-01
Servitut & planbestämmelser: Ledningsrätt Spillvatten

Driftkostnad

Uppvärmning: 20 000kr
Vatten/avlopp: 10 000kr
Försäkring: 7 500kr
Summa driftskostnad: 37 500kr
Kommentarer: I förbrukningen ingår även hushållsel.

Tomt

Kommun: Vellinge
Tomttyp: Hästhagar
Övrigt: Tomtarea 5 568 m² (friköpt).

Övrigt

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Vellinge kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Ängdalavägen 189, 236 91 Höllviken

Bevaka slutpris
Ängdalavägen 189, Höllviken