fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Krankajen 44, Dockan

MED HAVET SOM GRANNE! På Krankajen 44 bor man högst upp i sista huset på piren med fri panoramautsikt i tre väderstreck. Kombinationen av Dockans marina känsla och arkitektur samt Malmös internationella atmosfär är optimal. Det är minst sagt en storslagen vy som möter dig i våningens sällskapsavdelning. Som en båt på öppet hav är du helt omringad av det stora blå och kan följa fartygens väg, liksom trafiken mellan Danmark och Sverige. Köpenhamn känns onekligen nära.

De 145 kvm har allt man kan önska sig av ett riktigt kvalitetsboende. Smakfulla färg och materialval som harmoniserar med lägenhetens moderna utformning och planlösning. Öppenheten mellan kök, matplats och vardagsrum skapar härlig rymd. På lägenhetens två balkonger njuter man av solen och den fina utsikten mot Dockan, Turning Torso och Öresundsbron. Gångavstånd till city och centralstationen samt mysiga restauranger runt knuten. Magiskt och trollbindande - en plats för avkoppling!

Varmt välkomna på visning!

Kort information

Utgångspris:

15 495 000 kr el. högstbjudande

Avgift:

5 930 kr

Boarea:

145 m2

Biarea:

0 m2

Rum:

4 rum

Byggår:

2007

Adress:

Krankajen 44
211 12 MALMÖ
Ansvarig fastighetsmäklare
Elin Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0709-79 33 86elin@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Om bud inkommer till mäklaren efter det att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtalet är underskrivna, är mäklaren skyldig att informera säljaren, som får avgöra om nytt bud ska antas eller avvisas.

Köparen skall noggrant kontrollera lägenhetens och utrustningens/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (37)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Elin här
Elin Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
0709-79 33 86
elin@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Objektsbeskrivning

ENTRÉ & HALL
Innanför ytterdörren möter en fin liten hall med avhängning av ytterkläder i praktiska inbyggda spegelskjutdörrar. Det vackra skeppsgolvet i ädelträ är genomgående för hela bostaden och skänker tillsammans med övervägande ljusa väggar ett behagligt intryck. Direkt access till stor klädkammare där ytterplagg och skor förvaras snyggt och smidigt.

KÖK/SÄLLSKAPSAVDELNING
Ett par kliv in i lägenheten finner du bostadens härliga sällskapsavdelning. Stora fönsterpartier maximerar havsutsikten som troligen är en av Malmös bästa – magiskt och trollbindande. Från detta rum har man en otrolig utsikt mot Malmös hamninlopp och havet blir ett naturligt blickfång. Här förenas kök, matplats och vardagsrum i en modern och öppen planlösning. Det klassiska, tidlösa köket stämmer väl överens med husets arkitektur och tillför den matlagningsroade generös tillgång till förvaring och arbetsyta. Köksö med plats för tre barstolar. Matplatsen har sin naturliga placering mellan kök och vardagsrum och rymmer med lätthet 6 - 8 middagsgäster. Köket från HTH har vita luckor, maskiner i rostfritt, samt bänkskiva av både granit och trä. Utrustat med spishäll (Siemens), inbyggnadsugn (Siemens), micro (Siemens), kyl och frys (Siemens), diskmaskin samt fläkt (Francke).

I vardagsrummet inryms med lätthet en härlig soffa och ett par sköna fåtöljer och mer därtill. Det rikliga ljusinsläppet tillsammans med vidsträckt utsikt över takåsar, Öresundsbron och stora delar av Malmös skyline sätter sin unika prägel. Från vardagsrummet når man den stora balkongen i västerläge med fritt och insynsskyddat läge. Här finns skjutbara glasdörrar, infravärme och plats för större soffgrupp.

TV-RUM
I direkt anslutning till sällskapsytorna nås våningens allrum, idealiskt som tv-rum eller som sovrum. Skeppsgolvet i ädelträ och ljusa väggar.

MASTER BEDROOM/EN SUITE BATHROOM
Generöst sovrum med plats för dubbelsäng och två nattduksbord, ljusa väggar och skeppsgolv samt utmärkta förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Härifrån finns utgång till ljuvlig balkongmiljö där utsikt över Dockan Marina och dess fina omgivning förgyller söderläget. Här anländer värmande solstrålar redan från tidig morgon vilket gör den som en idealisk plats att hämta energi på. Från sovrummet finns även ingång till härligt helkaklat badrum inrett med kakel och klinker i vitt och grått, dusch, badkar, tvättställ med kommod, spegelskåp och toalett. Handdukstork och golvvärme.

SOVRUM
Intill hallen finns ett sovrum som passar perfekt som exempelvis arbetsrum, barnrum eller gästrum. Garderober, skeppsgolv och ljusa väggar.

BADRUM
Smakfullt badrum med helkaklade vita väggar och klinker i grått på golv. Utrustat med toalett, dusch, golvvärme och tvättställ med kommod.

TVÄTTSTUGA
Den egna tvättstugan med kombinerad tvättmaskin/torktumlare underlättar vardagslivet. På golvet finns grått klinker.

Fakta

Upplåtelse: Bostadsrättslägenhet
Boarea: 145 m2
Rum: 4 rum
Våning: 8
Lägenhetsnummer: A81
Andelstal: 2.3162%

Ekonomi

Utgångspris: 15 495 000kr
Kommun: Malmö
Månadsavgift: 5 930kr
I avgiften ingår värme och vatten. Hushållsel och hemförsäkring tillkommer. Enligt föreningen kommer avgiften att höjas något, men ännu inte fastställt storleken.

Förening

Förening: Brf Havsfrun
Kommun: Malmö
Byggår: 2007
Hiss: Finns
Uppvärmning: Fjärrvärme
Det finns cykelförråd och källarförråd.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger sedan 2007 fastigheten Malmö Torrdockan 5 i Malmö, med adresserna Krankajen 38-44. Här upplåter man 64 st bostadsrättslägenheter i flerbostadshus, med en total boyta på 6 261 kvm. I markplan finns 1 lokal med en yta på 40 kvm, som upplåtes med hyresrätt.

I källarplan finns garage med 56 st bilplatser och 4 MC-platser för uthyrning inom föreningen. Föreningen disponerar även 14 st bilplatser utomhus i anslutning till fastigheten.

Affärslokalen hyrs ut till Ateljé Penseldraget och kontraktet löper t o m 2022-12-31 med ett års förlängning vid uteblivet uppsägning.

I fastigheten finns även en föreningslokal som används som styrelserum med även hyrs ut till medlemmarna som övernattningslägenhet, kostnad 200 SEK per natt.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Skåne.

Fastigheten ingår i följande gemensamhetsanläggningar/samfälligheter:
- Parkeringsyta mellan Brf Havsfrun och Brf Kaj 33 (Andel 50 %)
- Torrdockans samfällighetsförening - avseende förvaltning av gångytor och belysning på/vid Östra Dockpromenaden (Andel 12,5%)

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig över åren 2019-2038.

Föreningen har ekonomisk förvaltning genom Brf-Konsult i Lund AB.

Renoveringar: Nytt porttelefonsystem är planerat

Övrigt: Under räkenskapsåret har följande skett:
Uppgradering av samtliga hissar med nya servicekit.
Byte av serviceavtal för hissar från Kone till Motum Hiss Skåne, from 1/1 2022. Målning av trapphus och källarslussar.
Utökning med 13 elbilsladdplatser, vilket nu totalt blivit 19 platser. Offertförfrågan gjord för uppgradering av gårdsträdgården. Överenskommelse gjord med JM för ominstallation av avloppssystem för lgh C61.
Färdigställande av putsfasader, ny isolering och målning enligt Garantiåtagande från JM. Målning av passagen mellan P-gatan och gården.

Info

Kontakta föreningens styrelse gällande information om bostadsrätten, föreningens ekonomi, avgifter avskrivningsprincip mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Om bud inkommer till mäklaren efter det att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtalet är underskrivna, är mäklaren skyldig att informera säljaren, som får avgöra om nytt bud ska antas eller avvisas.

Köparen skall noggrant kontrollera lägenhetens och utrustningens/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Karta

Krankajen 44, 211 12 MALMÖ

Bevaka slutpris
Krankajen 44, Dockan
Lägg ditt bud
Krankajen 44, Dockan
Anmälan visning
Krankajen 44, Dockan
Intresseanmälan
Krankajen 44, Dockan