fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Mellangrevievägen 113-15, Söderslätt

MED SMAK AV LANDET -
REPRESENTATIV GÅRDSVILLA MED GÄSTHUS

Den vackert upplysta allén leder fram till detta rustika stenhus i sann gårdsanda med utsikt över öppna landskap! Huset som är ritat av arkitekt Jan Bauer är byggt 2011 och tummar inte på någonting varken vad gäller design eller funktion. Den putsade vita fasaden tillsammans med teakdörrar och handsmidda järngrindar från Qvesarum vittnar om ett välbyggt och omsorgsfullt planerat hem med noga utvalda material. Förväntningar som både infrias och överträffas!

Huset är både smakfullt, hållbart och tidlöst inrett. Det iögonfallande furugolvet är ett genuint hantverk med träpluggar i alla brädor för att dölja skruvar och de putsade väggarna är gjorda på gammeldags vis för att få fram den perfekt ojämna ytan. Några av de enastående detaljer som gör det här huset unikt! Planlösningen erbjuder öppna ljusa sällskapsytor med väl tilltagen takhöjd där de vinklade fönstersmygarna inte bara är en snygg detalj utan även genomtänkt för att ge maximalt med ljusinsläpp. Här har man lyckats med samspelet mellan det moderna, stilrena med den charmiga äldre känslan.

Boarean om ca 320 kvm är fördelad på två plan där nedanvåningen har tre möjliga sovrum som idag används kontor, lekrum och gästrum. Till gästrummet, som också lämpar sig utmärkt för en au pair, tillhör ett eget badrum och kan betraktas som en egen avskild del i huset. På detta första plan finns även gäst-wc, groventré och tvättrum. Ovanvåningen med öppet upp i nock erbjuder fyra sovrum, allrum och två badrum. Överallt finns gott om förvaringsmöjligheter, både platsbyggda samt tre walk-in-closets på ovanvåningen.

Utemiljön och trädgården omsluts av salixstaket, grönskande häckar och en putsad mur som tillsammans skapar en vindskyddad och oerhört mysig oas för barn och vuxna att njuta i! Här trivs rosenbuskarna lika bra som man själv när man slår sig ner i den dekorativa och inbjudande pergolan som är skyddad från regn. Den inredda vinkällaren är helisolerad och byggd av lättbetong delvis under mark täckt med sedumtak. Här finns plats för 400 flaskor och ett glas njuts gärna på plats! Den totala tomten om 9 599 kvm ger dessutom goda möjligheter att utveckla marken ytterligare för er som t ex önskar bygga pool, stall och ridhus.

Till huset hör även ett gästhus i två plan med en lägenhet och dubbelgarage om ca 117 kvm. Lägenheten som är på ca 70 kvm har ingång och uteplats helt separerat från boningshuset hyrs i dagsläget ut och är en dröm för såväl hyresgäster, vänner och barn. Här finns vardagsrum med fullt utrustat kök och sovrum med skjutdörrsgarderob. Golvvärme i både gästhus och garage. Uppmärksamma gärna den låga driftskostnaden för de båda husen med energiklass B i energideklarationen.

Det här är en synnerligen unik fastighet. Ett bekvämt, komplett och oerhört vackert hem för er som söker och njuter av lugnet, ljuset och vyerna på landet men samtidigt uppskattar det bekväma avståndet och närheten till Vellinge (5 km) och Malmö (18 km). Runt hörnet ligger dessutom Söderslätts Golfklubb.

Varmt välkomna till Mellangrevievägen 113-15 - här saknas ingenting!

Kort information

Utgångspris:

10 950 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

320 m2

Biarea:

117 m2

Rum:

11 rum

Tomt:

9599 m2

Byggår:

2011

Adress:

Mellangrevievägen 113-15
231 94 Trelleborg
Ansvarig fastighetsmäklare
Lina Renwall

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 85lina@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Nästa visning: 20 september 13:00-14:00

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (69)

Planritning

Planlösning plan 1

Planritning

Planlösning plan 2

Objektsbeskrivning

Objektsbeskrivning

ENTRÈ
Rymlig, välkomnande entré med betongklinker från Qvesarum, vita putsade väggar och öppet upp till plan 2. I anslutning finns en hall för avhängning. Tapetserat trapphus och hall i tapet från Morris.

GÄST-WC
Kaklat i vitt med fondvägg i grön glasmosaik bakom spegel. Vägghängd wc, handfat med inredning från Vedum, golvvärme samt spotlights i tak.

SÄLLSKAPSRUM
Ljust och öppet sällskapsrum där det vitoljade furugolvet är ett genuint hantverk med fris och träpluggar i alla brädor som döljer skruvarna är ytterligare en av många enastående detaljer som gör det här huset! Väggarna är putsade och samtliga fönster har öppna fönstersmygar vilket både är estetiskt vackert samt ger maximalt med ljusinsläpp. Den inglasade eldstaden med glas på två håll kan njutas av från flera håll. Dubbla terrassdörrar ut till den ljuvliga trädgården, uteplatsen och vinkällaren.

KÖK MED MATPLATS
U-format kök i öppen anslutning till matplatsen. Släta ljusa luckor från Ballingslöv, bänkskiva och stänkskydd i vit silestone. Köksö från Vedum med spis (Smeg induktion 2011), grill (Smeg 2017) och spisfläkt (Fjäråskupan). Gott om förvaring och arbetsyta. Kyl och frys med ismaskin (Husqvarna/Electrolux), diskmaskin (Bosch), ugn och inbyggd espressomaskin (Smeg). Mot en av väggarna har man inrett med förvaring i sitthöjd för mysigt sällskap av läxläsande barn kanske? Vacker fondtapet från Morris ramar in platsen. Den platsbyggda vinhyllan i väggen skyddad av vackra smidesgrindar från Qvesarum är ännu en unik och oerhört vacker detalj som förstärker den genuina känslan som genomsyrar hela huset. Matplats för större sällskap (10-14 personer) med 2st dubbla terrassdörrar ut till trädgård, uteplatsen och den inbjudande vinkällaren. På golvet fortsätter samma genuina furugolv, väggarna är putsade och spotlights i taket i matt aluminium.

GROVENTRÉ
Praktisk groventré med betongklinker från Qvesarum, putsade väggar samt inbyggda högskåp för förvaring. Smart hunddusch, ovärderligt om man har hund och en fantastisk bonus om man har småbarn. Inga tvivel om att den kommer användas!

TVÄTTRUM
Från groventrén nås tvättrummet via en skjutdörr. Även här ligger betonglinker från Qvesarum med golvvärme, väggarna är putsade och spotlights i tak. Inrett med förvaring från HTH, tvättho samt torkskåp, tvättmaskin och torktumlare (Bosch black edition 2011).

KONTOR
Rum som idag används som kontor med furugolv och putsade vita väggar. Skjutdörrsgarderoben ger fint med förvaring, både för kontor eller om man väljer att använda rummet som sovrum.

GÄSTRUM
Rum som lämpar sig fint som gästrum eller för au pair med tillhörande badrum med dusch. Furugolv, tapetserat i randig tapet från Morris, skjutdörrsgarderob.

LEKRUM
Rum som idag används som lekrum med dörr både till vardagsrum och hall. Furugolv, putsade väggar. Kan även användas som sovrum.

BADRUM 1
Vitt kakel upp till 2,2 meter där den vita putsen tar över. Fondvägg av grön glasmosaik bakom spegel vid handfatet med kommod från Vedum. Vägghängd wc, dusch och handdukstork. Golvvärme samt spotlights i tak.

OVANVÅNING

ALLRUM
Allrum med massiv fiskbensparkett lackad i skeppslack, Le Tonkinois. Snedtaket är klätt med vitmålade brädor, här finns tre takfönster samt öppet upp i nock som ger rymd och trevligt ljusinsläpp. Synliga takbjälkar ger ytterligare karaktär liksom att det är öppet ner till entrén på plan 1. Gjutjärnskaminen sprider skön värme.

SOVRUM 2 & 3
Två sovrum med fiskbensparkett, snedtak med vitmålade brädor, takfönster samt öppet upp i nock. Spotlights i tak från Porsche design. Två rejäla inredda klädkammare, ett till varje rum, finns precis utanför.

BADRUM 2
Badrum med betongklinker från Qvesarum och vitt kakel. Betonghandfat med skåp från Ballingslöv. Philippe Starck badkar klätt i mosaik, handdukstork samt vägghängd wc. Spotlights i tak, takfönster. Utöver golvvärme via jordvärmen finns även elgolvvärme att användas om t ex sommaren om så önskas.

SOVRUM 4
Sovrum med heltäckningsmatta i vitt, snedtak med vitmålade brädor samt öppet upp i nock med takfönster. Spotlights från Porsche design. Väggen mot walk in closet är möjlig att ta bort för den som vill ha en verkligt stor walk in closet!

MASTER BEDROOM
Större sovrum med plats för dubbelsäng, luftigt och ljust med öppet upp i nock. Tapetserad fondvägg i tapet från Morris, i övrigt vita väggar. Fiskbensparkett med golvvärme. Separat klädkammare samt eget badrum. Två takfönster, spotlights i tak.

BADRUM TILL MASTER BEDROOM
Helkaklat badrum med grå betongklinker från Qvesarum, vitt kakel, dubbelhandfat i betong och platsbyggt sminkbord i sandstensfärgad mosaik. Snyggt! Vägghängd wc, dubbelbadkar från Philippe Starck, inredning från Ballingslöv samt två takfönster för fint ljusinsläpp och spotlights i tak. Dessutom finns här bastu, härligt och särskilt uppskattad vintertid! Utöver golvvärme via jordvärmen finns även elgolvvärme att användas om t ex sommaren om så önskas.

UTEMILJÖ
Den del av den totala tomten om 9 599 kvm som används som trädgårdstomt är inhägnad med staket av salix, putsad mur samt grönskande häckar. En vindskyddad oas med plats för lek på gräsmattan och vid lekstugan och härliga grillkvällar på den stora uteplatsen med trädäck samt i pergolan där man sitter skyddad mot regn och vind och håller värmen inpå småtimmarna med hjälp av infravärme. Vill man bygga pool är finns perfekt plats för det! Den inredda vinkällaren med plats för 400 flaskor är helisolerad och byggd av lättbetong delvis under mark täckt med sedumtak.

GÄSTHUS
Komplett inrett gästhus om ca 70 kvm i två plan i samma härliga anda som huvudhuset. Vardagsrum med fullt utrustat kök där det finns plats för både soff- och matmöblemang. På golvet ligger vitmålat trägolv, snedtaket är klätt i vitmålade brädor samt öppet upp i nock. Sovrum med plats för dubbelsäng, gott om förvaring i skjutdörrsgarderoben. Stort kaklat badrum med wc, handfat med kommod samt tvättmaskin och torkskåp. Genomgående golvvärme i hela huset. Till huset hör även en stenlagd uteplats samt parkering. Huset ligger med ingång och uteplats mot väster vilket innebär avskildhet från boningshuset. Optimalt för uthyrning eller drömhuset för vänner att bo över.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 2011
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Helisolerat dubbelgarage med golvvärme. Garageportar från Qvesarum. Uppfart för två bilar.
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Jordvärme IVT 800 m slingor + FTX
Grund: Betongplatta
Stomme: Lättbetong
Bjälklag: Betong
Fasad: Puts
Takbeklädnad: Papp
Utv. plåtarbete: Aluzink
Fönster: Velfac classic alu/trä
Ventilation: FTX
Vatten & avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Egen brunn.
Övriga byggnader: Gästhus i två plan inkl garage om 117 kvm.

Ekonomi

Utgångspris: 10 950 000kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärde: 4 689 000kr
Byggnadsvärde: 4 198 000kr
Landvärde: 491 000kr
Värdeår: 2011
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Trelleborg
Energideklaration: Utförd 2020-09-08
Servitut & planbestämmelser: Last: Officialservitut Avlopp, 1287-2874.1 Last: Officialservitut Väg, 1287-2874.2 Förmån: Avtalsservitut: Väg,Område,Avloppsanläggning,Fiber, D201800452331:1.1

Driftkostnad

El: 27 898kr
Vatten/avlopp: 3 060kr
Renhållning: 400kr
Sotning: 382kr
Försäkring: 10 000kr
Summa driftskostnad: 41 740kr
Kommentarer: Avser boningshus och ekonomibyggnad/gästhus om 117 kvm.

Tomt

Kommun: Trelleborg

Övrigt

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Ring Trelleborgs kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Karta

Mellangrevievägen 113-15, 231 94 Trelleborg

Bevaka slutpris
Mellangrevievägen 113-15, Söderslätt
Lägg ditt bud
Mellangrevievägen 113-15, Söderslätt
Anmälan visning
Mellangrevievägen 113-15, Söderslätt

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen av coronaviruset och samtidigt säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och följer noggrant myndigheternas rekommendationer. Vi vet att det är en orolig tid för många och det är viktigt för oss att utöver de riktlinjer som finns även vara lyhörda för våra kunders önskemål.

Har ni anmält er till en visning ber vi er vänligen;
• Var noga med handhygien innan och efter visningen.
• Ej ta i hand när vi hälsar.
• Hosta eller nysa i armvecket.
• Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen.
• Respektera din bokade tid. Samtliga visningar är enskilda, vi har inga öppna visningar.
• Undvik att ta i handtag, öppna skåp, lådor, dörrar osv. Vi visar gärna men låt oss öppna!

Observera att om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi dig boka om din tid. Önskas digital visning i form av FaceTime ordnar vi givetvis detta.

Undrar ni över något är ni välkomna att höra av er till oss, 040-45 01 60 eller info@mhus.se.

Tack för förståelse och samarbete!
Malmöhus Mäklarna