fbpx

Ja, jag vill gärna få min bostad värderad!

  • Jag vill anmäla mig till spekulantregistret

    Anmäl dig till vårt spekulantregister.

Dela

Fridhemsvägen 6, Fridhem

LET THE MUSIC PLAY

Insynen är i stort sett obefintlig på ett av Fridhems bästa lägen men väl inne öppnar sig en fantastiskt välkomnade oas, där den parkliknande trädgården visar vägen fram till denna unika, arkitektritade villa om hela 451 kvm. Huset bär vackra minnen och detaljer från sitt byggår 1951, arkitekturen och tidens kompromisslösa krav på inredning och material håller över tid.

Det här är ett hem att samla familj och vänner, med flera sociala ytor och trivsamma rum till alla. Köket från Kvänum är inrett för att kunna laga mat för stora sällskap. Idag finns här fem sovrum varav master bedroom är en deluxevariant man sällan skådar där sovrum och badrum smälter samman och skapar en privat, exklusiv avdelning. Badrummen gör en tidsresa från 20-tals inredning till dagens moderna. Utöver de två våningarna finns ett källarplan om hela 178 kvm med bland annat biljardrum, källarmatsal och stor vinkällare.

Trädgården är en sann dröm med väl genomtänkt och påkostad design. Helgjuten terrass belagd med toppsågad Ölandssten kring den njurformade poolen som är klädd i blå mosaik. Välskött gräsmatta med vackra planteringar. Vinterträdgården är pricken över i!

År 2001 byggdes en flygel till på huset för att tjäna en enda möbel; en Steinway åt den dåvarande ägaren som var framgångsrik japansk konsertpianist. Flygeln för flygeln uppmärksammades och tillför en extra dimension till huset, ett rum skapat för den absolut optimala ljudupplevelsen. Idag är det ett uppskattat rum för musik och film. Let the music play!

Varmt välkomna till Fridhemsvägen 6

Kort information

Utgångspris:

29 000 000 kr el. högstbjudande

Boarea:

451 m2

Biarea:

255 m2

Rum:

9 rum

Tomt:

1945 m2

Byggår:

1951

Adress:

Fridhemsvägen 6
217 74 Malmö
Ansvarig fastighetsmäklare
Staffan Strandh

Reg. fastighetsmäklare

0708-45 18 31staffan@mhus.se

Budgivning

Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Fastigheten med tillhörande byggnader säljs med friskrivningsklausul mot dolda fel enligt Jordabalken 4 kap 19 §

Nästa visning: Enligt överenskommelse

Anmälan visning

Bilder

Alla bilder (50)

Kontakta mig för
mer information
om bostaden!

Läs mer om Staffan här
Staffan Strandh
Reg. Fastighetsmäklare
040-678 28 84
staffan@mhus.se

Vill du veta
vad din bostad
är värd?

Kostnadsfri värdering
Vi kommer gärna ut och gör
en kostnadsfri värdering.
Kostnadsfri värdering
Planlösning

Planritning

Planritning

Planritning

Objektsbeskrivning

ENTRÉ
Ombonat inredd entré med vackra tapeter från William Morris, kalkstensgolv och spotlights i tak. Gott om plats för avhängning. Entrén fortsätter in till en hall för ytterligare avhängning. Från hallen finns utgång till terrass i öster, belagd med toppsågad ölandssten.

GÄST-WC
Gäst-wc med handfat, helkaklat.

SÄLLSKAPSRUM
En trappa upp från hallen når man det ljusa, trivsamma sällskapsrummet med öppen spis och plats för flera sittgrupper. På golvet ligger limhamnsparkett, väggarna är målade vita. Stora fönsterpartier samt terrassdörr ut till poolområdet och trädgården.

MATSAL
Vidare från sällskapsrummet når man matsalen via glasade originalskjutdörrar. Stort ljust rum med gott om plats att duka upp för större sällskap (20 personer). Vill förlänga matsalsbordet och behålla takkronan centrerat så har en skena satts in i taket för att takkronan ska kunna flytta med. Smart!

KÖK
Köket från Kvänum som är inrett med fyra gasugnar, en vanlig ugn, en mikrovågsugn, en ångugn (allt Miele) och en stor AGA spis bjuder in till matlagning för stora sällskap! Känslan är lantligt fransk med svagt gröna luckor, klassiskt fasade kakelplattor och granitbänkskiva. Gott om förvaring och arbetsyta. Kyl och frys från Electrolux, diskmaskin från Miele. Klinker på golvet och målade väggar i övrigt.

KONTOR/SOVRUM
Förr i tiden var det här ”husans” avdelning med egen ingång, stort ljust sovrum och eget wc. Gott om förvaring både i sovrummet och i gången utanför. Lägg märke till den klassiska 50-talsskylten från Drätselkammaren på insidan av toalettdörren.

FLYGEL
Flygeln är byggd enligt konstens alla regler för att skapa den absolut maximala ljudupplevelsen då syftet med rummet när det byggdes 2001 var för en enda möbel – en Steinway åt en framgångsrik japansk konsertpianist vid namn Yukie. Rummet benämns än idag som Yukie Haus. Arkitekten bakom tillbyggnaden är Lars Asklund. De tjocka, något snedställda väggarna, takhöjden och materialvalen – allt noga planerat för den optimala akustiken. Idag används rummet som musik- och filmrum, inrett med 85 tums tv som hissas upp och döljs bakom ribbor och ett rigoröst ljudsystem med 20 högtalare. De vackra träribborna som klär väggarna är ett genuint snickerihantverk, inspirerade av Operahuset i Sydney. Smakfullt och smart och har man bakom dessa ribbor byggt in och dolt förvaring för arkitektritade designstolar, ett wc med handfat samt ett kitchenette.

VINTERTRÄDGÅRD/GLASHUS
Flygeln förlängs av en underbar vinterträdgård från Vansta Trädgård som skapar det perfekta rummet mellan ute och inne. Fantastiskt ljusflöde och närhet till den ljuvliga trädgården men flera skjutdörrar. Stengolv med golvvärme skapar en skön atmosfär året om och gasspisen förhöjer myskänslan.

OVANVÅNING

BIBLIOTEK
En trappa upp möts man av ett stort härligt rum, öppet upp i nock med takfönster och synliga takbjälkar. Väggarna är klädda med bokhyllor, på golvet ligger grön heltäckningsmatta och den öppna spisen pryder sin plats.

SOVRUM x 3
Sovrumsavdelning med tre fina sovrum, två av dem med balkong. Parkettgolv, målade ljusa väggar.

BADRUM 20-TAL
Renoverat badrum i sann och vacker 20-tals anda! Det svartvita golvet, det fasade kaklet, den gammeldags toaletten från Thomas Crapper, handfatet med sitt mörka träslag och den stora takduschen. Allt är på plats!

BADRUM 50-TAL
Renoverat badrum i sann 50-tals anda med tidstypisk turkos mosaik, svartvit klinker och skåpsinredning i trä. Dusch med duschvägg i klarglas. Läckert!

MASTER BEDROOM ENSUITE
Master bedroom deluxe! En privat oas där sovrummet smälter samman med badrummet och sällskapsyta där det finns plats för mindre möblemang. Två balkonger och fina ljusinsläpp från velux glastak. Badrummet är smakfullt inrett med både träbadkar, jacuzzi och ångdusch. Dubbelhandfat med skåpsinredning i trä och klassiskt wc från Thomas Crapper. Det här är minst sagt originellt, har man sett det förr är det troligen från något exklusivt hotell utomlands.

VIND
Stort vindsutrymme med gott om plats för förvaring.

KÄLLARPLAN
Källarplan om 178 kvm är ett stort utrymme med flera användningsområden. Utöver förrådsutrymmen, pannrum och tvättstuga med skåpsinredning från Kvänum och tvättmaskin och torktumlare (Electrolux), finns här biljardrum, badrum med bastu, källarmatsal med öppen spis och samt vinkällare med plats för uppemot 5000 flaskor vin. Det finns med andra ord gott om plats att nyttja utrymmet för det man har behov av.

UTEMILJÖ
Parkliknande trädgård, ytterst välskött med vackra planteringar och gräsmatta med automatisk bevattning. Helgjuten terrass belagd med toppsågad Ölandssten kring den njurformade poolen som är klädd i blå mosaik. Poolen är ca 2,90 på sitt djupaste ställe och 1,20 på det grundaste ställe. De vackra bronslamporna runt poolen är hämtade från Kyoto i Japan. Ta en fin promenad runt huset och kom till den stenlagda köksträdgården.

Byggnad

Byggnadstyp: 2-plan med källare
Byggår: 1951
Upplåtelse: Äganderätt
Parkering: Garage för 3 bilar (57 kvm). Uppfart med plats för 4 bilar.
Bredband: Fiber
Uppvärmning: Luft- vatten värmepump. Gaspanna
Grund: Källare och betongplatta på mark
Stomme: Tegelstomme samt murblock
Bjälklag: Betong
Fasad: Puts/Träpanel
Takbeklädnad: Tegelpannor, takpapp över entr
Utv. plåtarbete: Koppar
Fönster: 2-glas/3-glas
Ventilation: Mekanisk från- och tilluft m värmeåtervinning FTX
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övriga byggnader: Förråd 20 kvm

Ekonomi

Utgångspris: 29 000 000kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde: 12 800 000kr
Byggnadsvärde: 6 800 000kr
Landvärde: 6 000 000kr
Värdeår: 1955
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Kommun: Malmö
Energiprestanda: 84 kWh/kvm år
Energideklaration: Utförd 2021-10-08

Driftkostnad

Uppvärmning: 96 000kr
Summa driftskostnad: 96 000kr
Kommentarer: Fasta kostnader från Eon tilkommer, ca 12 000kr/året. I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel. Se energideklaration.

Info

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljare lämnad information. Köparen skall noggrant kontrollera fastigheten med tillhörande byggnad och utrustning/inventarier skick och i övrigt fullgöra sin undersökningsplikt före köp.

Normalt hämtas uppgifter om boarea/tomtarea från Lantmäteriets taxeringsinformation. Huruvida uppgifterna stämmer kan inte garanteras. Köparen uppmanas därför att, om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera arean före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. Ring Malmö kommun och Lantmäteriverket gällande frågor om fastighetsreglering, byggrätt, VA frågor mm.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning, vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Vid eventuell budgivning lämnas spekulantlista ut till den slutgiltige köparen. Säljarna har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljarna beslutar om när, hur och till vem samt för vilket pris säljaren säljer.

Fastigheten med tillhörande byggnader säljs med friskrivningsklausul mot dolda fel enligt Jordabalken 4 kap 19 §

Karta

Fridhemsvägen 6, 217 74 Malmö

Bevaka slutpris
Fridhemsvägen 6, Fridhem
Lägg ditt bud
Fridhemsvägen 6, Fridhem
Anmälan visning
Fridhemsvägen 6, Fridhem
Intresseanmälan
Fridhemsvägen 6, Fridhem