fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Marietorps allé 7, Fridhem

MED HAVET SOM GRANNE bor man riktigt bra på Marietorps Allé 7. Det fina, blå huset ritades av den amerikanske arkitekten Charles Moore och uppfördes 1998 på ett av Malmös bästa lägen.

Bostaden har under 2018 genomgått en omfattande renovering och har idag ett skick som många bara drömmer om. Här är materialvalen otroligt smakfulla med bland annat travertin-golv i hall, en marmordröm till badrum samt genomgående ljusa parkettgolv och fin påkostad belysning i lägenheten. Förutom detta bjuds man här på en tilltalande planlösning med stora sociala ytor, ett svårslaget läge på Fridhem och föreningen, BRF Öresundsvillan 1, har god ekonomi. Husets omgivningar är gröna och Limhamnsfältet och Ribersborgsstranden ligger endast fem minuters promenad härifrån. Rakt över gatan har man utsikt över trevligt villakvarter.

Varmt välkomna till denna rymliga trea med villakänsla!

Kort information

Utgångspris:

5 495 000 kr el. högstbjudande

Avgift:

3 776 kr

Boarea:

114 m2

Rum:

3 rum

Byggår:

1998

Adress:

Marietorps allé 7
217 75 MALMÖ
Ansvarig fastighetsmäklare
Lina Renwall

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 85lina@mhus.se
Assisterande fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se

Budgivning

Nästa visning: 7 juni 13:30-14:00

Anmälan visning
Bokningsformuläret öppnas i ett nytt fönster. Vår webbplats och detta objekt finns kvar i bakgrunden.

Bilder

Objektsbeskrivning

HALL
Sandfärgad travertin ("Travertino Classico Luce") på golv och via bredspacklade väggar. Förvaring bakom skjutdörrsgarderob med spegelglas och vita spotlights i tak.

MASTER BEDROOM
Parkett på golv och vita bredspacklade väggar. Plats för såväl dubbelsäng som förvaringsmöbel.

SOVRUM/ARBETSRUM
Parkett på golv och vita, bredspacklade väggar. Två linneskåp för förvaring.

BADRUM
Vackert badrum som helrenoverats under 2018 med portugisisk marmor ("Extrem klar creme") från Pronto kakel på golv och väggar. WC, bidé, vask i marmor samt vikbara duschdörrar i glas från INR. Två st handdukstork i mässing, blandare i mässing från VOLA samt dusch i mässing. Golvvärme och spotlights i tak. Våtrumsintyg finns.

ALLRUM
Skeppsgolv i oljad ask samt ljusa, bredspacklade väggar. Spotlights i tak och god planering med plats för både soffgrupp och matmöblemang om så önskas. Vita spotlights i tak. Utgång till vinterträdgård.

KÖK
Skeppsgolv i oljad ask samt ljust gula väggar. Kök, renoverat 2018,med köksinredning i midnattsblå- och plommonfärgad ton från HTH. Bänkskiva i alm. Spis, kyl/frys, diskmaskin, fläkt och mikro, samtliga från AEG 2018. Utgång till stor, härlig balkong i söderläge.

TVÄTTRUM
Ljus klinker på golv och helkaklade väggar i mörkblått och vitt. Nya vägghängda skåp för förvaring från IKEA (2018) samt ny tvättho (2018). Tvättmaskin och torktumlare från AEG (2018).

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett vindsförråd. Hela bostaden renoverades under 2018 med nya golv i hall, allrum och kök och samtliga väggar målades. Spotlights installerades.

Fakta

Upplåtelse: Bostadsrättslägenhet
Boarea: 114 m2
Rum: 3 rum
Våning: 2
Lägenhetsnummer: C21
Andelstal: 6.6049%

Ekonomi

Utgångspris: 5 495 000kr
Kommun: Malmö
Månadsavgift: 3 776kr
I avgiften ingår kabel-TV. Föreningen har ett gemensamt avtal gällande värme och varje månad betalas ett preliminärt belopp utefter avstämning som görs en gång/år. Tillägg för värmen läggs på avgiften.
Driftkostnad: 955kr/mån. Driftskostnad ca 955 kr/månad. I angiven driftskostnad för 1 persons hushåll ingår uppvärmning om ca 354 kr/månad, el om ca 426 kr/månad samt försäkring om ca 175 kr/månad.

Förening

Förening: Brf Öresundsvillan 1
Kommun: Malmö
Byggår: 1998
Hiss: Finns
Parkering: I föreningen finns 12 parkeringsplatser. P-plats kan hyras till en kostnad om ca 200 kronor/månad. Kösystem tillämpas, köpare uppmanas kontakta styrelsen för mer info kring eventuella lediga platser. Gratis parkering finns på gatan. Möjlighet att hyra garageplats i närområdet finns.
Uppvärmning: Gaspanna, vattenburen golvvärme
TV & bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem.
Energideklaration: Utförd 2019-11-18
Miljörum

Allmänt om föreningen: Brf Öresundsvillan 1. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 15 lägenheter, samtliga upplåtes med bostadsrätt.

Föreningen bildades 1997 och föreningen köpte fastigheten 1998 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

I föreningen finns ett gemensamt miljörum. Runt huset finns bänkar där man kan njuta av den trivsamma utemiljön. Föreningen har dessutom en samfällighet tillsammans med två grannföreningar där de gemensamt bl a sköter snöröjning.

Se gärna föreningens årsredovisning och stadgar för mer information.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019-2038. Föreningen har ännu inte beslutat om att utföra några större renoveringar. För mer info se årsredovisningen.

Övrigt: Föreningen planerar i dagsläget inga avgiftshöjningar.

Karta

Marietorps allé 7, 217 75 MALMÖ

Bevaka slutpris
Marietorps allé 7, Fridhem
Lägg ditt bud
Marietorps allé 7, Fridhem
Anmälan visning
Marietorps allé 7, Fridhem

Viktig information med anledning av Covid -19

För att minimera spridningen av coronaviruset och samtidigt säkra en trygg miljö för våra kunder och medarbetare rättar vi oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och följer noggrant myndigheternas rekommendationer. Vi vet att det är en orolig tid för många och det är viktigt för oss att utöver de riktlinjer som finns även vara lyhörda för våra kunders önskemål.

Har ni anmält er till en visning ber vi er vänligen;
• Var noga med handhygien innan och efter visningen.
• Ej ta i hand när vi hälsar.
• Hosta eller nysa i armvecket.
• Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen.
• Respektera din bokade tid. Samtliga visningar är enskilda, vi har inga öppna visningar.
• Undvik att ta i handtag, öppna skåp, lådor, dörrar osv. Vi visar gärna men låt oss öppna!

Observera att om du är sjuk eller upplever sjukdomssymptom (även lindriga) ber vi dig boka om din tid. Önskas digital visning i form av FaceTime ordnar vi givetvis detta.

Undrar ni över något är ni välkomna att höra av er till oss, 040-45 01 60 eller info@mhus.se.

Tack för förståelse och samarbete!
Malmöhus Mäklarna